27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:18 PM

Educatie

Două instituții de învățământ din Buzău candidate la titlul de „școală europeană“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
05.04.2017, 00:00
4276

   În perioada 3-7 aprilie 2017, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău organizează etapa națională a celei de-a XI-a ediții a competiției Școală Europeană. Etapa presupune eva­luarea candidaturilor depuse de 118 unități de învățământ din întreaga țară pentru a obține certificatul de Școală Europeană. Din județul Buzău, au depus candidaturi Școala Gimnazială Măgura și Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu, Buzău.

   Ediția 2017 are o încărcătură simbolică, deoarece marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană și 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

   La acest eveniment participă 30 de inspectori școlari pentru proiecte educaționale europene, din 27 de județe ale țării. Concursul este coordonat de prof. Marinica Stoian, inspector școlar general din MEN, și de către profesoarele Anca Harabagiu și Liliana Ivănel, inspectori pentru proiecte europene la IȘJ Buzău.

   Competiția Școală Europeană constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în do­cumentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

   Etapa de evaluare a canditaturilor se realizează pe baza a nouă criterii anunțate. În urma rezultatelor obținute la această etapă, MEN va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului Școală Europeană, ediția 2017.

   Rezultatele finale și lista unităților de învățământ declarate câștigătoare ale competiției Școala Europeană, ediția 2017, vor fi publicate pe site-ul MEN, după data de 9 mai 2017.

Comentarii

candidatura (05 Apr, 09:13)
profu

Felicitari si ptr directoarea Alina Ilie Murgesti am inteles ca si ea participa.

Raspunde
Pentru Profu (05 Apr, 11:15)
Candidatura

Asta e o gluma, desigur. Si nici macar una buna.

Raspunde
candidatura- Știri pe surse locale( Sarulesti) (05 Apr, 12:39)
"Marea FAMILIE din Sarulesti"'

În urma rezultatelor deosebite( la câte ore se face de catre unii profesori, a simularii la evaluare, a inspecțiilor, a numirilor ISj, a se vedea și rezultatul extraodinar al directoarei la concurs , etc, etc), și Scoala Sarulesti va depune dosar ce cea mai TARE Școala, că vorba aia este localitatea unde totul este posibil.PS o sa reven cu amanunte picante și halucinante

Raspunde
Castigatori (06 Apr, 09:47)
Ok

Se participa si câștiga funcție de activitatea pe Facebook ?Atunci, Alina Ilie (Crăciun) e printre favoriti.

Raspunde
,, Familia Sarulesti' (07 Apr, 23:40)
Silvia

Da, La Srulesti am inteles ca este directoare Oglavie D. fosta mea colega de clasa din gimnaziu (corigenta in fiecare an de liceu la fostul liceu nr.8- textile) noroc cu branza tatalui ei alminteri nu vedea bacalaureat in veci! Si apoi cate si cate ,foame de litere ,cuvinte stalcite ,etc. Cei dela ISJ nu cer si diploma de liceu,numai traista?

Raspunde
??? (08 Apr, 10:16)
Famiglia

Pai ce sa faca cu diploma de liceu? Le au pe cele de la facultate(tăți).

Raspunde
OK (10 Apr, 19:00)
pentru profuuuu

Alina nu mai este de director de anul trecut, dar ce să faci dacă unii nu pot dormi de frica gândului că va fi repropusă și numită în funcție (de ce nu!? are studii universitare de stat, are gradul didactic I, este apreciată de colegi, de părinți, copiii o iubesc). Mai bine te-ai ocupa de acei copilași, că ajung in clasa a V-a analfabeți, dar nu prea ai timp și de ei, că te ocupi numai cu reclamații și drumuri la ISJ, doar, doar vei ajunge director. Nu te mai agita pentru că la studiile pe care le ai (un liceu) nimic nu te recomandă, iar cel mai grav este că nu ai caracter, nu ai principii, nu ai demnitate, fără de care un individ ca tine nu poate fi numit DIRECTOR.

Raspunde
calomnii (10 Apr, 22:11)
Alina - pentru profu

îi rog pe toți cei care mă jignesc și mă calomniază pe acest site sub diferite nume, la un dialog față in față, nu așa pe la spate ca lașii; dacă au ceva personal cu mine îi rog să nu mai implice unitatea școlară, elevii și comunitatea locală, îi aștept după cum spuneam la un dialog pentru a rezolva problema.

Raspunde
Pentru"Silvia" și ceillți comentatorii (12 Apr, 23:16)
Drept la replică

Mă d-na" Silvia " te crezi deștepta ? EU daca ești cine cred pot spune că nai prea ai reușit in viața pentru a reuși nu trebuie​ fi tare deștepta trebuie ai și multe calitate, tupeu,pile, relații, bani produse​ și să ști să te descurci în orce situații astea nu se face la niciun fel de școală că asta este România, Daca aveți curaj cind mai scrii ceva ia puneți și numele real ....lasilor

Raspunde

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker