27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:51 PM
albosmart

de

Doar jumătate din posturile titularizabile din învăţământul buzoian au fost ocupate după şedinţa publică de vineri. În ciuda numărului mic de catedre cu viabilitate de patru ani, buzoienii cu note peste 7 nu s-au înghesuit, şi asta pentru că marea majoritate a posturilor se află în mediul rural.

„S-au ocupat doar 24 de posturi titularizabile dintre cele 47. Cele rămase libere sunt în această situaţie pentru că niciun candidat cu note peste 7 nu le-au solicitat. Anul acesta, la Titularizarea de la Buzău au obţinut note care să le asigure titularizarea 126 de concurenţi”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Buzău, Mariana Davidescu.

 |
24 Jul 2011
1992
de

Reprezentanţi din 33 de judeţe se întrec timp de o săptămână pe teme de cultură civică

Aproape 100 de elevi din toată ţara au luat parte ieri la festivitatea de deschidere a Concursului Naţional „Democraţie şi Toleranţă” desfăşurat în acest an la Buzău. În prezenţa secretarului de stat în Ministerul Culturii, Vasile Timiş, şi a inspectorului general de ştiinţe socio-umane din Ministerul Educaţiei, Eugen Stoica, a avut loc tragerea la sorţi a ordinii echipelor în concurs şi expunerea lucrării plastice.

 |
24 Jul 2011
2768
de

*El a obţinut cea mai mare notă la examenul de Titularizare, dar nu poate fi decât suplinitor

„Misiunea unui profesor este să îi înveţe pe elevi. Nu poate da mereu vina pe lipsa banilor”

El este buzoianul cu cea mai mare notă la Titularizarea de anul acesta.

 

 |
23 Jul 2011
2835
de

* Şcolile din Şarânga şi Pietroasele au fost deja finalizate, iar la alte două unităţi lucrările sunt în plină desfăşurare

* Banii au venit de la Ministerul Învăţământului şi din bugetul local

Elevii şi preşcolarii din Pietroasele vor începe viitorul an de învăţământ în şcoli şi grădiniţe renovate şi cu dotări noi, după cum dă asigurări primarul Cornel Enache...

 |
21 Jul 2011
1990
de

Notele ruşinoase au făcut ca singurul post titularizabil la fizică să rămână neocupat la Buzău

Situaţii incredibile la Titularizarea de la Buzău. Dincolo de profesorii cu zeci de ani de experienţă care s-au făcut de râs cu note de 1 şi 2, rezultatul examenului face ca până şi cele mai puţine catedre să rămână fără titulari.

 |
19 Jul 2011
1911
de

Număr impresionant de candidaţi buzoieni la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Peste 2.300 de buzoieni s-au înscris la Bac-ul de toamnă, reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean (IşJ) Buzău aşteptându-se ca numărul lor să crească. „După prima sesiune, au picat Bacalaureatul peste 1.700 de concurenţi. Faptul că numărul celor înscrişi depăşeşte deja 2.300 se datorează celor care au picat examenul în anii trecuţi şi încearcă încă să obţină diploma de absolvent

 |
19 Jul 2011
1583
de

Peste 20 de liceeni buzoieni vor avea diploma de Bacalaureat recunoscută de Ministerul Educaţiei din Franţa. Este vorba despre prima promoţie care beneficiază de acordul încheiat recent între cele două guverne şi aprobat printr-o hotărâre a Executivului României, săptămâna trecută.

 |
19 Jul 2011
1483
de

30 la sută dintre concurenţii buzoieni la Titularizare au picat examenul

După 21 de ani de învăţământ, Georgeta Tănăsescu a luat nota 3,4

 

 |
19 Jul 2011
2389
de

*Reprezentanţii Asociaţiei Ghizilor şi Ghidelor din România au iniţiat în această săptămână un grup de 14 tineri

Au renunţat timp de aproape o săptămână la confortul paturilor de acasă şi au înfruntat toate probele pentru a deveni tineri cercetaşi. Este vorba despre un grup de 14 buzoieni de la Şcoala nr. 7 din Buzău, care a plecat cu cortul la Siriu, pentru a parcurge toate etapele impuse de profesorul lor lider pentru a intra în rândul bravilor cercetaşi.

 |
17 Jul 2011
2735
de

După eşecul absolvenţilor de liceu, profesorii buzoieni au dat bir cu fugiţii de la examenul pentru obţinerea unei catedre

Titularizarea de anul acesta i-a pus pe fugă pe buzoienii care râvneau la o catedră în învăţământul local.

 |
14 Jul 2011
1890
de

După repartizarea computerizată în licee, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” face parte dintre liceele de top ale României. Într-o statistică ce cuprinde primele 100 de instituţii în funcţie de ultima medie la admitere, „Hasdeul” se clasează pe poziţia 15. Ultimul admis în colegiul buzoian a avut media 9,21, la fel ca şi la Colegiul Naţional „G. Vrânceanu” din Bacău, clasat pe locul 14.

 |
13 Jul 2011
2217
de

Sutele de candidaţi pentru un loc la catedră în învăţământul buzoian au avut de întâmpinat ieri nu doar canicula, ci şi subiectele dificile. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi. Doar cei care au susţinut proba la engleză se declarau mulţumiţi de nivelul de dificultate al subiectelor. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi.

 |
13 Jul 2011
1742
de

*La polul opus, “Hasdeul” şi-a respectat blazonul, ultima medie fiind aici 9,21

Buzoienii care au absolvit şcolile generate au scăpat ieri de emoţii, odată cu încheierea repartizării computerizate la licee. Nu mai puţin de 4.853 de elevi din judeţ şi alţi 131 din afară au completat fişele de opţiuni pentru a deveni elevi ai liceelor buzoiene.

 |
11 Jul 2011
2415
de

Agenţia  Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a făcut publică lista  specializărilor neacreditate şi de neîncredere din facultăţile din România.

 

 

 |
11 Jul 2011
3190
de

Buzăul va găzdui în această lună faza finală a Concursului Naţional „Democraţie şi toleranţă” ocazie cu care elevi din aproape 40 de judeţe vor dovedi că stăpânesc noţiuni precum „democraţie”, „toleranţă” şi „drepturile omului”.

 

 |
11 Jul 2011
2159
de

După ce elevii au avut emoţii, urmează rândul profesorilor să intre în examen. Mâine debutează titularizarea, concursul în care cei mai mulţi buzoieni care vor o catedră viabilă pe patru ani nu îşi pun prea mari speranţe. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, anul acesta există doar 47 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru profesorii de matematică – 20 şi limba engleză – 4.

 |
10 Jul 2011
1783

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker