27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:44 AM

de

*Din 35 de proiecte depuse pentru accesarea de bani europeni prin PNDR, mai mult de jumătate vizează achiziţia de utilaje pentru construcţii

Întreprinzătorii şi oamenii de afaceri buzoieni încep să fie mai încrezători în privinţa revenirii domeniului construcţiilor, un prim semnal fiind numărul solicitărilor de finanţare din fonduri europene pentru achiziţia de utilaje destinate acestei activităţi.

Valoarea eligibilă totală a celor 35 de proiecte  conforme depuse luna trecută pentru sprijinul destinat înfiinţării şi dezvoltării de micro-întreprinderi în mediul rural, din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 7,8 milioane de euro (din care 5,4 milioane de euro fonduri nerambursabile).

 

 |
06 Jun 2011
2784
de Monica BĂNICĂ

Hipermarketurile buzoiene au fost taxate pentru comercializarea de produse expirate

În decursul lunii trecute, comisarii de  la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat 178 de acţiuni de control atât tematice, cât şi pe baza reclamaţiilor făcute de buzoieni pe adresa instituţiei.

      Verificările derulate s-au soldat cu 31 de amenzi în valoare totală de 700 milioane de lei, precum  şi o serie de avertismente.

      Astfel, au fost depistate mai multe nereguli în ceea ce priveşte comercializarea jucăriilor, fără afişarea preţului corespunzător sau fără indicaţiile de folosire.

 |
06 Jun 2011
2239
de

* În urma ordinului semnat luni, de preşedintele ANAF,  Sorin Blejnar, dispar 150 de administraţii mici din ţară, iar odată cu ele, funcţiile de conducere

Este o certitudine. Buzăul va funcţiona, după restructurarea impusă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), numai cu patru dintre cele nouă administraţii financiare pe care le are în prezent, urmând ca până la sfârşitul anului să “opereze” şi disponibilizările aferente normelor stabilite în acest sens.

 |
06 Jun 2011
2395
de

      Proteste anemice la uşa ministrului Igaş de la Interne, care a anulat norma de hrană a poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor, după care, dintr-o întorsătură de pix, a decis să şi disponibilizeze câteva mii de oameni, pentru a răspunde, astfel, cerinţelor impuse de UE.

            Luni, când nici iarba nu creşte, doar câteva zeci de poliţişti dintre cei 10.000 anunţaţi cu surle şi trâmbiţe de sindicatul lor, au pichetat Ministerul Administraţiei şi Internelor, fără a primi, însă, nicio atenţie din partea celor care decid.

 |
06 Jun 2011
1521
de

Acţiunile Vae Apcarom Buzău au înregistrat o creştere semnificativă în ultimele cinci luni, plasând compania pe locul 3 într-un top al companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

      Producătorul de material rulant a distribuit acţionarilor profitul din 2010, precum şi o parte din rezervele constituite din profiturile anilor precedenţi. Compania nu a acordat dividende pentru anul 2009, iar în anul 2008 propunerea de dividend a Consiliului de Administraţie a fost respinsă de către acţionari. Astfel, valoarea dividendului brut a urcat la circa 30 la sută din preţul acţiunilor de la începutul anului. Adăugând la asta o creştere a preţului acţiunilor de 20 la sută, rezultă un câştig total de peste 50 la sută pentru investitori.

 |
06 Jun 2011
1648
de

* Ei spun că nu mai pot vinde castraveţii şi roşiile, chiar dacă preţul a fost coborât la unul, respectiv, doi lei kilogramul

După ce au adus “în sapă de lemn” mii de legumicultori din toată Europa, nemţii s-au răzgândit. Castraveţii “nebuni” nu provin din Spania sau din altă ţară UE, ci chiar din fermele din nordul Germaniei, aşa cum a recunoscut, într-o conferinţă de presă preluată de toate agenţiile europene, ministrul Agriculturii din această ţară. Investigaţiile asupra epidemiei cauzată de bacteria “Escherichia coli”, la care au participat şi specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),  au dovedit că boala a fost transmisă prin consumul de legume germinate infectate cultivate local, la o fermă din Saxonia Inferioară. 

 

 |
05 Jun 2011
2627
de

      Consiliul de administraţie al SC Cord SA Buzău a convocat adunare generală pentru a propune acţionarilor majorarea capitalului cu 32,7 mil. lei (7,9 mil. euro) prin aport în natură şi în numerar.

      Societatea şi-a axat producţia pe fabricarea de sârmă şi cablu din cupru, care, potrivit rapoartelor financiare, a generat cea mai mare parte a afacerilor companiei, la începutul anului trecut.

 |
05 Jun 2011
2353
de

* Sute de amenzi şi un dosar penal pentru munca la negru sau  încălcarea normelor de securitate şi sănătate, dar şi “albirea” a mii de posturi, bilanţul controalelor inspectorilor buzoieni

Cu sabia deasupra capului şi cu biciul pe spinare, aşa pare să funcţioneze aplicarea legislaţiei muncii pentru unii patroni. Ce-i drept, nici Codul fiscal nu este unul care să încurajeze scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar şi năravul unora pare să fie de nelecuit.

 

 |
04 Jun 2011
2244
de

Fiscul buzoian s-a plasat, lună de lună, de mai bine de doi ani, în primele 10 judeţe la colectare, iar anul acesta s-a menţinut pe podium, în primele trei, pentru ca în luna mai a acestui an să se situeze pe prima poziţie în topul ANAF, cu încasări de peste 123,3 la sută faţă de norma stabilită de la Centru.

      Admiţând că “nimeni nu poate scăpa de Fisc”, directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Constantin Ilie, arată că “aceasta este o instituţie ca oricare alta, care lucrează în interesul cetăţeanului şi nu este un organ de represiune, câtă vreme contribuabilii înţeleg să se achite de obligaţiile ce le revin prin lege. Noi încercăm să combinăm munca de colectare cu cea de informare în domeniul conformării voluntare.

 |
04 Jun 2011
2033
de autor nespecificat

      A pornit la drum acum 10 ani cu 6 angajaţi, în urma achiziţionării unei părţi din fosta platformă industrială Filvatex, care la acel moment se afla în lichidare. A urmat un amplu proces de modernizare, adaptare şi îmbunătăţire a dotărilor existente. În momentul de faţ, are peste 600 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de lei în 2010 şi este cea mai mare şi mai organizată companie din grupul multinaţional din care face parte. MARTELLI are ca obiect de activitate finisarea produselor textile şi este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa europeană a finisajelor confecţiilor şi tricotajelor.

 |
01 Jun 2011
8271
de

În primele patru luni ale acestui an, în Buzău s-au efectuat  14.147 de tranzacţii imobiliare, cifră care situează judeţul nostru pe unul din ultimele trei locuri din ţară.Operaţiuni mai puţine decât în Buzău s-au înregistrat doar în judeţele Teleorman (13 813) şi Olt (13 643), potrivit datelor furnizate de Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La nivel naţional, în primele patru luni ale lui 2011 s-au înregistrat 1.384.483 operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproximativ 185.600 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

 |
01 Jun 2011
1661
de

       *Garda Financiară a determinat anul acesta, în urma controalelor desfăşurate la agenţii economici din judeţ, peste 43 de milioane de lei evaziune fiscală şi peste 32 de milioane de lei delapidări

Rezultatele  foarte bune ale activităţii Gărzii Financiare Buzău, care au făcut ca anul trecut să plaseze instituţia de control pe locul patru la nivel naţional, deşi s-a aflat în concurenţă cu Bucureştiul şi cu judeţe mult mai mari, cu o economie de cel puţin 2-3 ori mai dezvoltată, continuă şi anul acesta.

 |
01 Jun 2011
1839
de

  *Inspectorii buzoieni au verificat, în ultima lună, 25 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de transport mărfuri sau persoane şi au aplicat 16 sancţiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a derulat, în luna mai, în paralel cu activităţile de depistare a muncii la negru, o campanie privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri şi persoane.  Acţiunea se înscrie într-o campanie naţională cu caracter tematic, ce se desfăşoară anul acesta în două etape, în perioada 18.04 – 30.06, respectiv, 03.10 – 25.11.

 |
31 May 2011
1308
de Călin BOSTAN

      Buzoian get-beget, inginerul Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, se trage din aromânii veniţi pe aceste meleaguri din nordul Bulgariei ocupate de Imperiul Otoman, înainte de Războiul de Independenţă de la 1877, şi cunoscuţi, printre buzoieni, drept „sârbari” ori „sârbi de Buzău”. O apartenenţă etnică de care Valeriu Dimciu nu este doar mândru, ci a şi ţinut, cu tot dinadinsul, să-i afle istoria.

 |
31 May 2011
4260
de

   *   În mai puţin de trei luni, în judeţ au fost casate 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani

     Aproape 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani au fost casate la Buzău din luna martie, când a fost lansat Programul Rabla 2011, şi până în prezent.

      De altfel, şi la nivel naţional, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto a avut rezultate peste aşteptări, tichetele valorice fiind la mare căutare. Tocmai de aceea, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, a anunţat recent că numărul de vouchere Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de exemplare.

 |
31 May 2011
2271
de

    *  Prin intermediul unor fluturaşi plasaţi în cutiile poştale, furnizorul de gaze îndeamnă locatarii să se debranşeze de la sistemul centralizat

      “Locuiţi la bloc în Buzău? Este timpul să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire!” este sloganul cu care-şi promovează oferta de consolidare a monopolului de piaţă, furnizorul de gaze GDF SUEZ, prin plasarea unor fluturaşi în cutiile poştale ale apartamentelor din municipiu. Nimic rău în asta, la prima vedere. Este o alternativă la care buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) au tot recurs în ultimii ani.

 |
30 May 2011
2291

Stiri Agerpres

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:01 AM

Este a 328 a zi a anului 2017.

Acord în cadrul opoziției siriene pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile de la Geneva
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:52 AM

Opoziția siriană a ajuns la un acord pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile cu regimul, de la Geneva, sub egida ONU, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker