Sunt aproape convins că nu vei da doi bani pe ceea ce vreau să îţi spun acum. Pentru că, aşa cum te-au învăţat idolii tăi politici, eu sunt parte a statului paralel, un sorosist, un iohannist, un individ fără Dumnezeu, care nu crede nici măcar în familia tradiţională. Iar tu eşti un om curat, care te-ai săturat să fii ascultat de serviciile secrete, tu sau veci­nul din stânga ta, sau cel din dreapta ta. Şi nu mai vrei să fii victima abuzurilor DNA, nu mai vrei să trăieşti cu frica de a fi urmărit pe stradă, la serviciu, acasă; vrei să faci ceea ce pofteşti, fără ca vreun neisprăvit de organ al statului să îţi ceară vreodată socoteală.

Sunt convins că ai fost la vot cu inima deschisă, cu spe­ranţa că îţi va fi mai bine. Că vei avea un salariu decent, că părinţii tăi vor avea o pensie mai bună, că le vei putea clădi un viitor copiilor tăi aici, în România. Culmea, aici ne asemănăm. Trebuie să îţi mărturisesc, pe de altă parte, că tu ai avut avantajul că nu ai ezitat în momentul în care ai fost pus în faţa buletinului de vot. Să ştii că eu am ezitat; iar alţii, ca mine, s-au pişat pe el de vot. Îţi spuneam că am ­ezi­tat, pentru că politicianul meu preferat nu mai reprezintă Buzăul în Parlament; am pus ştampila pe nişte iohannişti, pe nişte sorosişti. Fără prea mare convingere, însă nu pot spune că regret.

În schimb, mă tem că tu ai putea regreta felul în care ai votat. În aproape doi ani de când idolii tăi politici sunt la putere, totul s-a concentrat asupra unui punct care nu are prea mare legătură cu tine. Nu neg că ţi s-a mărit salariul, ca şi pensia părinţilor tăi. Cu ce preţ însă, vom simţi amândoi; poate nu la anul, dar mă tem că peste doi ani ne va ustura pe amândoi. Rău de tot. Şi atu­nci vom constata cu toţii că ţi-au mărit salariul şi părinţilor tăi pensia doar pentru a nu observa că ei lucrează nu pentru tine, ci pentru ei.

Pentru a scăpa ei de puşcărie. Numai că nu s-au putut scăpa singuri, cei doi idoli politici ai tăi şi încă vreo câteva zeci, poate sute, de prieteni ai lor. Au trebuit să scape pe toată lumea. Şi aici ajungem la partea dureroasă a lucrurilor. Pentru că, la un moment dat, s-ar putea ca fiica ta, soţia ta sau sora ta să aibă parte de o partidă de sex-surpriză, administrat de vreo şapte hăndrălăi, după modelul vasluian. Nu cred că vei reacţiona trăgându-i o mamă de bătaie – aşa, ca în familia tradiţională – femeii, că poate este curvă şi i-a provocat. Vei vrea ca respectivii să fie pedepsiţi. Şi vei merge cu ea de mână la audieri, faţă în faţă cu agresorii. Care vor fi eliberaţi şi îţi vor râde în nas ţie, iar pe ea o vor ameninţa cu un nou sex-surpriză.

Sau s-ar putea ca peste părinţii tăi să intre în casă vreo bestie care să îi schingiuiască pentru a-i spune unde ţin banii din pensie şi pe cei de înmormântare. Şi iar vei merge de mână cu ei la poliţie, unde vor da nas în nas la audieri cu agresorul, care, bineînţeles va fi liber şi le va da cu tifla, anunţându-i că îi va vizita şi la următoarea pensie.

Şi, ştii ceva? La fel ţi se poate întâmpla şi ţie, şi mie. Căci un infractor nu va sta să aleagă o victimă în funcţie de statul în care trăieşte aceasta, al oamenilor oneşti şi sătui de abuzurile procurorilor, în cazul tău, sau al iohanniştilor şi al sorosiştilor, în cazul meu (a propos, am şi căţel, deci sunt şi mai suspect…).

Şi spuneam că, peste vreo doi ani, când vei fi în situaţia ca ei să nu mai aibă din ce îţi plăti salariul mărit, iar infractorul care a intrat cu bocancii în viaţa ta să fie liber, să îţi pară rău de cum ai votat.

Dacă nu cumva ei te vor convinge că totul se datorează iohanniştilor, sorosiştilor, sta­tului paralel – că vor avea grijă să inventeze altul -, procurorilor, judecătorilor care au curajul să nu infirme soluţiile procurorilor, ziariş­tilor plătiţi de forţe obscure. Şi, în general tuturor celor care nu sunt cu ei.

DISTRIBUIȚI
loading...

10 COMENTARII

 1. Raul cel mai mic e reprezentat de cei care inca n-au ajuns la putere, in speta USR.E un fel de prezumtie de nevinovatie pe care trebuie sa le-o acordam, noi electoratul.Esti cam certat cu logica din cate se pare.E o lege nescrisa conform careia partidele de dreapta trebuie sa indrepte ce strica cele de stanga.Solutia e maturizarea electoratului din tarile de rahat din estul si sudul Europei.Nu-ti zic mai mult ca mirosi a bugetar de la 20 de metri.Hai pa!

  • Să trăiești mult și bine, moșule! M-ai binedispus cu lozincile și simțul tău olfactiv. Era să plâng de grija Germaniei care tocmai este condusă de o coaliție în care se află și un partid de stânga, SPD, omologul PSD-ului!

 2. @pixelule albastru,
  Deci cu toate bubele acelea tu il vezi pe Tariceanu cu ochi buni?Eu cred ca nici tu nu stii ce-i in capul tau…

  • Dacă ar fi să luăm la bani mărunți toți politicienii, ar trebui să fie toți în pușcării! Nu merge așa! Criteriul de departajare este răul cel mai mic, iar aici intervine subiectivismul și poziționarea personajului în timp. Astăzi, eu cred că răul cel mai mic este Tăriceanu. Dacă m-ai fi întrebat în perioada cât a fost primul ministru al alianței DA, îți spuneam că este răul cel mai mare. Dacă mă vei întreba peste 6 luni s-ar putea să-ți răspund că nu mai este Tăriceanu răul cel mai mic ci altcineva, de exemplu Coldea! Cine știe ce ne rezervă viitorul!

 3. @Q.
  Chiar sunt plin de compasiune! Eu te iubesc, așa cum ești, tefelist sau netefelist, chiar dacă dai bir cu fugiții și părăsești colonia, eu tot te iubesc! Să dea Domnul să te iubească și străinii cu care împărtășești viziunea comună asupra viitorului.
  Multă sănătate!

 4. @pixelule albastru, esti PSD-ist, adica PCR-ist, si cum bine spunea Mihai Giurgea, cel mai bun comunist e comunistul mort.Motivul e foarte simplu, comunistul nu poate gandi, nu are creier.Se uita la Antena 3 sau Romania TV, vrea sa se angajeze la stat, sa plimbe hartii de colo colo, ii uraste si ii vrea falimentati pe patronii care incearca sa devina independenti financiar, eventual viseaza la o pensie speciala.Si tot comunistul e cel care urla in gura mare sa nu mai existe dezbinare (cum zicea Dragnea) sau sa nu ne mai consumam energiile invrajbindu-ne (cum spui tu).Pentru ca ii joaca piticii pe creier.In tarile dezvoltate din vest doar 1% din cetateni lucreaza in afara tarii si cel mai probabil pe pozitii de top in timp ce romanii parasesc tara intr-o veselie pentru a face muncile de jos.Din pacate, am vesti proaste pentru tine.Are perfecta dreptate autorul.E nevoie de competitivitate si meritocratie, eventual impozitare progresiva pe salarii cum e in orice tara civilizata.Si, desigur, investitii, investitii, investitii…Doar asa se atenueaza tensiunile si frustrarile din societate.Dragnea nu va ajunge prea departe cu bataia lui de joc, a marit salariile si pensiile prin inflatie, deficit si imprumuturi pentru a pacali si slabi vigilenta unui electorat in mare parte needucat si retardat.Dragnea e expert intr-un singur lucru.Sa ne invete cum sa ne taiem craca de sub picioare.Asa cum au facut si grecii,mai nou si turcii, nimic nou sub soare.Ceea ce e strigator la cer insa e faptul ca tocmai generatia batrana care s-a reprodus iresponsabil pe vremea lu’ Ceausescu incat majoritatea copiilor lor au plecat la munca in strainatate tipa dupa cresteri de pensii, nu conteaza ca am ajuns sa ne imprumutam cu dobanzi de 5,125% in USD!Stai linistit, calmeaza-te, bea o bere, comunismul mai are 2 ani de existenta in Romania.Chiar de scapa Dragnea acum, drumul lui tot la puscarie va duce.Pentru ca el reprezinta paradigma trecutului, intruchiparea comunismului si a cretinismului si trebuie descurajate astfel de exemple.Iar de Tariceanu ce sa zic mai mult, a vrut sa vanda petrolul din Marea Neagra catre firma aia canadiana, asta pe langa faptul ca imprumutul ala de 20 de miliarde de dolari de la FMI ii se datoreaza lui, asa cum la urmatoarea criza financiara cand vom imprumuta poate 60 miliarde USD de la FMI tot lui Tradiceanu vom trebui sa-i multumim.Fugi si plimba ursul ca tineretul s-a desteptat demult.

  • Da amice, sunt un comunist nenorocit, patron de firmă cu J10 din 1998! Nu voi încerca să te conving de contrariu! Singurul aspect pe care vreau să-l corectez, nu pentru tine ci pentru alți cititori, este despre împrumutul de 19,95 miliarde de euro de la FMI, CE, BM și BERD. Împrumutul a fost semnat în data de 24 martie 2009. Cine are curiozitatea să caute pe net OUG nr.10/2010 constată că acordul de împrumut a fost semnat de Emil Boc în calitate de Prim Ministru și contrasemnat de:
   Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu – Ministrul finanțelor publice;
   Mugur Constantin Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale a României;
   Mihai Constantin Șeitan – Ministrul muncii, familiei și protecției sociale;
   Radu Mircea Berceanu – Ministrul transporturilor și infrastructurii;
   Adriean Videanu – Ministrul economiei, comerțului și mediului de afaceri;
   Vasile Blaga – Ministrul administrației și internelor;
   Teodor Baconschi – Ministrul afacerilor externe.

   Are și Tăriceanu bubele lui. Este în topul politicienilor care au făcut cadouri substanțiale stăpânilor străini. În topul meu este pe locul 3 după Isărescu și Băsescu. Să amintim doar câteva bube:
   – privatizat BCR și în consecință a desființat sistemul bancar românesc;
   – a inventat Fondul Proprietatea – 4 miliarde dolari active de la cele mai bune companii de stat au ajuns la străini;
   – a vândut perimetrele din Marea Neagră care au ajuns în final la austrieci și americani;
   – și nu în ultimul rând politica economică nesăbuită în perioada cât a fost prim ministru, forțând deficitul bugetar pe seama unor bani străini pe care nu te puteai baza!

 5. Dragul meu votant idol al lui Cezar Preda,
  Nu intenționez să-ți stric fenșuiul dar pentru mâine fac un pronostic. Mizez 2. Adică Daddy va fi achitat. Și ca să fie masa bogată, luni 25 iunie 2018 neamțul se va conforma deciziei CCR-ului pesedist și va emitete decretul de revocare al șefului DNA. Nu că așa vreu eu ci cam așa vrea berlinul!

 6. Dragul meu votant al lui Cezar Preda,
  Am votat la parlamentarele din 2016 ALDE. N-am mers la vot cu inima deschisă ci cu inima cât un purice. Nu eram convins că Tăriceanu va rezista presiunilor neamțului. Spre surpriza mea, și chiar a ta, n-a trădat alianța cu care s-a prezentat la vot! Punctual, cinste lui! Drept recompensă, crește în sondaje. Ținta de 15% pe care și-a propus-o ALDE la europarlamentare este realistă. N-am mers la vot având vreo așteptare. Așteptări nu mai am de ceva vreme de la întreaga clasă politică românească pentru simplul fapt că nu mai conduce ea. Clasa politică românească doar administrează. Deciziile majore pentru România nu se mai iau nici de la București, nici de la Cluj, nici din Alexandria ci din capitalele altor state devenite proprietare de drept ale acestui teritoriu denumit la bășcălie stat independent. Este ca la mine în firmă. Cel ce deține capitalul acela ia deciziile. Eu dețin capitalul eu iau deciziile, salariații doar execută. Asta este legea firească a lucrurilor pe care nimeni n-o contestă.
  Am mers la vot nu ca să votez pentru ci împotriva cuiva, iar acela a fost Dacian Julien Cioloș care a demonstrat doar într-un singur an că nu dă două parale pe populația acestei țări.
  Nu înțeleg ce aveți cu măririle de salarii din pix! Salarii mici înseamnă contribuții mici, insuficiente pentru a susține un sistem de învățământ și sănătate cât de cât „mediocru”. Niciun privat nu va pune 1 leu la salarii dacă nu este forțat să o facă! O spun din proprie experiență (am salariați cu care colaborez neîntrerupt de 18 ani)! Măririle salariale din pix forțează și privații să mărescă salariile! Este unica pârghie a politicianului român cu care poate să determine privatul să mărească salariile, mulțumindu-se cu profit mai mic. Este corect că această măsură va duce la dispariția multor firmulițe românești care încă supraviețuiesc dar este un rău necesar. Oricum, capitalul românesc doar pune pingele în România, în comparație cu capitalul străin devenit majoritar în acest teritoriu și îndreptățit să ia decizii, politicianului român revenindu-i doar rolul de arendaș.
  Nu mai pun boticul la propaganda cu românii pesediști răi și românii iohaniști buni, pentru mine este un capitol depășit, între timp am devenit xenofob. Nu sunt absurd, zic eu. Până în 2007 România a fost exclusiv jefuită de români, dar după 2007 pe acest teritoriu a apărut un prădător mult mai eficient și mult mai pervers, cu sute de ani de experiență în jafuri. Dacă chiar dorim să ne îndulcim existența ar trebui să nu ne mai consumăm energile învrăjbindu-ne ci să ne unim eforturile pentru a ține piept, sau chiar combate, adevăratelelor cauze care produc o viață mizeră, atât în planul material cât și cel spiritual.
  Multă sănătate.

  • Oricine crede ca Tariceanu si ALDE merita votati isi merita soarta. Aia proasta, de sarantoc, dar demn, chipurile, care-si mesteca frustrarile plin de ura la adresa strainilor care sug sangele poporului. Fara sa vada ca viata lui amara este consecinta directa a felului prost in care isi alege conducatorii.
   Iremediabil, suntem pierduti. Pe mana noastra. Needucati, dar cu pretentii, adepti ai teoriilor conspiratiei, cu mintea tulburata de televiziuni ale infractorilor, aruncand mereu vina pe altcineva ca suntem nespalati, prosti si puturosi, luand partea intotdeauna hotilor mai mari in speranta ca fie si noi vom ajunge ca ei, fie ca vom fi lasati sa furam si noi putin. Fara nicio viziune comuna asupra viitorului, fara demnitate, fara compasiune fata de cel de langa noi, intotdeauna cu o injuratura in coltul gurii si cu pumnul strans, gata sa loveasca.
   Astia sunt romanii majoritari. Ceilalti, tefelistii, cum sunt numiti cu dispret, vor disparea. Fie peste granita, fie in universul intereselor imediate care sa le asigure supravietuirea personala in evul intunecat care se anunta. Crescandu-si copiii cu indemnul constant sa plece din tara cu prima ocazie, sperand ca nu e prea tarziu si pentru ei.

   Romania se sinucide. O moarte urata, mizerabila, o iesire din istoria in care nici nu apucase bine sa intre. 100 de ani de ocazii ratate, 100 de ani de spasme.

Comments are closed.