27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 05:02 AM
toamna buzoiana

de Monica BĂNICĂ

Hipermarketurile buzoiene au fost taxate pentru comercializarea de produse expirate

În decursul lunii trecute, comisarii de  la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat 178 de acţiuni de control atât tematice, cât şi pe baza reclamaţiilor făcute de buzoieni pe adresa instituţiei.

      Verificările derulate s-au soldat cu 31 de amenzi în valoare totală de 700 milioane de lei, precum  şi o serie de avertismente.

      Astfel, au fost depistate mai multe nereguli în ceea ce priveşte comercializarea jucăriilor, fără afişarea preţului corespunzător sau fără indicaţiile de folosire.

 |
06 Jun 2011
2212
de

* În urma ordinului semnat luni, de preşedintele ANAF,  Sorin Blejnar, dispar 150 de administraţii mici din ţară, iar odată cu ele, funcţiile de conducere

Este o certitudine. Buzăul va funcţiona, după restructurarea impusă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), numai cu patru dintre cele nouă administraţii financiare pe care le are în prezent, urmând ca până la sfârşitul anului să “opereze” şi disponibilizările aferente normelor stabilite în acest sens.

 |
06 Jun 2011
2375
de

      Proteste anemice la uşa ministrului Igaş de la Interne, care a anulat norma de hrană a poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor, după care, dintr-o întorsătură de pix, a decis să şi disponibilizeze câteva mii de oameni, pentru a răspunde, astfel, cerinţelor impuse de UE.

            Luni, când nici iarba nu creşte, doar câteva zeci de poliţişti dintre cei 10.000 anunţaţi cu surle şi trâmbiţe de sindicatul lor, au pichetat Ministerul Administraţiei şi Internelor, fără a primi, însă, nicio atenţie din partea celor care decid.

 |
06 Jun 2011
1498
de

Acţiunile Vae Apcarom Buzău au înregistrat o creştere semnificativă în ultimele cinci luni, plasând compania pe locul 3 într-un top al companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

      Producătorul de material rulant a distribuit acţionarilor profitul din 2010, precum şi o parte din rezervele constituite din profiturile anilor precedenţi. Compania nu a acordat dividende pentru anul 2009, iar în anul 2008 propunerea de dividend a Consiliului de Administraţie a fost respinsă de către acţionari. Astfel, valoarea dividendului brut a urcat la circa 30 la sută din preţul acţiunilor de la începutul anului. Adăugând la asta o creştere a preţului acţiunilor de 20 la sută, rezultă un câştig total de peste 50 la sută pentru investitori.

 |
06 Jun 2011
1639
de

* Ei spun că nu mai pot vinde castraveţii şi roşiile, chiar dacă preţul a fost coborât la unul, respectiv, doi lei kilogramul

După ce au adus “în sapă de lemn” mii de legumicultori din toată Europa, nemţii s-au răzgândit. Castraveţii “nebuni” nu provin din Spania sau din altă ţară UE, ci chiar din fermele din nordul Germaniei, aşa cum a recunoscut, într-o conferinţă de presă preluată de toate agenţiile europene, ministrul Agriculturii din această ţară. Investigaţiile asupra epidemiei cauzată de bacteria “Escherichia coli”, la care au participat şi specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),  au dovedit că boala a fost transmisă prin consumul de legume germinate infectate cultivate local, la o fermă din Saxonia Inferioară. 

 

 |
05 Jun 2011
2606
de

      Consiliul de administraţie al SC Cord SA Buzău a convocat adunare generală pentru a propune acţionarilor majorarea capitalului cu 32,7 mil. lei (7,9 mil. euro) prin aport în natură şi în numerar.

      Societatea şi-a axat producţia pe fabricarea de sârmă şi cablu din cupru, care, potrivit rapoartelor financiare, a generat cea mai mare parte a afacerilor companiei, la începutul anului trecut.

 |
05 Jun 2011
2344
de

* Sute de amenzi şi un dosar penal pentru munca la negru sau  încălcarea normelor de securitate şi sănătate, dar şi “albirea” a mii de posturi, bilanţul controalelor inspectorilor buzoieni

Cu sabia deasupra capului şi cu biciul pe spinare, aşa pare să funcţioneze aplicarea legislaţiei muncii pentru unii patroni. Ce-i drept, nici Codul fiscal nu este unul care să încurajeze scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar şi năravul unora pare să fie de nelecuit.

 

 |
04 Jun 2011
2225
de

Fiscul buzoian s-a plasat, lună de lună, de mai bine de doi ani, în primele 10 judeţe la colectare, iar anul acesta s-a menţinut pe podium, în primele trei, pentru ca în luna mai a acestui an să se situeze pe prima poziţie în topul ANAF, cu încasări de peste 123,3 la sută faţă de norma stabilită de la Centru.

      Admiţând că “nimeni nu poate scăpa de Fisc”, directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Constantin Ilie, arată că “aceasta este o instituţie ca oricare alta, care lucrează în interesul cetăţeanului şi nu este un organ de represiune, câtă vreme contribuabilii înţeleg să se achite de obligaţiile ce le revin prin lege. Noi încercăm să combinăm munca de colectare cu cea de informare în domeniul conformării voluntare.

 |
04 Jun 2011
2025
de autor nespecificat

      A pornit la drum acum 10 ani cu 6 angajaţi, în urma achiziţionării unei părţi din fosta platformă industrială Filvatex, care la acel moment se afla în lichidare. A urmat un amplu proces de modernizare, adaptare şi îmbunătăţire a dotărilor existente. În momentul de faţ, are peste 600 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de lei în 2010 şi este cea mai mare şi mai organizată companie din grupul multinaţional din care face parte. MARTELLI are ca obiect de activitate finisarea produselor textile şi este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa europeană a finisajelor confecţiilor şi tricotajelor.

 |
01 Jun 2011
8171
de

În primele patru luni ale acestui an, în Buzău s-au efectuat  14.147 de tranzacţii imobiliare, cifră care situează judeţul nostru pe unul din ultimele trei locuri din ţară.Operaţiuni mai puţine decât în Buzău s-au înregistrat doar în judeţele Teleorman (13 813) şi Olt (13 643), potrivit datelor furnizate de Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La nivel naţional, în primele patru luni ale lui 2011 s-au înregistrat 1.384.483 operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproximativ 185.600 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

 |
01 Jun 2011
1643
de

       *Garda Financiară a determinat anul acesta, în urma controalelor desfăşurate la agenţii economici din judeţ, peste 43 de milioane de lei evaziune fiscală şi peste 32 de milioane de lei delapidări

Rezultatele  foarte bune ale activităţii Gărzii Financiare Buzău, care au făcut ca anul trecut să plaseze instituţia de control pe locul patru la nivel naţional, deşi s-a aflat în concurenţă cu Bucureştiul şi cu judeţe mult mai mari, cu o economie de cel puţin 2-3 ori mai dezvoltată, continuă şi anul acesta.

 |
01 Jun 2011
1822
de

  *Inspectorii buzoieni au verificat, în ultima lună, 25 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de transport mărfuri sau persoane şi au aplicat 16 sancţiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a derulat, în luna mai, în paralel cu activităţile de depistare a muncii la negru, o campanie privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri şi persoane.  Acţiunea se înscrie într-o campanie naţională cu caracter tematic, ce se desfăşoară anul acesta în două etape, în perioada 18.04 – 30.06, respectiv, 03.10 – 25.11.

 |
31 May 2011
1300
de Călin BOSTAN

      Buzoian get-beget, inginerul Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, se trage din aromânii veniţi pe aceste meleaguri din nordul Bulgariei ocupate de Imperiul Otoman, înainte de Războiul de Independenţă de la 1877, şi cunoscuţi, printre buzoieni, drept „sârbari” ori „sârbi de Buzău”. O apartenenţă etnică de care Valeriu Dimciu nu este doar mândru, ci a şi ţinut, cu tot dinadinsul, să-i afle istoria.

 |
31 May 2011
4129
de

   *   În mai puţin de trei luni, în judeţ au fost casate 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani

     Aproape 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani au fost casate la Buzău din luna martie, când a fost lansat Programul Rabla 2011, şi până în prezent.

      De altfel, şi la nivel naţional, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto a avut rezultate peste aşteptări, tichetele valorice fiind la mare căutare. Tocmai de aceea, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, a anunţat recent că numărul de vouchere Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de exemplare.

 |
31 May 2011
2261
de

    *  Prin intermediul unor fluturaşi plasaţi în cutiile poştale, furnizorul de gaze îndeamnă locatarii să se debranşeze de la sistemul centralizat

      “Locuiţi la bloc în Buzău? Este timpul să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire!” este sloganul cu care-şi promovează oferta de consolidare a monopolului de piaţă, furnizorul de gaze GDF SUEZ, prin plasarea unor fluturaşi în cutiile poştale ale apartamentelor din municipiu. Nimic rău în asta, la prima vedere. Este o alternativă la care buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) au tot recurs în ultimii ani.

 |
30 May 2011
2282
de

*Antreprenorii din Focşani sunt mulţumiţi de cei 30 de localnici angajaţi, dorind chiar să extindă afacerea

     Investiţiile particulare din mediul rural pot fi numărate pe degete, dar doi investitori din judeţul vecin Vrancea spun că pot să demonstreze că se poate paria şi pe obţinerea unor reuşite în lumea satului.

         Lucian Costan şi Dan Dragoş Ionuţ, asociaţi în cadrul firmei Com Şova SRL, cu sediul în Focşani, au deschis principalul punct de lucru al societăţii în comuna Smeeni, principalele motive ale acestei alegeri fiind amplasamentul geografic potrivit pentru o bună distribuţie a producţiei, existenţa resurselor umane calificate, dar şi sprijinul autorităţilor publice locale.

 |
30 May 2011
4789

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker