27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 21, 2017 21:34 PM
albosmart

de

* Ei spun că nu mai pot vinde castraveţii şi roşiile, chiar dacă preţul a fost coborât la unul, respectiv, doi lei kilogramul

După ce au adus “în sapă de lemn” mii de legumicultori din toată Europa, nemţii s-au răzgândit. Castraveţii “nebuni” nu provin din Spania sau din altă ţară UE, ci chiar din fermele din nordul Germaniei, aşa cum a recunoscut, într-o conferinţă de presă preluată de toate agenţiile europene, ministrul Agriculturii din această ţară. Investigaţiile asupra epidemiei cauzată de bacteria “Escherichia coli”, la care au participat şi specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),  au dovedit că boala a fost transmisă prin consumul de legume germinate infectate cultivate local, la o fermă din Saxonia Inferioară. 

 

 |
05 Jun 2011
2594
de

      Consiliul de administraţie al SC Cord SA Buzău a convocat adunare generală pentru a propune acţionarilor majorarea capitalului cu 32,7 mil. lei (7,9 mil. euro) prin aport în natură şi în numerar.

      Societatea şi-a axat producţia pe fabricarea de sârmă şi cablu din cupru, care, potrivit rapoartelor financiare, a generat cea mai mare parte a afacerilor companiei, la începutul anului trecut.

 |
05 Jun 2011
2331
de

* Sute de amenzi şi un dosar penal pentru munca la negru sau  încălcarea normelor de securitate şi sănătate, dar şi “albirea” a mii de posturi, bilanţul controalelor inspectorilor buzoieni

Cu sabia deasupra capului şi cu biciul pe spinare, aşa pare să funcţioneze aplicarea legislaţiei muncii pentru unii patroni. Ce-i drept, nici Codul fiscal nu este unul care să încurajeze scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar şi năravul unora pare să fie de nelecuit.

 

 |
04 Jun 2011
2213
de

Fiscul buzoian s-a plasat, lună de lună, de mai bine de doi ani, în primele 10 judeţe la colectare, iar anul acesta s-a menţinut pe podium, în primele trei, pentru ca în luna mai a acestui an să se situeze pe prima poziţie în topul ANAF, cu încasări de peste 123,3 la sută faţă de norma stabilită de la Centru.

      Admiţând că “nimeni nu poate scăpa de Fisc”, directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Constantin Ilie, arată că “aceasta este o instituţie ca oricare alta, care lucrează în interesul cetăţeanului şi nu este un organ de represiune, câtă vreme contribuabilii înţeleg să se achite de obligaţiile ce le revin prin lege. Noi încercăm să combinăm munca de colectare cu cea de informare în domeniul conformării voluntare.

 |
04 Jun 2011
2007
de autor nespecificat

      A pornit la drum acum 10 ani cu 6 angajaţi, în urma achiziţionării unei părţi din fosta platformă industrială Filvatex, care la acel moment se afla în lichidare. A urmat un amplu proces de modernizare, adaptare şi îmbunătăţire a dotărilor existente. În momentul de faţ, are peste 600 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de lei în 2010 şi este cea mai mare şi mai organizată companie din grupul multinaţional din care face parte. MARTELLI are ca obiect de activitate finisarea produselor textile şi este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa europeană a finisajelor confecţiilor şi tricotajelor.

 |
01 Jun 2011
8081
de

În primele patru luni ale acestui an, în Buzău s-au efectuat  14.147 de tranzacţii imobiliare, cifră care situează judeţul nostru pe unul din ultimele trei locuri din ţară.Operaţiuni mai puţine decât în Buzău s-au înregistrat doar în judeţele Teleorman (13 813) şi Olt (13 643), potrivit datelor furnizate de Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La nivel naţional, în primele patru luni ale lui 2011 s-au înregistrat 1.384.483 operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproximativ 185.600 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

 |
01 Jun 2011
1625
de

       *Garda Financiară a determinat anul acesta, în urma controalelor desfăşurate la agenţii economici din judeţ, peste 43 de milioane de lei evaziune fiscală şi peste 32 de milioane de lei delapidări

Rezultatele  foarte bune ale activităţii Gărzii Financiare Buzău, care au făcut ca anul trecut să plaseze instituţia de control pe locul patru la nivel naţional, deşi s-a aflat în concurenţă cu Bucureştiul şi cu judeţe mult mai mari, cu o economie de cel puţin 2-3 ori mai dezvoltată, continuă şi anul acesta.

 |
01 Jun 2011
1810
de

  *Inspectorii buzoieni au verificat, în ultima lună, 25 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de transport mărfuri sau persoane şi au aplicat 16 sancţiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a derulat, în luna mai, în paralel cu activităţile de depistare a muncii la negru, o campanie privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri şi persoane.  Acţiunea se înscrie într-o campanie naţională cu caracter tematic, ce se desfăşoară anul acesta în două etape, în perioada 18.04 – 30.06, respectiv, 03.10 – 25.11.

 |
31 May 2011
1293
de Călin BOSTAN

      Buzoian get-beget, inginerul Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, se trage din aromânii veniţi pe aceste meleaguri din nordul Bulgariei ocupate de Imperiul Otoman, înainte de Războiul de Independenţă de la 1877, şi cunoscuţi, printre buzoieni, drept „sârbari” ori „sârbi de Buzău”. O apartenenţă etnică de care Valeriu Dimciu nu este doar mândru, ci a şi ţinut, cu tot dinadinsul, să-i afle istoria.

 |
31 May 2011
4085
de

   *   În mai puţin de trei luni, în judeţ au fost casate 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani

     Aproape 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani au fost casate la Buzău din luna martie, când a fost lansat Programul Rabla 2011, şi până în prezent.

      De altfel, şi la nivel naţional, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto a avut rezultate peste aşteptări, tichetele valorice fiind la mare căutare. Tocmai de aceea, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, a anunţat recent că numărul de vouchere Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de exemplare.

 |
31 May 2011
2251
de

    *  Prin intermediul unor fluturaşi plasaţi în cutiile poştale, furnizorul de gaze îndeamnă locatarii să se debranşeze de la sistemul centralizat

      “Locuiţi la bloc în Buzău? Este timpul să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire!” este sloganul cu care-şi promovează oferta de consolidare a monopolului de piaţă, furnizorul de gaze GDF SUEZ, prin plasarea unor fluturaşi în cutiile poştale ale apartamentelor din municipiu. Nimic rău în asta, la prima vedere. Este o alternativă la care buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) au tot recurs în ultimii ani.

 |
30 May 2011
2266
de

*Antreprenorii din Focşani sunt mulţumiţi de cei 30 de localnici angajaţi, dorind chiar să extindă afacerea

     Investiţiile particulare din mediul rural pot fi numărate pe degete, dar doi investitori din judeţul vecin Vrancea spun că pot să demonstreze că se poate paria şi pe obţinerea unor reuşite în lumea satului.

         Lucian Costan şi Dan Dragoş Ionuţ, asociaţi în cadrul firmei Com Şova SRL, cu sediul în Focşani, au deschis principalul punct de lucru al societăţii în comuna Smeeni, principalele motive ale acestei alegeri fiind amplasamentul geografic potrivit pentru o bună distribuţie a producţiei, existenţa resurselor umane calificate, dar şi sprijinul autorităţilor publice locale.

 |
30 May 2011
4736
de

  Conducerea societăţii aflată în subordinea Primăriei intenţionează să eşaloneze la plată datoria de 1,1 milioane de lei către Fisc

Consiliul Local a aprobat în ultima sa şedinţă garantarea eşalonării la plată a datoriilor către Fisc ale SC Prestcom Serv SA, în valoare de 1,1 milioane de lei, cu 10,3 hectare de teren situate în intravilan.

      Este vorba despre 14 terenuri cu suprafeţe cuprinse între 457 şi 93.535 de metri pătraţi, aflate în proprietatea privată a municipiului Buzău. Datoria societăţii al cărui acţionar unic este Primăria se compune din 670.648 de lei debit, 166.549 de lei dobânzi şi 263.615 lei – penalităţi de întârziere.

 |
30 May 2011
2656
de

  * Cea mai mare viteză de descărcare a datelor este disponibilă în acest moment în 13 oraşe din România

      UPC Business a lansat miercuri, la Buzău, serviciul de Internet Business Fiber Power, cu viteze de până la 120 Mbps, cel mai rapid Internet prin cablu din România, conform operatorului telecom.

