26 de ani
de presa libera
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:54 PM

de autor nespecificat

Priviți cu atenție schița de mai jos. Așa veți înțelege de ce reciclarea produselor și a ambalajelor este atât de importantă: cu cât introducem mai multe materii obținute din reciclare în ­fa­bricarea de produse și ambalaje noi, cu atât scad cantitățile de materii prime (resurse) pe care le consumăm și cu atât scad resursele pe care le eliminăm!

Obiectivul nostru pentru următorii ani (pâna în 2020) este să preluăm responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor anuale de valorificare și reciclare pentru o mare cantitate de deșeuri de ambalaje, astfel încât să se reducă, anual, cu cel puțin 15% cantitatea de deșeuri transportate la gropile de gunoi.

Campanie a SC INTERSEMAT SRL în colaborare cu Primăria Buzău, cu scopul educării populației în spiritul colectării selective a deșeurilor de ambalaje.

 |
07 Jan 2014
398
de Călin BOSTAN

Măsurile adoptate de Guvernul Ponta în ultimele luni ale anului 2013, măsuri menite să echilibreze finanțele publice într-un an cu două runde electorale, vor scumpi viața românilor și vor afecta în egală măsură mediul de afaceri. Majorarea salariului minim se traduce prin amenzi mai mari, noua metodă de calcul a accizelor ar putea duce la scumpirea carburanților, alcoolului și tutunului, iar impozite precum „taxa de stâlp“ ar putea crea reacții în lanț ce par a fi neglijate de guvernanți. Unele dintre cele mai

 |
06 Jan 2014
1006
de autor nespecificat

În data de 18 decembrie 2013, în sala de cursuri “Paul Bran” a filialei Buzău a fost organizată ceremonia depunerii jurământului față de țară și față de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România de către cei 22 de absolvenți ai examenului de aptitudini din sesiunile 17 și 24 noiembrie 2013 din județul Buzău.

 |
27 Dec 2013
1335
de Călin BOSTAN

Anul 2013 a fost, din punctul de vedere al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, cel mai bun din ultimii zece ani, este de părere președintele-director general al instituției, economistul Corneliu Vasilescu. El spune că, pentru prima oară în perioada sus-amintită, bugetul instituției, pe toate palierele de asistență medicală, a fost semnificativ mai mare, la capitolele alocate spitalelor și dispozitivele medicale acesta fiind ,,mai apropape

 |
27 Dec 2013
821
de autor nespecificat

Eliminarea deșeurilor nu este recomandată decât pentru acele deșeuri pentru care ­va­lorificarea, sub orice formă, nu mai este posibilă.

Cea mai veche și cea mai cunoscută formă de eliminate este depunerea la o groapă de gunoi, numită oficial „depozit de deșeuri”. Este și metoda cea mai puțin recomandată, pentru că toate materiile și materialele sunt pierdute definitiv și pentru că are un potențial foarte mare de poluare.

 |
18 Dec 2013
377
de autor nespecificat

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) sunt o categorie specială de deșeuri, pentru trei motive importante:

1. Aproximativ 70% din substanțele toxice care ajung la gropile de gunoi (depozitele de deșeuri) provin de la aceste echipamente;

2. Nivelul de reutilizare-reciclare pentru DEEE-uri poate fi foarte ridicat, de peste 85-90%;

 |
17 Dec 2013
582
de Vali MARINESCU

După ce, în luna mai, toate primăriile din județ erau avertizate și chiar amenințate să își plătească de urgență toate arieratele, sub sancțiunea de a nu mai primi alte fonduri și cu interdicția de a începe investiții noi, la finele lui noiembrie, multe comune buzoiene nu reușiseră să achite nici măcar jumătate din aceste datorii, dar să le plătească în totalitate.

 |
16 Dec 2013
525
de autor nespecificat

50% din deșeurile provenite din gospodăriile noastre sunt resturi alimentare și vegetale. Am văzut că acestea sunt bio-degra­dabile, adică pot fi descompuse de microorganisme vii (bacterii, ciuperci, alge). Atunci când descompunerea se face în contact cu aerul (proces aerob), rezultatul descompunerii este compostul.

Compostul este o substanță bogată în humus (elemente organice simple pe care plantele le pot asimila) și în săruri minerale. Aceasta înseamnă că poate fi folosit pentru grădini, agricultură, spații verzi și glastra noastră de flori.

 |
16 Dec 2013
517
de autor nespecificat

Mai întâi, trebuie spus că sticla (recipientele din sticlă)  poate fi reutilizată. Acesta este un mare avantaj și o sursă de economii. Sticla poate fi reciclată de oricâte ori fără să-și piardă proprietățile. O dificultate, totuși, constă în obligația de a tria suplimentar cantitățile colectate pentru a le sorta pe culori: nu se poate obține o sticlă albă decât prin prelucrarea (topirea) unei cantități de sticle... albe!

 |
15 Dec 2013
1306
de autor nespecificat

Metalele pot fi reciclate în proporție de 90-95% dacă sunt colectate selectiv. În procesul de reciclare (deșeurile sunt triate pe categorii și apoi retopite), metalul obținut este turnat și prelucrat în foi sau bare care vor fi folosite pentru fabricația noilor produse: automobile, articole electro-menajere (frigidere, cuptoare, mașini de spalat etc.)

Ce economisim? Cum favorizează protecția mediului?

O tonă de oțel reciclat înseamnă economii de:

• 1,92 tone minereu de fier;

• 0,63 tone de cox;

 |
12 Dec 2013
2897
de autor nespecificat

Reciclarea plasticului este puțin mai complicată: în funcție de tipul de plastic și de tipul de obiecte din plastic se folosesc două metode de valorificare:

• Sticlele și flacoanele de plastic (PET – adică din polietilenă) se pot recicla: se obține din ele materie primă din care se fabrică din nou sticle și flacoane.

• Toate celelalte deșeuri din plastic (de obicei din PEHD – polietilenă de înaltă densitate) pot fi valorificate prin incinerare (totuși, incinerarea generează dioxid de carbon și fum poluant și necesită un tratament suplimentar pentru a proteja mediul).

 |
11 Dec 2013
992
de autor nespecificat

Hârtia și cartonul sunt compuse din fibre de lemn (celuloză). Proprietățile lor remarcabile ne permit să le valorificăm prin reciclare (fie pentru a obține pasta de hârtie, fie prin compostare) sau prin incinerare (substitut sau complement de combustibil). Merită efortul?

Judecați singuri! Pentru o tonă de hârtie reciclată economisim:

• 1,41 tone de lemn masiv, salvând 14 copaci;

• 48,2 metri cubi de apă (16 luni de consum zilnic pentru o persoană sau apa de băut pentru un om timp de 43 de ani!)

 |
10 Dec 2013
1103
de autor nespecificat

Despre reciclare trebuie știut că fiecare tip de deșeuri – în funcție de natura materialelor din care este compus – urmează un tratament particular: deșeurile de metale se retopesc apoi sunt folosite pentru fabricarea de noi piese metalice, deșeurile de hârtie și carton se „topesc” și ele (se face o pastă de hârtie) și apoi se transformă în hârtie de scris sau de ziar și în foi de carton utilizate pentru a fabrica noi ambalaje. Deșeurile din pet sunt transformate în granule de plastic care apoi pot deveni iarăși pet sau tricouri etc...

 |
09 Dec 2013
514
de autor nespecificat

Despre reciclare trebuie știut că fiecare tip de deșeuri – în funcție de natura materialelor din care este compus – urmează un tratament particular: deșeurile de metale se retopesc apoi sunt folosite pentru fabricarea de noi piese metalice, deșeurile de hârtie și carton se „topesc” și ele (se face o pastă de hârtie) și apoi se transformă în hârtie de scris sau de ziar și în foi de carton utilizate pentru a fabrica noi ambalaje. Deșeurile din pet sunt transformate în granule de plastic care apoi pot deveni iarăși pet sau tricouri etc...

Ceea ce este comun tuturor filierelor de valorificare:

1. Salvează cantități importante de energie;

2. Salvează cantități importante de materii prime;

3. Protejează mediul și sănătatea oamenilor și animalelor;

4. Reduc costurile produselor care utilizează materii reciclate.

Campanie a SC INTERSEMAT SRL în colaborare cu Primăria Buzău, cu scopul educării populației în sprijinul colectării selective a ambalajelor.

 |
09 Dec 2013
132
de autor nespecificat

Pe scurt, a gestiona deșeurile înseamnă:

(1) să le colectăm,

(2) să le transportăm spre

(3) instalații de tratare-va­lorificare sau

(4) instalații de eliminare.

Toate operațiile prin care un deșeu este tratat și reutilizat sunt operații de valorificare. Valorificarea începe, obligatoriu, prin colectarea selectivă a deșeurilor și respectiv prin trierea/separararea deșeurilor pe categorii de materiale: sticlă, hârtie și carton, plastic, metale, deșeuri biodegradabile, lemn, cauciucuri, materiale din construcții, echipamente electrice și electronice etc...

 |
08 Dec 2013
590
de autor nespecificat

Se consideră ca un produs are un ciclu de viață care include

(1) fabricarea lui din diverse materii prime,

(2) o durată de utilizare urmată de

(3) faza de deșeu care, prin

(4) reciclare permite refacerea (parțilă) a resursei de materii prime.

Doar ceea ce nu poate fi valorificat ar trebui să ajunga la un (5) depozit de deșeuri. Putem vedea, în schița de mai jos

 |
05 Dec 2013
451

Stiri Agerpres

Evenimentul "Alexandru Ioan Cuza la Florența", organizat pe 28 ianuarie, în orașul italian
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:48 PM

Evenimentul "Alexandru Ioan Cuza la Florența", dedicat personalității domnitorului român și relației sale cu orașul italian, se va desfășura pe 28 ianuarie, de la ora 10.00, la Salone Brunelleschi, Palagio di Parte Guelfa, Florența.

Principiul "mai întâi America", promovat de Donald Trump, este un model de urmat pentru Viktor Orban
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:43 PM

Premierul ungar, Viktor Orban, și-a manifestat luni satisfacția pentru voința afișată de Donald Trump de a apăra principiul "mai întâi America", afirmând că este un "permis de liberă trecere" pentru toate națiunile de a face același lucru și a-și promova propriile interese, scrie AFP.

Infotrafic: Ceață densă în județele Alba, Brașov, Covasna și Harghita
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:05 PM

Centrul Infotrafic informează că luni seară se semnalează ceață în județele Alba, Brașov, Covasna și Harghita.

Ambasadorul Franței la București a acordat conducerii FRH o diplomă pentru promovarea handbalului
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:03 PM

Ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, a acordat luni o diplomă pentru promovarea valorilor sportive conducerii Federației Române de Handbal (FRH) în cadrul unui eveniment dedicat Campionatului Mondial de handbal masculin, care se desfășoară în Franța (11 - 29 ianuarie).

Handbal masculin: Alexandru Dedu (FRH) - Mă așteptam să apară surprize la Campionatul Mondial
Luni, Ianuarie 23, 2017 20:01 PM

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a declarat, luni, că se aștepta să apară surprize la Campionatul Mondial masculin, care se desfășoară în aceste zile în Franța, precum eliminarea din faza optimilor a campioanei olimpice Danemarca și a campioanei europene Germania.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jan, 17:18 N-ai cu cine!
ionescu o. a comentat pentru articolul Cum se va modifica regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din municipiu:
„N-ai cu cine, domnule!” acesta a fost răspunsul celor cărora eu le-am povestit despre parcări și despre felul în care această problemă este rezolvată în vest(Marea Britanie). Cardiff ul, un orășel mic în Țara Galilor, în care am avut privilegiul să stau mai multe luni, este condus tot de primar și consiliu local. Ei au luat hotărîrea să se declare zonă metropolitană și au înglobat în administrația lor toate localitățile pe o rază de 40km. Au întocmit un proiect european, au luat o sumă uriașă de la UE în 1998, au primit și de la guvern tot atât iar prin acel proiect au rezolvat toată problema parcărilor:fiecare familie două locuri de parcare + una pentru vizitatori, restul mașinilor în Parcarea Comunală. În centrul orașului nu merge nimeni cu mașina. Planul a fost pe mai mulți ani și ce a ieșit demonstrează grija pentru om. La noi ar trebui să terminăm odată cu soluțiile „pompieristice” și să croim un proiect care să arată că mai suntem încă OAMENI SERIOȘI. Si sigur, avem cu cine.
23 Jan, 10:47 ptr. "cetăţean"
dorin a comentat pentru articolul Cum se va modifica regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din municipiu:
De ce trebuie să fie răspunderea Primăriei şi stresul celorlalti locatari asigurarea locurilor de parcare pentru autovehiculele de serviciu aparţinând unor firme din Bucureşti sau din Patagonia ? Firmele din municipiul Buzău să-şi parcheze maşinile la sediul lor, iar pentru cele din alte localităţii ”doamnele firme”să caute soluţii pentru parcări, eventual la periferia oraşului, sau parcări private, oricum altele decât cele eferente blocurilor de locatari.
23 Jan, 10:12 parteneriat
ciolanu a comentat pentru articolul Raul Florescu: „Nu suntem de acord să plătim curățarea uniformelor și spălarea izmenelor unor angajați ai Centrului Militar Județean“:
Pitis s-a gasit sa vorbeasca, face pe corectu'? Mai bine s-ar uita in ograda directiei silvice in ceea ce priveste parteneriatele sau contractele. Lupu' moralist a prins glas, vorba aia: "ciocu mic, acum noi suntem la putere".
Google PageRank Checker