27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:59 AM
toamna buzoiana

de

    După ce la prima sesiune mulţi au picat în capcana subiectelor, absolvenţii buzoieni îşi încearcă astăzi încă o dată norocul, la prima probă scrisă a Bacului de toamnă: cea la limba şi literatura română.

 |
27 Aug 2011
1021
de

*Cei doi inspectori şcolari generali trebuie să se conformeze din toamnă ordinului ministerial de a relua activitatea didactică

 |
23 Aug 2011
1761
de

O nouă etapă în calendarul mişcării personalului didactic s-a derulat ieri la Buzău. Este vorba despre repartizarea candidaţilor care beneficiază de continuitate pentru suplinire, etapă la care s-au înscris prin depunerea dosarului 294 de profesori din judeţ.

 |
22 Aug 2011
1015
de

*Reprezentanţii IŞJ Buzău spun că „bătălia” se dă la matematică, unde sunt cei mai mulţi înscrişi

 |
22 Aug 2011
990
de

În timp ce majoritatea liceenilor sunt deja pe plajă la mare, câţiva buzoieni au decis să muncească si în vacanţă, amânându-şi astfel planurile de concediu.

 

 

 

 |
21 Aug 2011
2353
de

De astăzi încep din nou emoţiile pentru buzoienii care vor să ia diploma de Bacalaureat. Odată cu cea de a doua sesiune a examenului, aproximativ 2.500 de elevi din tot judeţul sunt aşteptaţi să dovedească că au pus mâna pe carte după dezastrul din sesiunea din luna iunie.

            Potrivit calendarului examenului, pe tot parcursul acestei săptămâni sunt programaţi elevii care nu au reuşit să treacă probele orale (de competenţe), urmând ca prima probă scrisă să aibă loc abia pe 29 august.

 |
20 Aug 2011
934
de

Priviţi acum câţiva ani drept o salvare pentru şcolile care rămâneau cu posturi neocupate, profesorii pensionari au devenit astăzi a cincea roată la căruţă.

     Tot mai mulţi dintre ei reclamă liderilor de sindicat, la Buzău, că banii oferiţi momentan de stat nu îi mai motivează.

 |
20 Aug 2011
1171
de

     Peste 2.500 de buzoieni intră de luni în focurile Bacalaureatului de toamnă.

            După o primă sesiune dezastruoasă, în urma căreia aproape jumătate dintre candidaţi au picat examenul, a sosit timpul unei noi şanse. În cursă vor intra atât absolvenţi de anul acesta care nu au obţinut notă de trecere sau nu au putut intra în Bac din cauza corigenţelor, dar şi buzoieni care au terminat liceul în anii trecuţi.

 |
17 Aug 2011
990
de

*Sindicaliştii din judeţ vor să boicoteze festivităţile de  pe 12 septembrie

Cu mai puţin de o lună până la începerea şcolii, profesorii buzoieni sunt pregătiţi să declanşeze noi mişcări de protest. Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău vor să sancţioneze astfel atitudinea guvernanţilor, care au declarat că nici anul viitor nu sunt bani pentru Educaţie.

 |
15 Aug 2011
1130
de

Au fost felicitaţi personal de ministrul Educaţiei şi s-au întreţinut minute bune cu personalităţi de primă mână ale ţării. Cei trei buzoieni care au luat Bacalaureatul cu nota 10 au fost invitaţi la sfârşitul săptămânii trecute de ministrul Daniel Funeriu la o festivitate dedicată celor mai buni dintre cei buni. Doar doi dintre ei au onorat însă invitaţia.

 |
14 Aug 2011
2847
de

*Andra Pericle, Maria Palcău şi Bogdan Boşcodeală au fost invitaţi la Cercul Militar Naţional

Cei trei buzoieni care au luat Bacalaureatul cu 10 pe linie au fost invitaţi ieri de către ministrul Educaţiei la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Daniel Funeriu a promis că organizează o festivitate de premiere special destinată liceenilor de 10, ca un semn de recunoaştere pentru cei care au salvat faţa examenelor naţionale într-un an în care s-a înregistrat cea mai slabă promovabilitate din istorie.

 |
11 Aug 2011
1959
de

*În timp ce Ministerul Educaţiei vrea introducerea lor obligatorie din toamnă, specialiştii au constatat că elevii ar trebui să vină cu 30 de minute înainte, la pontaj

Sistemul de acces al elevilor în licee doar pe bază de cartelă magnetică a clacat chiar înainte de a fi pus în practică. În timp ce Ministerul Educaţiei anunţă că din toamnă nu se va intra în licee decât cu card electronic, specialiştii au luat la puricat sistemul gândit de un profesor român de informatică şi au ajuns la concluzia că este imposibil de aplicat.

 |
10 Aug 2011
2554
de

Violeta Simion este profesor de engleză și este urmată în topul rușinii de Cristina Tudor, aceeași specializare, care a luat nota 1,7

 

 |
09 Aug 2011
2864
de

La Școala din Lopătari, elevii ar putea urma inclusiv studii liceale prin derularea unui alt proiect susținut de Banca Mondială

 

 |
07 Aug 2011
1678
de

Obligați anul acesta să dea examen scris, aceștia au puține șanse să mai prindă vreun post. Singura speranță rămâne la catedrele din zonele izolate.

 

 |
04 Aug 2011
2225
de

Șapte tineri au învațat tainele sculpturii în piatră pe urmele civilizațiilor dacice

Înarmați cu dălți, ciocane și alte instrumente de cioplit, elevii Liceului de Artă s-au mutat săptămâna trecută cu arme și bagaje în Tabăra de la Năeni.

 |
01 Aug 2011
3129

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker