27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:36 PM

Opinii

Dubla măsură din Partidul Social Democrat

de Călin BOSTAN
Opinii  |
23.02.2017, 00:00
657

   Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost mazilit, aşa cum, de altfel, era de aşteptat, din toate funcţiile de partid. Nu a fost exclus din Partidul Social Demo­crat – ca să nu fugă la ­li­berali, cum se zvonea pe la colţuri -, ci, vorba unui clasic în viaţă, a fost făcut de râs în interiorul PSD. Aceasta pentru că a avut curajul să spună, ceva mai tranşant anumite lucruri despre evenimentele lega­te de Ordonanţa 13, şi nu ,,corect politic”, cum au făcut-o mai toţi respon­sabilii social-democraţi, chiar dacă mult mai târziu decât a făcut-o Chirica.

   Ce vreau să remarc eu astăzi este dubla măsură cu care se judecă anumite ,,derapaje” de la disciplina Partidului Social Demo­crat. De la excluderea lui Valeriu Zgonea, care a spus că este imoral ca PSD să fie condus de un cetăţean condamnat penal, la Chirica, lăsat fără funcţiile de partid de la nivel naţional şi local, şi până la ,,ciocul mic” din cazul lui Victor Ponta care, în ultimele zile, îl măscăreşte la greu pe ­li­derul suprem Dragnea şi îi dă sfaturi premierului Grindeanu. Nu în cadru instituţional, în interiorul partidului, ci pe Facebook, pe pagina sa oficială.

   Aici, lucrurile par a nu se vedea de la înălţimea funcţiei lui Liviu Dragnea. Mai ales că Ponta nu ar fi la prima mişcare greşită, care unui alt social-democrat ,,de rând“ i-ar fi fatală. Şi mă gândesc, în primul rând, la jocul de-a Vlad Ţepes pe care l-a jucat cu Liviu Dragnea până când s-a asigurat că primeşte un loc pe listele parlamentare la alegerile de iarna trecută. Pesemne că social-democraţii de la vârf au nevoie de un maimuţoi de serviciu, în comparaţie cu care ei înşişi să pară oameni în toată firea.

Comentarii

Bine zis! (23 Feb, 08:44)
ionescu o.

Bine zis, domnule, „maimuțoi de serviciu”...Poate așa se mai luminează poporul că la PSD numai „dubla măsură” funcțonează//

Raspunde

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker