27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:09 PM

Opinii

Dubla măsură din Partidul Social Democrat

de Călin BOSTAN
Opinii  |
23.02.2017, 00:00
423

   Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost mazilit, aşa cum, de altfel, era de aşteptat, din toate funcţiile de partid. Nu a fost exclus din Partidul Social Demo­crat – ca să nu fugă la ­li­berali, cum se zvonea pe la colţuri -, ci, vorba unui clasic în viaţă, a fost făcut de râs în interiorul PSD. Aceasta pentru că a avut curajul să spună, ceva mai tranşant anumite lucruri despre evenimentele lega­te de Ordonanţa 13, şi nu ,,corect politic”, cum au făcut-o mai toţi respon­sabilii social-democraţi, chiar dacă mult mai târziu decât a făcut-o Chirica.

   Ce vreau să remarc eu astăzi este dubla măsură cu care se judecă anumite ,,derapaje” de la disciplina Partidului Social Demo­crat. De la excluderea lui Valeriu Zgonea, care a spus că este imoral ca PSD să fie condus de un cetăţean condamnat penal, la Chirica, lăsat fără funcţiile de partid de la nivel naţional şi local, şi până la ,,ciocul mic” din cazul lui Victor Ponta care, în ultimele zile, îl măscăreşte la greu pe ­li­derul suprem Dragnea şi îi dă sfaturi premierului Grindeanu. Nu în cadru instituţional, în interiorul partidului, ci pe Facebook, pe pagina sa oficială.

   Aici, lucrurile par a nu se vedea de la înălţimea funcţiei lui Liviu Dragnea. Mai ales că Ponta nu ar fi la prima mişcare greşită, care unui alt social-democrat ,,de rând“ i-ar fi fatală. Şi mă gândesc, în primul rând, la jocul de-a Vlad Ţepes pe care l-a jucat cu Liviu Dragnea până când s-a asigurat că primeşte un loc pe listele parlamentare la alegerile de iarna trecută. Pesemne că social-democraţii de la vârf au nevoie de un maimuţoi de serviciu, în comparaţie cu care ei înşişi să pară oameni în toată firea.

Comentarii

Bine zis! (23 Feb, 08:44)
ionescu o.

Bine zis, domnule, „maimuțoi de serviciu”...Poate așa se mai luminează poporul că la PSD numai „dubla măsură” funcțonează//

Raspunde

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker