Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Nehoiașu, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău. Prăbușirea aparatului nu a fost urmată de incendiu, transmite aceeași sursă. Din păcate, ISU Buzău confirmă existența a două victime care se aflau la bordul aparatului. Prăbușirea a avut loc într-o zonă greu accesibilă.

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Potrivit reprezentanților ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15,30, la 112, și a anunțat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

„A spus că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate. Spre locul indicat au plecat polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță.

„Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul județului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, citați de „Mediafax”.

Reprezentanții Prefecturii Buzău spun că nu știu să fi existat vreo aprobare pentru survol în zona în care s-a prăbușit aparatul. „În momentul de față nu se cunoaște că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se știe identitatea lor. Nu se știe locul de unde a decolat, epava a fost găsită la 16,45. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriel Cozma.

Ancheta va fi coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Aud că tipul acesta de avion nu este omologat în România. Nu s-a găsit niciun milițian să-i ridice plăcuțele de înmatriculare, că dacă pe mine mă prinde vreun milițian la volanul unui autovehicul neomologat instantaneu devin penal!

Comments are closed.