27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:52 PM

Politic

Drumurile de mare viteză Buzău-Focşani şi Ploieşti-Buzău, din nou printre priorităţile Ministerului Transporturilor

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.07.2017, 00:00
672

   În următorii patru ani, se va dubla numărul de kilometri de autostradă şi de drumuri expres; cel puţin aceasta reiese din interviul pe care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a acordat revistei “Capital”. În viziunea acestuia, proiectele vitale pentru România sunt Centura Capitalei, autostrăzile Sibiu-Piteşti, Transilvania, Târgu Mureş-Târgu Neamţ-Iaşi şi drumurile expres Piteşti-Craiova şi Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani.

   ,,Până la sfârşitul acestui an, proiectele lansate pe SEAP şi ANAP, pentru proiectare şi execuţie, vor ajunge la 800 de km. Printre acestea, se află podul suspendat de la Brăila, segmentul de sud al noii centuri a Bucureştiului la profil de autostradă, modernizarea centurii existente a Capitalei, între A1 şi DN 7, respectiv DN 2 şi A2 şi drumul expres Craiova-Piteşti. S-a încheiat perioada de contestaţii pentru podul peste Someş, iar în următoarea perioadă se va putea semna şi contractul. În plus, avem transmise la ANAP spre validare documentaţiile pentru secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, unul dintre cele mai importante proiecte de pe Coridorul 4 Pan European. Avem în atenţie şi celelalte trei secţiuni ale acestei autostrăzi atât de importante. Pentru secţiunea 4 a fost deja predat studiul de ­fe­zabilitate, iar secţiunile 2 şi 3 sunt în diverse faze pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Se va putea trece rapid la etapa de proiectare şi execuţie. Suntem în curs de finalizare şi cu documentaţiile pentru secţiunea de autostradă Suplacu de Barcău-Borş şi tronsonul Mihăieşti-Suplacu de Barcău, care include Tunelul Meseş. În acest an, CNAIR lansează procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie a secţiunii Târgu Mureş-Târgu Neamţ Iaşi, denumită Autostrada Montana. Trebuie să adaug şi faptul că în primul trimestru au fost lansate proceduri de achiziţie pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice care vizează un total de 336,50 km de drum expres. Mă refer aici la drumurile de mare viteză Focşani-Bacău, Bacău-Paşcani, Buzău-Focşani, Ploieşti-Buzău şi drumul expres care va asigura legătura între A3 şi aeroportul Henri Coandă. În funcţie de durata procedurilor legale, semnarea contractelor poate avea loc anul acesta. Sunt câteva din proiectele pe care le lansăm anul acesta şi care vor avea o durată de execuţie cuprinsă între trei şi patru ani, în funcţie de momentul atribuirii contractelor”, a spus Cuc în interviul publicat de ,,Capital”.   

Comentarii

PROMISIUNI... (13 Jul, 08:47)
Ion

Acest model ni se vinde de 20 de ani. Cu preturile de astazi, stabilite in Normativele promovate tot de statul nostru nu vom reusi sa gasim banii necesari unor asemenea programe. Se gasesc de fiecare data surse de finantare ale proiectelor, studiilor de fezabilitate, de impact, exproprieri etc etc, dar pentru drum efectiv nu sunt bani. Astazi coalitia se zbate in a se tine de promisiuni si a se indatora pe seama copiilor nostri. Nu au bani, asta este clar! Asa ca poze cu drumuri ne vor amagi an de zile de aici in acolo.

Raspunde

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker