Farmacia Crîng S.R.L. a acționat în deplină legalitate și cu bună-credință în activitățile desfășurate.

Reporterul nu a solicitat anterior publicării articolelor din datele de 17.04.2019 si 23.04.2019 intitulate “Conducerea CJAS acoperă o poveste halucinantă, cu iz penal / Cum s-a plimbat un mort din Pietroasele prin județ ca să aducă medicamente de la Iris Pharm Vernești”, respectiv  “Sume uriașe, de milioane de lei, miza mușamalizării rezultatelor controlului CJAS la farmaciile Iris și Crâng” un punct de vedere oficial al societății noastre.

Deși articolele în discuție vizează în mod direct Farmacia Crîng S.R.L. nu sunt publicate argumente în susținerea niciuneia dintre pretinsele acuzații.

Facsimulul prezentat în articolul din data de 17.04.2019 nu se regăsește în Raportul de control nr.22207/15.10.2018 încheiat societății noastre, nu vizează societatea noastră și nu cunoaștem proveniența acestuia.

Dispozițiile contractuale menționate în cuprinsul articolului din data de 23.04.2019 (art. 7 lit.ab) nu prevăd textul citat de către reporter. Nici dispozițiile art. 16 din contract citate de către reporter nu corespund celor inserate în contractul de furnizare de medicamente cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate nr.22/10218/2018 încheiat de către societatea noastră cu CJAS Buzău.

Raportul de control nr.22207/15.10.2018 încheiat de către echipa de control compusă din trei membri, inclusiv dintr-un consilier superior din cadrul Direcției Generale Control și Antifraudă – CNAS prezintă următoarele concluzii:

“Din analiza documentelor solicitate de echipa de control, puse la dispoziție de furnizorul controlat, nu au fost constatate iregularități sau disfuncțiuni cu privire la modul de respectare a criteriilor care au stat la baza încheierii contractelor cu CJAS Buzău.

Furnizorul respectă obligațiile contractuale din contractele încheiate cu CJAS Buzău. Pe eșantionul verificat, s-a constatat că există concordanță între serviciile de furnizare de medicamente cu și fără contribuție personală, raportate de către furnizor la CJAS Buzău și evidența aflată la nivelul furnizorului… Măsuri: Nu sunt măsuri”.

În concluzie, dezmințim cu tărie conținutul articolelor menționate anterior întrucât pretinsele acuzații care ni se aduc nu sunt reale, numele societății noastre fiind implicat în mod artificial în conținutul articolelor și fără a avea la bază  acte sau fapte întocmite sau exercitate de către Farmacia Crîng S.R.L.

Somăm în mod public atât redactorul articolelor, cât și cotidianul Opinia, ca pe viitor să se abțină la a mai nominaliza societatea noastră în articole cu conținut vădit denigrator fără ca anterior să ne fie solicitat un punct de vedere și fără a avea la bază dovezi concrete de natură a le proba afirmațiile.

DISTRIBUIȚI
loading...