27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:58 PM

Actualitate

„Drumul Sarmalelor”, noua ofertă turistică a pensiunilor buzoiene

de
Actualitate  |
03.12.2011, 22:00
2164

* Programul turistic a fost lansat chiar de Ziua Naţională şi este o iniţiativă a filialei locale a ANTREC

* Programul turistic a fost lansat chiar de Ziua Naţională şi este o iniţiativă a filialei locale a ANTREC

            A cincea ediţie a Festivalului Pensiunilor a coincis cu lansarea celui mai nou produs turistic autohton, prin care pensiunile care fac parte din filiala Buzău a ANTREC propun un adevărat periplu culinar, în care elementul principal îl constituie sarmalele, preparate după fel şi fel de reţete şi conţinând ingrediente după specificul zonei.

            “Drumul Sarmalelor” este denumirea celui mai nou produs cu care pensiunile buzoiene vor atrage turiştii, promovând, totodată, specificul local. Lesne de înţeles că în cadrul Festivalului Pensiunilor, care a avut loc la Casa cu Tei de la Monteoru, sarmalele au fost vedete pe standurile cu exponate culinare, reprezentanţii pensiunilor dar şi maestrul bucătar Robert Voicu, dovedind că un produs ce pare sinplu în aparenţă poate fi preparat în nenumărate moduri, cu cele mai inedite ingrediente.

            Fiecare pensiune prezentă la eveniment şi-a prezentat propria reţetă, invitaţii putând astfel degusta sarmale de păstrăv în frunză de paltin, sarmale picante după o reţetă sârbească, sarmale cu afumătură, sarmale cu ciuperci sau sarmale coapte în dovleac. De asemenea, maestrul bucătar Robert Voicu a prezentat reţeta unei sarmale “de cinci stele” ce poate fi inclusă în meniul oricărui restaurant de lux.

            Tot cu ocazia lansării noului produs turistic, organizatorii au pus la cale şi un concurs de înfăşurat sarmale, la care au participat elevi ai mai multor şcoli din judeţ, dar şi o expoziţie culinară cu produse specifice pensiunilor, altele decât sarmalele.

            Respectând tradiţia, pentru a se marca şi ziua de 1 Decembrie, a fost preparată şi o “tocană naţională”, din ingrediente sută la sută româneşti, fiartă la ceaun, pe foc de lemne.

            Referindu-se la cel mai recent produs turistic lansat de pensiunile buzoiene, Cristina Partal, preşedinta filialei ANTREC Buzău, a declarat că “astfel se încearcă să se răspundă solicitărilor agenţilor de turism pentru promovarea bucătăriei tradiţionale româneşti, publicul ţintă constituindu-l amatorii de turism gastronomic”.

{loadposition zgalerie2979}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker