27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:53 PM
albosmart

de

* Ei spun că nu mai pot vinde castraveţii şi roşiile, chiar dacă preţul a fost coborât la unul, respectiv, doi lei kilogramul

După ce au adus “în sapă de lemn” mii de legumicultori din toată Europa, nemţii s-au răzgândit. Castraveţii “nebuni” nu provin din Spania sau din altă ţară UE, ci chiar din fermele din nordul Germaniei, aşa cum a recunoscut, într-o conferinţă de presă preluată de toate agenţiile europene, ministrul Agriculturii din această ţară. Investigaţiile asupra epidemiei cauzată de bacteria “Escherichia coli”, la care au participat şi specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),  au dovedit că boala a fost transmisă prin consumul de legume germinate infectate cultivate local, la o fermă din Saxonia Inferioară. 

 

 |
05 Jun 2011
2595
de

      Consiliul de administraţie al SC Cord SA Buzău a convocat adunare generală pentru a propune acţionarilor majorarea capitalului cu 32,7 mil. lei (7,9 mil. euro) prin aport în natură şi în numerar.

      Societatea şi-a axat producţia pe fabricarea de sârmă şi cablu din cupru, care, potrivit rapoartelor financiare, a generat cea mai mare parte a afacerilor companiei, la începutul anului trecut.

 |
05 Jun 2011
2331
de

* Sute de amenzi şi un dosar penal pentru munca la negru sau  încălcarea normelor de securitate şi sănătate, dar şi “albirea” a mii de posturi, bilanţul controalelor inspectorilor buzoieni

Cu sabia deasupra capului şi cu biciul pe spinare, aşa pare să funcţioneze aplicarea legislaţiei muncii pentru unii patroni. Ce-i drept, nici Codul fiscal nu este unul care să încurajeze scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar şi năravul unora pare să fie de nelecuit.

 

 |
04 Jun 2011
2214
de

Fiscul buzoian s-a plasat, lună de lună, de mai bine de doi ani, în primele 10 judeţe la colectare, iar anul acesta s-a menţinut pe podium, în primele trei, pentru ca în luna mai a acestui an să se situeze pe prima poziţie în topul ANAF, cu încasări de peste 123,3 la sută faţă de norma stabilită de la Centru.

      Admiţând că “nimeni nu poate scăpa de Fisc”, directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Constantin Ilie, arată că “aceasta este o instituţie ca oricare alta, care lucrează în interesul cetăţeanului şi nu este un organ de represiune, câtă vreme contribuabilii înţeleg să se achite de obligaţiile ce le revin prin lege. Noi încercăm să combinăm munca de colectare cu cea de informare în domeniul conformării voluntare.

 |
04 Jun 2011
2008
de autor nespecificat

      A pornit la drum acum 10 ani cu 6 angajaţi, în urma achiziţionării unei părţi din fosta platformă industrială Filvatex, care la acel moment se afla în lichidare. A urmat un amplu proces de modernizare, adaptare şi îmbunătăţire a dotărilor existente. În momentul de faţ, are peste 600 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de lei în 2010 şi este cea mai mare şi mai organizată companie din grupul multinaţional din care face parte. MARTELLI are ca obiect de activitate finisarea produselor textile şi este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa europeană a finisajelor confecţiilor şi tricotajelor.

 |
01 Jun 2011
8082
de

În primele patru luni ale acestui an, în Buzău s-au efectuat  14.147 de tranzacţii imobiliare, cifră care situează judeţul nostru pe unul din ultimele trei locuri din ţară.Operaţiuni mai puţine decât în Buzău s-au înregistrat doar în judeţele Teleorman (13 813) şi Olt (13 643), potrivit datelor furnizate de Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La nivel naţional, în primele patru luni ale lui 2011 s-au înregistrat 1.384.483 operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproximativ 185.600 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

 |
01 Jun 2011
1626
de

       *Garda Financiară a determinat anul acesta, în urma controalelor desfăşurate la agenţii economici din judeţ, peste 43 de milioane de lei evaziune fiscală şi peste 32 de milioane de lei delapidări

Rezultatele  foarte bune ale activităţii Gărzii Financiare Buzău, care au făcut ca anul trecut să plaseze instituţia de control pe locul patru la nivel naţional, deşi s-a aflat în concurenţă cu Bucureştiul şi cu judeţe mult mai mari, cu o economie de cel puţin 2-3 ori mai dezvoltată, continuă şi anul acesta.

 |
01 Jun 2011
1811
de

  *Inspectorii buzoieni au verificat, în ultima lună, 25 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de transport mărfuri sau persoane şi au aplicat 16 sancţiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a derulat, în luna mai, în paralel cu activităţile de depistare a muncii la negru, o campanie privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri şi persoane.  Acţiunea se înscrie într-o campanie naţională cu caracter tematic, ce se desfăşoară anul acesta în două etape, în perioada 18.04 – 30.06, respectiv, 03.10 – 25.11.

 |
31 May 2011
1294
de Călin BOSTAN

      Buzoian get-beget, inginerul Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, se trage din aromânii veniţi pe aceste meleaguri din nordul Bulgariei ocupate de Imperiul Otoman, înainte de Războiul de Independenţă de la 1877, şi cunoscuţi, printre buzoieni, drept „sârbari” ori „sârbi de Buzău”. O apartenenţă etnică de care Valeriu Dimciu nu este doar mândru, ci a şi ţinut, cu tot dinadinsul, să-i afle istoria.

 |
31 May 2011
4085
de

   *   În mai puţin de trei luni, în judeţ au fost casate 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani

     Aproape 1.600 de maşini mai vechi de 10 ani au fost casate la Buzău din luna martie, când a fost lansat Programul Rabla 2011, şi până în prezent.

      De altfel, şi la nivel naţional, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto a avut rezultate peste aşteptări, tichetele valorice fiind la mare căutare. Tocmai de aceea, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, a anunţat recent că numărul de vouchere Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de exemplare.

 |
31 May 2011
2252
de

    *  Prin intermediul unor fluturaşi plasaţi în cutiile poştale, furnizorul de gaze îndeamnă locatarii să se debranşeze de la sistemul centralizat

      “Locuiţi la bloc în Buzău? Este timpul să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire!” este sloganul cu care-şi promovează oferta de consolidare a monopolului de piaţă, furnizorul de gaze GDF SUEZ, prin plasarea unor fluturaşi în cutiile poştale ale apartamentelor din municipiu. Nimic rău în asta, la prima vedere. Este o alternativă la care buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) au tot recurs în ultimii ani.

 |
30 May 2011
2266
de

*Antreprenorii din Focşani sunt mulţumiţi de cei 30 de localnici angajaţi, dorind chiar să extindă afacerea

     Investiţiile particulare din mediul rural pot fi numărate pe degete, dar doi investitori din judeţul vecin Vrancea spun că pot să demonstreze că se poate paria şi pe obţinerea unor reuşite în lumea satului.

         Lucian Costan şi Dan Dragoş Ionuţ, asociaţi în cadrul firmei Com Şova SRL, cu sediul în Focşani, au deschis principalul punct de lucru al societăţii în comuna Smeeni, principalele motive ale acestei alegeri fiind amplasamentul geografic potrivit pentru o bună distribuţie a producţiei, existenţa resurselor umane calificate, dar şi sprijinul autorităţilor publice locale.

 |
30 May 2011
4738
de

  Conducerea societăţii aflată în subordinea Primăriei intenţionează să eşaloneze la plată datoria de 1,1 milioane de lei către Fisc

Consiliul Local a aprobat în ultima sa şedinţă garantarea eşalonării la plată a datoriilor către Fisc ale SC Prestcom Serv SA, în valoare de 1,1 milioane de lei, cu 10,3 hectare de teren situate în intravilan.

      Este vorba despre 14 terenuri cu suprafeţe cuprinse între 457 şi 93.535 de metri pătraţi, aflate în proprietatea privată a municipiului Buzău. Datoria societăţii al cărui acţionar unic este Primăria se compune din 670.648 de lei debit, 166.549 de lei dobânzi şi 263.615 lei – penalităţi de întârziere.

 |
30 May 2011
2657
de

  * Cea mai mare viteză de descărcare a datelor este disponibilă în acest moment în 13 oraşe din România

      UPC Business a lansat miercuri, la Buzău, serviciul de Internet Business Fiber Power, cu viteze de până la 120 Mbps, cel mai rapid Internet prin cablu din România, conform operatorului telecom.

      Pe lista UPC se mai află, alături de Buzău, alte 12 oraşe din ţară în care este furnizat acest tip de serviciu: Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa, Deva, Bacău, Iaşi, Focşani, Ploieşti, Brăila Galaţi şi Roman.

 |
30 May 2011
2312
de

      Efectivul salariaţilor din judeţul Buzău a fost, în primul trimestru din 2011, cu aproximativ 4.000 de persoane mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică.

 |
29 May 2011
1332
de

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale  în judeţul Buzău a crescut cu aproximativ 20 la sută în primele trei luni din 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie – martie 2010, în judeţul nostru s-au eliberat 107 autorizaţii, iar în primele trei luni ale acestui an numărul acestora a fost de 129. La nivelul municipiului, au fost eliberate 36 de autorizaţii în primul trimestru al acestui an, faţă de 38 în perioada similară a anului trecut.

 |
29 May 2011
2317

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker