Candidaţii care au susţinut prima probă a concursului pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău îl organizează pentru angajarea de asistenţi medicali şi infirmiere la Centrul de Sănătate Multi­funcţional de la Pârscov au obţinut reultate peste aştep­tări. Faţă de alţi ani, cei mai mulţi concurenţi au reuşit să treacă de prima probă a concursului. Directorul medical Dragoş Porumb, care a făcut parte din comisia de verificare a lucră­rilor, spune că examenul a fost la fel cu cele organizate până acum ca nivel de dificultate şi ca număr de întrebări la care au trebuit să răspundă candidaţii. Tot medicul Dragoş Porumb explică rezultatele ca fiind urmarea unei mai bune pregătiri „pentru că unii dintre candidaţi au mai participat şi la concursurile anterioare“, pe de o parte, iar pe de altă parte a intervenit şi  acomodarea cu concursurile şi cu modalitatea de susţinere a acestora, a celor care au mai fost la două-trei examinări anterioare.

Astfel, pentru posturile de asistenţi medicali debutanţi, din cei 36 de candidaţi care au susţinut proba scrisă, 27 au promovat,  doar nouă fiind respinşi pentru obţinerea unui punctaj mai mic de 50. În ceea ce priveşte posturile de asistenţi medicali, pentru cele şase  posturi, din cei 19 candidaţi doar patru au fost respinşi. Trei dintre aceş­tia nu au obţinut cele 50 de puncte pentru a trece de prima probă, iar unul dintre candidaţi nu s-a mai prezentat la concurs. Se anunţă astfel, o luptă strânsă pentru proba interviului ce va avea loc vineri, 19 ianuarie, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Sala de şedinţe, etaj 6. Interviul pentru asistenţi va avea loc în intervalul 8,00 – 10,30, iar pentru asistenţi medicali debutanţi în intervalul 10,30-14,00.

Directorul medical Dragoş Porumb spune că şi această probă va fi tratată cu obiectivitate şi că se vor gândi şi la subiecte de dificultate care să facă diferenţa, având în vedere concurenţa destul de mare.

Centrul de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov ar trebui să devină funcţional la sfâr­şitul lunii ianuarie. Pentru cele 17 posturi de asistenţi medicali şi îngrijitoare s-au înscris la concurs 81 de candidaţi: 36 au optat pentru cele şase posturi de asistenţi medicali debutanţi, 20 pentru cele şase posturi de asistenţi medicali şi 25 pentru cele cinci posturi de îngrijitoare.

DISTRIBUIȚI
loading...