În week-end, Spitalul din Râmnicu Sărat a fost gazda unei caravane mobile organizată de Centrul de Transfuzii Buzău. Câteva sute de râmniceni s-au prezentat în cele două zile de campanie, fapt pentru care directorul Centrului de Transfuzii, Adriana Crăciun, le-a adresat acestora mulțumiri pentru participare și directorului medical pentru susținere și implicare.

,,Mulțumim, dragi râmniceni, pentru numărul record de donatori care s-au prezentat să doneze sânge ,ieri și astazi, la Spitalul Municipal din localitate. Și pentru că numărul de donatori ne copleșește de fiecare dată,vom organiza lunar astfel de campanii. Mulțumim doamnei director me­dical, Felicia Vasile, pentru sprijinul pe care ni-l acordă de fiecare dată”, a spus directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

Campaniile desfășurate în spitalele buzoiene sunt cele mai eficiente metode de recoltare și dau întotdeauna rezultate, dat fiind că în unitățile medicale există condiții mai bune de recoltare,   și că managerii unităților medicale au sprijinit campaniile de donare promovând acest act umanitar în rândul pacienților și aparținătorilor, ele fiind de altfel principalele beneficiare ale rezultatelor obținute de angajații Centrului de Transfuzie.

“Campaniile pe care le facem cu spitalele din județ sunt eficiente. La Spitalul de la Râmnic facem două zile colectă, vinerea și sâmbăta de obicei, pentru că avem un număr mare de donatori. Sunt oameni cu care ți-e drag să colabrezi. Sunt oameni care înțeleg acest ajutor pe care vrem să-l dăm. Spitalele sunt direct interesate pentru că ele sunt principalul beneficiar al colectei de produse de sânge”, spune directorul Centrului de Transfuzii Buzău, Adriana Crăiun. Colecte la fel de bune se realizează și la celelalte unități medicale. “Avem spitalul de la Smeeni, Spitalul de la Săpoca, Spitalul de la Nehoiu și Spitalul de la Râmnic, unde, prin bunăvoința domnilor manageri și a întregului personal medical și nemedical, facem niște campanii deosebite. La spital la Nehoiu am fost acum câteva săptămâni; totdeauna avem acolo 100 de donatori care ne așteaptă. La Nehoiu avem și colaborarea Bisericii, pentru că sunt părintele Furtună și soția sa, care reușesc să strângă peste 150 de donatori la fiecare colectă, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului. Într-o comunitate, cel puțin la sate, cuvântul preotului, ca și al primarului, are o anumită greutate și mă bucur că sunt alături de noi” , a mai spus directorul Centrului.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.