27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:42 AM

Educatie

Două instituții de învățământ din Buzău candidate la titlul de „școală europeană“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
05.04.2017, 00:00
4179

   În perioada 3-7 aprilie 2017, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău organizează etapa națională a celei de-a XI-a ediții a competiției Școală Europeană. Etapa presupune eva­luarea candidaturilor depuse de 118 unități de învățământ din întreaga țară pentru a obține certificatul de Școală Europeană. Din județul Buzău, au depus candidaturi Școala Gimnazială Măgura și Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu, Buzău.

   Ediția 2017 are o încărcătură simbolică, deoarece marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană și 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

   La acest eveniment participă 30 de inspectori școlari pentru proiecte educaționale europene, din 27 de județe ale țării. Concursul este coordonat de prof. Marinica Stoian, inspector școlar general din MEN, și de către profesoarele Anca Harabagiu și Liliana Ivănel, inspectori pentru proiecte europene la IȘJ Buzău.

   Competiția Școală Europeană constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în do­cumentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

   Etapa de evaluare a canditaturilor se realizează pe baza a nouă criterii anunțate. În urma rezultatelor obținute la această etapă, MEN va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului Școală Europeană, ediția 2017.

   Rezultatele finale și lista unităților de învățământ declarate câștigătoare ale competiției Școala Europeană, ediția 2017, vor fi publicate pe site-ul MEN, după data de 9 mai 2017.

Comentarii

candidatura (05 Apr, 09:13)
profu

Felicitari si ptr directoarea Alina Ilie Murgesti am inteles ca si ea participa.

Raspunde
Pentru Profu (05 Apr, 11:15)
Candidatura

Asta e o gluma, desigur. Si nici macar una buna.

Raspunde
candidatura- Știri pe surse locale( Sarulesti) (05 Apr, 12:39)
"Marea FAMILIE din Sarulesti"'

În urma rezultatelor deosebite( la câte ore se face de catre unii profesori, a simularii la evaluare, a inspecțiilor, a numirilor ISj, a se vedea și rezultatul extraodinar al directoarei la concurs , etc, etc), și Scoala Sarulesti va depune dosar ce cea mai TARE Școala, că vorba aia este localitatea unde totul este posibil.PS o sa reven cu amanunte picante și halucinante

Raspunde
Castigatori (06 Apr, 09:47)
Ok

Se participa si câștiga funcție de activitatea pe Facebook ?Atunci, Alina Ilie (Crăciun) e printre favoriti.

Raspunde
,, Familia Sarulesti' (07 Apr, 23:40)
Silvia

Da, La Srulesti am inteles ca este directoare Oglavie D. fosta mea colega de clasa din gimnaziu (corigenta in fiecare an de liceu la fostul liceu nr.8- textile) noroc cu branza tatalui ei alminteri nu vedea bacalaureat in veci! Si apoi cate si cate ,foame de litere ,cuvinte stalcite ,etc. Cei dela ISJ nu cer si diploma de liceu,numai traista?

Raspunde
??? (08 Apr, 10:16)
Famiglia

Pai ce sa faca cu diploma de liceu? Le au pe cele de la facultate(tăți).

Raspunde
OK (10 Apr, 19:00)
pentru profuuuu

Alina nu mai este de director de anul trecut, dar ce să faci dacă unii nu pot dormi de frica gândului că va fi repropusă și numită în funcție (de ce nu!? are studii universitare de stat, are gradul didactic I, este apreciată de colegi, de părinți, copiii o iubesc). Mai bine te-ai ocupa de acei copilași, că ajung in clasa a V-a analfabeți, dar nu prea ai timp și de ei, că te ocupi numai cu reclamații și drumuri la ISJ, doar, doar vei ajunge director. Nu te mai agita pentru că la studiile pe care le ai (un liceu) nimic nu te recomandă, iar cel mai grav este că nu ai caracter, nu ai principii, nu ai demnitate, fără de care un individ ca tine nu poate fi numit DIRECTOR.

Raspunde
calomnii (10 Apr, 22:11)
Alina - pentru profu

îi rog pe toți cei care mă jignesc și mă calomniază pe acest site sub diferite nume, la un dialog față in față, nu așa pe la spate ca lașii; dacă au ceva personal cu mine îi rog să nu mai implice unitatea școlară, elevii și comunitatea locală, îi aștept după cum spuneam la un dialog pentru a rezolva problema.

Raspunde
Pentru"Silvia" și ceillți comentatorii (12 Apr, 23:16)
Drept la replică

Mă d-na" Silvia " te crezi deștepta ? EU daca ești cine cred pot spune că nai prea ai reușit in viața pentru a reuși nu trebuie​ fi tare deștepta trebuie ai și multe calitate, tupeu,pile, relații, bani produse​ și să ști să te descurci în orce situații astea nu se face la niciun fel de școală că asta este România, Daca aveți curaj cind mai scrii ceva ia puneți și numele real ....lasilor

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker