27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Politic

Drumurile de mare viteză Buzău-Focşani şi Ploieşti-Buzău, din nou printre priorităţile Ministerului Transporturilor

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.07.2017, 00:00
589

   În următorii patru ani, se va dubla numărul de kilometri de autostradă şi de drumuri expres; cel puţin aceasta reiese din interviul pe care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a acordat revistei “Capital”. În viziunea acestuia, proiectele vitale pentru România sunt Centura Capitalei, autostrăzile Sibiu-Piteşti, Transilvania, Târgu Mureş-Târgu Neamţ-Iaşi şi drumurile expres Piteşti-Craiova şi Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani.

   ,,Până la sfârşitul acestui an, proiectele lansate pe SEAP şi ANAP, pentru proiectare şi execuţie, vor ajunge la 800 de km. Printre acestea, se află podul suspendat de la Brăila, segmentul de sud al noii centuri a Bucureştiului la profil de autostradă, modernizarea centurii existente a Capitalei, între A1 şi DN 7, respectiv DN 2 şi A2 şi drumul expres Craiova-Piteşti. S-a încheiat perioada de contestaţii pentru podul peste Someş, iar în următoarea perioadă se va putea semna şi contractul. În plus, avem transmise la ANAP spre validare documentaţiile pentru secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, unul dintre cele mai importante proiecte de pe Coridorul 4 Pan European. Avem în atenţie şi celelalte trei secţiuni ale acestei autostrăzi atât de importante. Pentru secţiunea 4 a fost deja predat studiul de ­fe­zabilitate, iar secţiunile 2 şi 3 sunt în diverse faze pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Se va putea trece rapid la etapa de proiectare şi execuţie. Suntem în curs de finalizare şi cu documentaţiile pentru secţiunea de autostradă Suplacu de Barcău-Borş şi tronsonul Mihăieşti-Suplacu de Barcău, care include Tunelul Meseş. În acest an, CNAIR lansează procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie a secţiunii Târgu Mureş-Târgu Neamţ Iaşi, denumită Autostrada Montana. Trebuie să adaug şi faptul că în primul trimestru au fost lansate proceduri de achiziţie pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice care vizează un total de 336,50 km de drum expres. Mă refer aici la drumurile de mare viteză Focşani-Bacău, Bacău-Paşcani, Buzău-Focşani, Ploieşti-Buzău şi drumul expres care va asigura legătura între A3 şi aeroportul Henri Coandă. În funcţie de durata procedurilor legale, semnarea contractelor poate avea loc anul acesta. Sunt câteva din proiectele pe care le lansăm anul acesta şi care vor avea o durată de execuţie cuprinsă între trei şi patru ani, în funcţie de momentul atribuirii contractelor”, a spus Cuc în interviul publicat de ,,Capital”.   

Comentarii

PROMISIUNI... (13 Jul, 08:47)
Ion

Acest model ni se vinde de 20 de ani. Cu preturile de astazi, stabilite in Normativele promovate tot de statul nostru nu vom reusi sa gasim banii necesari unor asemenea programe. Se gasesc de fiecare data surse de finantare ale proiectelor, studiilor de fezabilitate, de impact, exproprieri etc etc, dar pentru drum efectiv nu sunt bani. Astazi coalitia se zbate in a se tine de promisiuni si a se indatora pe seama copiilor nostri. Nu au bani, asta este clar! Asa ca poze cu drumuri ne vor amagi an de zile de aici in acolo.

Raspunde

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker