27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 02:45 AM

de

*Din 35 de proiecte depuse pentru accesarea de bani europeni prin PNDR, mai mult de jumătate vizează achiziţia de utilaje pentru construcţii

Întreprinzătorii şi oamenii de afaceri buzoieni încep să fie mai încrezători în privinţa revenirii domeniului construcţiilor, un prim semnal fiind numărul solicitărilor de finanţare din fonduri europene pentru achiziţia de utilaje destinate acestei activităţi.

Valoarea eligibilă totală a celor 35 de proiecte  conforme depuse luna trecută pentru sprijinul destinat înfiinţării şi dezvoltării de micro-întreprinderi în mediul rural, din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 7,8 milioane de euro (din care 5,4 milioane de euro fonduri nerambursabile).

 

 |
06 Jun 2011
2783
de Monica BĂNICĂ

Hipermarketurile buzoiene au fost taxate pentru comercializarea de produse expirate

În decursul lunii trecute, comisarii de  la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat 178 de acţiuni de control atât tematice, cât şi pe baza reclamaţiilor făcute de buzoieni pe adresa instituţiei.

      Verificările derulate s-au soldat cu 31 de amenzi în valoare totală de 700 milioane de lei, precum  şi o serie de avertismente.

      Astfel, au fost depistate mai multe nereguli în ceea ce priveşte comercializarea jucăriilor, fără afişarea preţului corespunzător sau fără indicaţiile de folosire.

 |
06 Jun 2011
2238
de

* În urma ordinului semnat luni, de preşedintele ANAF,  Sorin Blejnar, dispar 150 de administraţii mici din ţară, iar odată cu ele, funcţiile de conducere

Este o certitudine. Buzăul va funcţiona, după restructurarea impusă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), numai cu patru dintre cele nouă administraţii financiare pe care le are în prezent, urmând ca până la sfârşitul anului să “opereze” şi disponibilizările aferente normelor stabilite în acest sens.

 |
06 Jun 2011
2391
de

      Proteste anemice la uşa ministrului Igaş de la Interne, care a anulat norma de hrană a poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor, după care, dintr-o întorsătură de pix, a decis să şi disponibilizeze câteva mii de oameni, pentru a răspunde, astfel, cerinţelor impuse de UE.

            Luni, când nici iarba nu creşte, doar câteva zeci de poliţişti dintre cei 10.000 anunţaţi cu surle şi trâmbiţe de sindicatul lor, au pichetat Ministerul Administraţiei şi Internelor, fără a primi, însă, nicio atenţie din partea celor care decid.

 |
06 Jun 2011
1519
de

Acţiunile Vae Apcarom Buzău au înregistrat o creştere semnificativă în ultimele cinci luni, plasând compania pe locul 3 într-un top al companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

      Producătorul de material rulant a distribuit acţionarilor profitul din 2010, precum şi o parte din rezervele constituite din profiturile anilor precedenţi. Compania nu a acordat dividende pentru anul 2009, iar în anul 2008 propunerea de dividend a Consiliului de Administraţie a fost respinsă de către acţionari. Astfel, valoarea dividendului brut a urcat la circa 30 la sută din preţul acţiunilor de la începutul anului. Adăugând la asta o creştere a preţului acţiunilor de 20 la sută, rezultă un câştig total de peste 50 la sută pentru investitori.

 |
06 Jun 2011
1648
de

* Ei spun că nu mai pot vinde castraveţii şi roşiile, chiar dacă preţul a fost coborât la unul, respectiv, doi lei kilogramul

După ce au adus “în sapă de lemn” mii de legumicultori din toată Europa, nemţii s-au răzgândit. Castraveţii “nebuni” nu provin din Spania sau din altă ţară UE, ci chiar din fermele din nordul Germaniei, aşa cum a recunoscut, într-o conferinţă de presă preluată de toate agenţiile europene, ministrul Agriculturii din această ţară. Investigaţiile asupra epidemiei cauzată de bacteria “Escherichia coli”, la care au participat şi specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),  au dovedit că boala a fost transmisă prin consumul de legume germinate infectate cultivate local, la o fermă din Saxonia Inferioară. 

 

 |
05 Jun 2011
2625
de

      Consiliul de administraţie al SC Cord SA Buzău a convocat adunare generală pentru a propune acţionarilor majorarea capitalului cu 32,7 mil. lei (7,9 mil. euro) prin aport în natură şi în numerar.

      Societatea şi-a axat producţia pe fabricarea de sârmă şi cablu din cupru, care, potrivit rapoartelor financiare, a generat cea mai mare parte a afacerilor companiei, la începutul anului trecut.

 |
05 Jun 2011
2353
de

* Sute de amenzi şi un dosar penal pentru munca la negru sau  încălcarea normelor de securitate şi sănătate, dar şi “albirea” a mii de posturi, bilanţul controalelor inspectorilor buzoieni

Cu sabia deasupra capului şi cu biciul pe spinare, aşa pare să funcţioneze aplicarea legislaţiei muncii pentru unii patroni. Ce-i drept, nici Codul fiscal nu este unul care să încurajeze scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar şi năravul unora pare să fie de nelecuit.

 

 |
04 Jun 2011
2241
de

Fiscul buzoian s-a plasat, lună de lună, de mai bine de doi ani, în primele 10 judeţe la colectare, iar anul acesta s-a menţinut pe podium, în primele trei, pentru ca în luna mai a acestui an să se situeze pe prima poziţie în topul ANAF, cu încasări de peste 123,3 la sută faţă de norma stabilită de la Centru.

      Admiţând că “nimeni nu poate scăpa de Fisc”, directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Constantin Ilie, arată că “aceasta este o instituţie ca oricare alta, care lucrează în interesul cetăţeanului şi nu este un organ de represiune, câtă vreme contribuabilii înţeleg să se achite de obligaţiile ce le revin prin lege. Noi încercăm să combinăm munca de colectare cu cea de informare în domeniul conformării voluntare.

 |
04 Jun 2011
2033
de autor nespecificat

      A pornit la drum acum 10 ani cu 6 angajaţi, în urma achiziţionării unei părţi din fosta platformă industrială Filvatex, care la acel moment se afla în lichidare. A urmat un amplu proces de modernizare, adaptare şi îmbunătăţire a dotărilor existente. În momentul de faţ, are peste 600 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de lei în 2010 şi este cea mai mare şi mai organizată companie din grupul multinaţional din care face parte. MARTELLI are ca obiect de activitate finisarea produselor textile şi este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa europeană a finisajelor confecţiilor şi tricotajelor.

 |
01 Jun 2011
8267
de

În primele patru luni ale acestui an, în Buzău s-au efectuat  14.147 de tranzacţii imobiliare, cifră care situează judeţul nostru pe unul din ultimele trei locuri din ţară.Operaţiuni mai puţine decât în Buzău s-au înregistrat doar în judeţele Teleorman (13 813) şi Olt (13 643), potrivit datelor furnizate de Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La nivel naţional, în primele patru luni ale lui 2011 s-au înregistrat 1.384.483 operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproximativ 185.600 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

 |
01 Jun 2011
1658
de

       *Garda Financiară a determinat anul acesta, în urma controalelor desfăşurate la agenţii economici din judeţ, peste 43 de milioane de lei evaziune fiscală şi peste 32 de milioane de lei delapidări

Rezultatele  foarte bune ale activităţii Gărzii Financiare Buzău, care au făcut ca anul trecut să plaseze instituţia de control pe locul patru la nivel naţional, deşi s-a aflat în concurenţă cu Bucureştiul şi cu judeţe mult mai mari, cu o economie de cel puţin 2-3 ori mai dezvoltată, continuă şi anul acesta.

 |
01 Jun 2011
1838
de

  *Inspectorii buzoieni au verificat, în ultima lună, 25 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de transport mărfuri sau persoane şi au aplicat 16 sancţiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a derulat, în luna mai, în paralel cu activităţile de depistare a muncii la negru, o campanie privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri şi persoane.  Acţiunea se înscrie într-o campanie naţională cu caracter tematic, ce se desfăşoară anul acesta în două etape, în perioada 18.04 – 30.06, respectiv, 03.10 – 25.11.

 |
31 May 2011
1307
de Călin BOSTAN

      Buzoian get-beget, inginerul Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, se trage din aromânii veniţi pe aceste meleaguri din nordul Bulgariei ocupate de Imperiul Otoman, înainte de Războiul de Independenţă de la 1877, şi cunoscuţi, printre buzoieni, drept „sârbari” ori „sârbi de Buzău”. O apartenenţă etnică de care Valeriu Dimciu nu este doar mândru, ci a şi ţinut, cu tot dinadinsul, să-i afle istoria.

 |
31 May 2011
4259
de

   *   În mai puţin de trei luni, în judeţ au fost casate 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani

     Aproape 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani au fost casate la Buzău din luna martie, când a fost lansat Programul Rabla 2011, şi până în prezent.

      De altfel, şi la nivel naţional, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto a avut rezultate peste aşteptări, tichetele valorice fiind la mare căutare. Tocmai de aceea, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, a anunţat recent că numărul de vouchere Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de exemplare.

 |
31 May 2011
2271
de

    *  Prin intermediul unor fluturaşi plasaţi în cutiile poştale, furnizorul de gaze îndeamnă locatarii să se debranşeze de la sistemul centralizat

      “Locuiţi la bloc în Buzău? Este timpul să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire!” este sloganul cu care-şi promovează oferta de consolidare a monopolului de piaţă, furnizorul de gaze GDF SUEZ, prin plasarea unor fluturaşi în cutiile poştale ale apartamentelor din municipiu. Nimic rău în asta, la prima vedere. Este o alternativă la care buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) au tot recurs în ultimii ani.

 |
30 May 2011
2290

Stiri Agerpres

Zimbabwe: Președintele Mugabe și vicepreședintele destituit, în contact, anunță armata
Marti, Noiembrie 21, 2017 00:37 AM

Cei doi actori politici principali ai crizei din Zimbabwe, președintele Robert Mugabe și vicepreședintele destituit, Emmerson Mnangagwa, sunt în contact, a anunțat luni armata, transmite AFP.

Submarinul militar argentinian dispărut: Două nave de căutare au detectat zgomote subacvatice
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:20 PM

Zgomote subacvatice au fost detectate luni de sonarele a două nave participante la operațiunea de căutare a submarinului militar argentinian San Juan, dispărut de miercuri cu 44 de membri ai echipajului la bord, potrivit purtătorului de cuvânt al marinei argentiniene, citat de AFP.

Cluj: Incendiu în complexul studențesc 'Hasdeu'; 160 de persoane evacuate, niciun rănit
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:17 PM

Un incendiu a izbucnit, luni seară, într-o bucătărie din complexul studențesc 'Hasdeu' din Cluj-Napoca și 160 de persoane au fost evacuate, fără să fie cineva rănit.

Liga I - Rezultate și clasament - Etapa a 18-a
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:56 PM

Meciurile din etapa a 18-a a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

Liga I: FC Voluntari - FC Viitorul 0-0
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:51 PM

FC Voluntari a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanța, scor 0-0, luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 20:08 Baiatu lu tata vorbeste?
Al.Draku a comentat pentru articolul Mocanu: „Vine iarna… în justiție! Ultimele zvâcniri ale lui Dragnea și acoliții“:
N-am crezut ca baiatu lui nea Mocanu si vorbeste..ia te uita ce filozofie de 2 bani scoate baiatul de 150 de kg din condei..stai ba in banca ta si vezi-ti de masinutele si atv-le tale..tu vorbesti de saracie si izolare?..pana acum catva timp de unde ati manarit banii , nu de la PSD?
20 Nov, 19:49 Dragnea nu va face nicio zi de pușcărie!
Pixelu SRL a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Din presă am aflat că Legea 31/1990 a societăților comerciale permite înființarea de societăți pe acțiuni (SA) cu un anumit procent de acțiuni la purtător. N-am citit legea, dar iau de bune informațiile. Tot presa afirmă că societățile Tel Drum și Titan Mar ar fi tocmai astfel de societăți comerciale, interzise în alte țări membre ale UE. Și pe bună dreptate. Dacă un procent important de acțiuni la purtător ajung la o persoană aflată în funcții decizionale ale statului, atunci acea persoană ar fi tentată să tragă sfori, astfel încât firma la care are acțiuni, de care doar ea știe, să obțină contracte cât mai avantajoase. Dacă Tel Drum este asociată cu Dragnea&Co, similar, Titan Mar este asociată cu Videanu&Co. Nici nu-mi pun problema care dintre găști este mai toxică, cert este că astfel de societăți comerciale nu ar trebui să existe.
Pe de altă parte există o sumedenie de firme cu acționari interpuși. Oameni de încredere, rude mai mult sau mai puțin îndepărtate sau prieteni sunt înregistrați la Registrul Comerțului ca acționari, când de fapt, adevărații decidenți sunt persoane aflate în funcții cheie ale statului, așa-zișii privați de la stat.
Nici nu vreau să-mi imaginez câte păduri a tăiat și Ciolacu printr-o astfel de firmă!
20 Nov, 18:34 restante salariale
tudor a comentat pentru articolul Profesorii din municipiu vor primi ,,banii din dobânzi“ până la sfârșitul anului:
Felicitari buzaieni a ti ales sa va conduca un om caruia ii pasa de voi.Ex apa de ploaie restantele salariale ale profesorilor.
Google PageRank Checker