      Pe lista UPC se mai află, alături de Buzău, alte 12 oraşe din ţară în care este furnizat acest tip de serviciu: Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa, Deva, Bacău, Iaşi, Focşani, Ploieşti, Brăila Galaţi şi Roman.

 |
30 May 2011
2312
de

      Efectivul salariaţilor din judeţul Buzău a fost, în primul trimestru din 2011, cu aproximativ 4.000 de persoane mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică.

 |
29 May 2011
1331
de

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale  în judeţul Buzău a crescut cu aproximativ 20 la sută în primele trei luni din 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie – martie 2010, în judeţul nostru s-au eliberat 107 autorizaţii, iar în primele trei luni ale acestui an numărul acestora a fost de 129. La nivelul municipiului, au fost eliberate 36 de autorizaţii în primul trimestru al acestui an, faţă de 38 în perioada similară a anului trecut.

 |
29 May 2011
2316

Stiri Agerpres

Forumul Civic al Românilor: Am rămas cu sentimentul abandonării în urma vizitei președintelui Iohannis în Covasna și Harghita
Vineri, Iulie 21, 2017 21:22 PM

Conducerea Forumului Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș își exprimă regretul că președintele Klaus Iohannis, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită de lucru în Covasna și Harghita, nu a alocat timp și unei întâlniri cu reprezentanții comunităților românești din această zonă, în care sunt minoritari din punct de vedere numeric.

Departamentul de Stat al SUA le interzice americanilor călătoriile în Coreea de Nord
Vineri, Iulie 21, 2017 21:20 PM

Statele Unite vor interzice cetățenilor americani călătoriile în Coreea de Nord, a anunțat vineri Departamentul de Stat de la Washington.

FOTE 2017: Mihai Covaliu - Important e ca acești copii să ia contact cu o primă competiție sub egida CIO
Vineri, Iulie 21, 2017 21:17 PM

Mihai Covaliu, președintele COSR, i-a îndemnat pe tinerii sportivi români care ne vor reprezenta la ediția 2017 a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Gyor să concureze cu bucurie și să-și apere corect șansele la prima lor competiție de sub egida COSR, cu prilejul prezentării delegației de la baza olimpică de la Izvorani.

O britanică recurge la instanță după ce a fost interogată pe aeroport pentru că citea o carte siriană de artă și cultură
Vineri, Iulie 21, 2017 20:59 PM

O femeie din Marea Britanie a fost nevoită să recurgă la instanță pentru a solicita să i se prezinte scuze după ce a fost interogată de poliția de combatere a terorismului pentru că citea o carte de artă siriană în avion, informează vineri BBC.

Văduva lui Nelson Mandela, furioasă după publicarea unei cărți despre ultimele sale zile
Vineri, Iulie 21, 2017 20:57 PM

Graca Machel, văduva președintelui sud-african Nelson Mandela, a anunțat vineri că vrea să-l dea în judecată pe medicul personal al fostului său soț după publicarea de către acesta a unei cărți care prezintă detalii intime de la sfârșitul vieții lui "Madiba", care a murit în 2013, relatează vineri AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Jul, 15:35 tara mea vaca de muls
cicerone a comentat pentru articolul Consiliul Local Verneşti, „băţ de floarea soarelui“ pentru fostul primar Daniel Năstase?:
in tara asta fac tot ce imi trece prin cap
21 Jul, 14:49 Pinguinisme
Molly a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Dragi colegi de la Berca,puteti rezolva simplu problema cu Marean.La inceputul anului scolar,solicitati unui cabinet de psihiatrie sa-l testeze pe acest individ.Din cele relatate, si auzite, s-a asigurat de un pat la Sapoca.Nu va ramane decat sa o rugati pe colega de la Valea Nucului sa-l informeze,din cand in cand,cu ce se mai intampla pe la scoala.,,Succesuri'' multe !
21 Jul, 13:26 N-a vrut să facă rău nimănui, nici măcar sieși!
Pixelu semicompatibil a comentat pentru articolul Bârlă, incompatibil!:
Așa, și! Ce să-ți povestesc! I-a luat caii de la bicicletă lui Fănică! ANI este o instituție ineptă care toacă bani aiurea de la buget. Auzi pedeapsă pentru starea de incompatibilitate: persoana nu mai are dreptul să exercite o funcție publică sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Nu tu o amendă consistentă, nu tu un eventual prejudiciu de recuperat generat de starea de incompatibilitate. O astfel de instituție, finanțată integral de la bugetul de stat, încurajează de fapt încălcarea legilor cu bună știință, atât timp cât persoanele care încalcă legislația referitoare la conflictul de interese rămân cu bănișorii obținuți fraudulos. Dacă ar fi o instituție serioasă, ANI ar trebui să calculeze sumele de bani obținute de pe urma incompatibilității și să facă demersuri pentru readucerea acestora la bugetul de stat.
Google PageRank Checker