27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:51 PM
albosmart

de

După un sondaj făcut în rândul părinţilor care au preşcolari în localitate, reprezentanţii Primăriei Breaza vor să obţină finanţare pentru înfiinţarea unei creşe în localitate.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adrian Drugă, proiectul pentru realizarea acestui obiectiv a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, sperând să primească fondurile necesare realizării acestui obiectiv.

 |
10 Jul 2011
1795
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit vineri numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată cu rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete.

 

 |
09 Jul 2011
1685
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit astăzi numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete. 14 dintre buzoienii nemulţumiţi de note au trecut de la statutul de promovat la cel de nepromovat.

 |
06 Jul 2011
2165
de

Tinerii nu au fost interesaţi de locurile din marile licee, pentru că vor să câştige bani rapid

Elevii buzoieni de etnie romă nu sunt interesaţi de liceele teoretice, chiar dacă acestea sunt unele cu tradiţie. Potrivit programului de admitere la liceu, miercuri a avut loc şedinţa de repartizare a elevilor pe locurile destinate romilor.

 

 |
06 Jul 2011
1909
de

* Salariile mici şi nesiguranţa locului de muncă au redus la jumătate numărul candidaţilor din judeţ pentru Academie şi Şcoala de Poliţie

Meseria de poliţist a scăzut mult în topul preferinţelor tinerilor buzoieni ajunşi la vârsta la care trebuie să se hotărască ce carieră vor urma, bineînţeles, în cazul fericit în care au reuşit să ia Bac-ul ...

 |
06 Jul 2011
2494
de

Managerii buzoieni consideră că rezultatele catastrofale de la examenul de Bacalaureat, cele mai slabe din ultimii 20 de ani, nu se vor resimţi în economie.

O părere generală a trei dintre managerii unora dintre cele mai importante societăţi din Buzău este aceea că în acest an a ieşit la suprafaţă o realitate existentă  de multă vreme în învăţământul românesc: slaba calitate a sistemului.

 |
05 Jul 2011
3446
de

*Reprezentanţii SÎP Buzău au inaugurat locaţia cu destinaţie turistică de la Harţagu în urma unei investiţii de 10 miliarde de lei

Profesorii buzoieni au intrat pe piaţa turismului. Una dintre cele mai contestate afaceri private, aparţinând Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, a fost inaugurată săptămâna trecută în prezenţa liderilor sindicali de la Bucureşti.

 |
05 Jul 2011
4264
de

“Din cauza camerelor, nu s-a mai <suflat> pentru cinciul ăla de trecere”, crede şeful de promoţie de la “Hasdeu”

“Sistemul de notare din învăţământul românesc îi face pe elevi să se supraevalueze”, spune psihologul Petrică Alexa

 

 |
04 Jul 2011
2450
de Călin BOSTAN

* Consiliul Local a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu în incinta Colegiului Agricol ”Dr. C. Angelescu”

 

 

 |
04 Jul 2011
3744
de

La fel ca şi în alte localităţi buzoiene, un obiectiv de modernizare a infrastructurii şcolare din comuna Săgeata aşteptă fonduri pentru finalizare, deşi a fost început în urmă cu trei ani.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adina Bădescu, Grădiniţa Săgeata a fost începută printr-un proiect derulat prin Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea sa fiind necesară alocarea unei diferenţe de plată.

 |
04 Jul 2011
1457
de

Majoritatea a fost nemulţumită de notele la limba română

Doar trei buzoieni au reuşit să ia Bacalaureatul cu nota 10. În timp ce procentul de promovabilitate la nivelul judeţului a fost de doar 53,2 la sută, onoarea învăţământului buzoian a fost salvată de doi hasdeeni (Bogdan Boşcodeală şi Andra Pericle) şi o absolventă a Colegiului „M. Eminescu” (Maria Palcău).

 

 |
03 Jul 2011
1589
de

Dincolo de subiectul care verifica studierea operelor obligatorii, examenul de Limba şi Literatura Română le-a dat unora mari bătăi de cap la Bacalaureat şi când a fost vorba să îşi exprime propriile gânduri. Iată ce au scris concurenţii la subiectul II, unde li se cerea să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

 |
03 Jul 2011
2186
de

* Secretarul de Stat, Oana Badea spune că răspunsurile în acest caz trebuie să le dea comisia judeţeană de examen

Cazul subiectelor greşite la examenul de Bacalaureat la Colegiul “B.P.Hasdeu” şi Liceul “Al. Marghiloman” se pare că va fi muşamalizat şi nimeni nu va fi tras la răspundere.

 |
03 Jul 2011
2323
de

Eroare gravă vineri la bacalaureat în Colegiul Național „B. P. Hasdeu”. Toți elevii liceului buzoian care au ales ca materie la ultima probă a examenului INFORMATICA au primit subiecte greșite. Mai exact, cei opt elevi de la profilul „mate-info, bilingv” care au ales să dea examenul la INFORMATICĂ (Limbaj C/C++) reclamă că s-au trezit pe bănci cu subiecte pe care era scris că sunt destinate specializării „științe ale naturii”, adică altui profil.

 |
02 Jul 2011
3497
de

După ce mai tinerii lor colegi s-au afirmat cu vorbe de duh la Evaluarea Naţională, nici absolvenţii de liceu nu se lasă mai prejos. Examenul de Bacalaureat a fost un prilej tocmai bun pentru cei care au vrut să îşi surprindă profesorii cu profunzimea gândirii lor.

 

 |
01 Jul 2011
3081

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker