27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 02:44 AM

de

După ce elevii au avut emoţii, urmează rândul profesorilor să intre în examen. Mâine debutează titularizarea, concursul în care cei mai mulţi buzoieni care vor o catedră viabilă pe patru ani nu îşi pun prea mari speranţe. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, anul acesta există doar 47 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru profesorii de matematică – 20 şi limba engleză – 4.

 |
10 Jul 2011
1784
de

După un sondaj făcut în rândul părinţilor care au preşcolari în localitate, reprezentanţii Primăriei Breaza vor să obţină finanţare pentru înfiinţarea unei creşe în localitate.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adrian Drugă, proiectul pentru realizarea acestui obiectiv a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, sperând să primească fondurile necesare realizării acestui obiectiv.

 |
10 Jul 2011
1796
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit vineri numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată cu rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete.

 

 |
09 Jul 2011
1687
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit astăzi numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete. 14 dintre buzoienii nemulţumiţi de note au trecut de la statutul de promovat la cel de nepromovat.

 |
06 Jul 2011
2167
de

Tinerii nu au fost interesaţi de locurile din marile licee, pentru că vor să câştige bani rapid

Elevii buzoieni de etnie romă nu sunt interesaţi de liceele teoretice, chiar dacă acestea sunt unele cu tradiţie. Potrivit programului de admitere la liceu, miercuri a avut loc şedinţa de repartizare a elevilor pe locurile destinate romilor.

 

 |
06 Jul 2011
1926
de

* Salariile mici şi nesiguranţa locului de muncă au redus la jumătate numărul candidaţilor din judeţ pentru Academie şi Şcoala de Poliţie

Meseria de poliţist a scăzut mult în topul preferinţelor tinerilor buzoieni ajunşi la vârsta la care trebuie să se hotărască ce carieră vor urma, bineînţeles, în cazul fericit în care au reuşit să ia Bac-ul ...

 |
06 Jul 2011
2499
de

Managerii buzoieni consideră că rezultatele catastrofale de la examenul de Bacalaureat, cele mai slabe din ultimii 20 de ani, nu se vor resimţi în economie.

O părere generală a trei dintre managerii unora dintre cele mai importante societăţi din Buzău este aceea că în acest an a ieşit la suprafaţă o realitate existentă  de multă vreme în învăţământul românesc: slaba calitate a sistemului.

 |
05 Jul 2011
3449
de

*Reprezentanţii SÎP Buzău au inaugurat locaţia cu destinaţie turistică de la Harţagu în urma unei investiţii de 10 miliarde de lei

Profesorii buzoieni au intrat pe piaţa turismului. Una dintre cele mai contestate afaceri private, aparţinând Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, a fost inaugurată săptămâna trecută în prezenţa liderilor sindicali de la Bucureşti.

 |
05 Jul 2011
4274
de

“Din cauza camerelor, nu s-a mai <suflat> pentru cinciul ăla de trecere”, crede şeful de promoţie de la “Hasdeu”

“Sistemul de notare din învăţământul românesc îi face pe elevi să se supraevalueze”, spune psihologul Petrică Alexa

 

 |
04 Jul 2011
2452
de Călin BOSTAN

* Consiliul Local a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu în incinta Colegiului Agricol ”Dr. C. Angelescu”

 

 

 |
04 Jul 2011
3745
de

La fel ca şi în alte localităţi buzoiene, un obiectiv de modernizare a infrastructurii şcolare din comuna Săgeata aşteptă fonduri pentru finalizare, deşi a fost început în urmă cu trei ani.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adina Bădescu, Grădiniţa Săgeata a fost începută printr-un proiect derulat prin Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea sa fiind necesară alocarea unei diferenţe de plată.

 |
04 Jul 2011
1458
de

Majoritatea a fost nemulţumită de notele la limba română

Doar trei buzoieni au reuşit să ia Bacalaureatul cu nota 10. În timp ce procentul de promovabilitate la nivelul judeţului a fost de doar 53,2 la sută, onoarea învăţământului buzoian a fost salvată de doi hasdeeni (Bogdan Boşcodeală şi Andra Pericle) şi o absolventă a Colegiului „M. Eminescu” (Maria Palcău).

 

 |
03 Jul 2011
1590
de

Dincolo de subiectul care verifica studierea operelor obligatorii, examenul de Limba şi Literatura Română le-a dat unora mari bătăi de cap la Bacalaureat şi când a fost vorba să îşi exprime propriile gânduri. Iată ce au scris concurenţii la subiectul II, unde li se cerea să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

 |
03 Jul 2011
2188
de

* Secretarul de Stat, Oana Badea spune că răspunsurile în acest caz trebuie să le dea comisia judeţeană de examen

Cazul subiectelor greşite la examenul de Bacalaureat la Colegiul “B.P.Hasdeu” şi Liceul “Al. Marghiloman” se pare că va fi muşamalizat şi nimeni nu va fi tras la răspundere.

 |
03 Jul 2011
2324
de

Eroare gravă vineri la bacalaureat în Colegiul Național „B. P. Hasdeu”. Toți elevii liceului buzoian care au ales ca materie la ultima probă a examenului INFORMATICA au primit subiecte greșite. Mai exact, cei opt elevi de la profilul „mate-info, bilingv” care au ales să dea examenul la INFORMATICĂ (Limbaj C/C++) reclamă că s-au trezit pe bănci cu subiecte pe care era scris că sunt destinate specializării „științe ale naturii”, adică altui profil.

 |
02 Jul 2011
3503

Stiri Agerpres

Italia: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin un mort
Marti, August 22, 2017 02:12 AM

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, în largul orașului Napoli (sud), provocând distrugeri care au făcut un mort și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

Orientul Mijlociu: Turcia și Iordania se pronunță pentru negocieri "serioase"
Marti, August 22, 2017 00:44 AM

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, au lansat luni un apel la noi negocieri de pace "serioase și eficiente" între Israel și palestinieni, a informat o sursă oficială la Amman, transmite AFP.

Irak: Mii de civili fug din Tal Afar, potrivit ONU
Luni, August 21, 2017 23:50 PM

Mii de civili fug din orașul Tal Afar și împrejurimile acestuia, ținte cu începere de duminică ale armatei irakiene care dorește să alunge gruparea Stat Islamic (SI), a afirmat luni purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, citat de AFP.

Comisarul-șef Traian Berbeceanu îi solicită ministrului de interne o anchetă privind nota DIPI din 14.11.2013
Luni, August 21, 2017 23:33 PM

Comisarul-șef de poliție Traian Berbeceanu îi solicită ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificărilor tuturor aspectelor conținute în nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013 și ulterior prezentarea publică a rezultatelor acestor verificări.

Fotbal: Liga I - Rezultate și clasament - Etapa 7
Luni, August 21, 2017 23:19 PM

Meciurile din etapa a șaptea a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Aug, 22:33 apa de ploaie....
cristina a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
Ce afacut Stoian pe langa Palcau e apa de ploaie , toate posturile sunt controlate de adjuncta care are sistemul bine pus la punct dar ...
21 Aug, 22:13 isjbz.ro
piticul nu scapa usor a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
www.gandul.info/puterea-gandului/pop-ii-lucreaza-pe-inspectori-in-schimbul-de-noapte-16701402.
21 Aug, 21:35 oly
valy a comentat pentru articolul Peste 60 de instructori auto independenţi au ieşit în stradă la Buzău / De ce tarifele pentru şcoala de şoferi ar putea exploda începând cu 1 septembrie :
Uitati-va cati oameni mor pe sosele, mai ales dintre cei care abia au obtinut permisele de conducere si apoi analizati modificarile legislative de care se vaita acesti domni.
Google PageRank Checker