27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:56 PM

Educatie

Două instituții de învățământ din Buzău candidate la titlul de „școală europeană“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
05.04.2017, 00:00
4363

   În perioada 3-7 aprilie 2017, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău organizează etapa națională a celei de-a XI-a ediții a competiției Școală Europeană. Etapa presupune eva­luarea candidaturilor depuse de 118 unități de învățământ din întreaga țară pentru a obține certificatul de Școală Europeană. Din județul Buzău, au depus candidaturi Școala Gimnazială Măgura și Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu, Buzău.

   Ediția 2017 are o încărcătură simbolică, deoarece marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană și 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

   La acest eveniment participă 30 de inspectori școlari pentru proiecte educaționale europene, din 27 de județe ale țării. Concursul este coordonat de prof. Marinica Stoian, inspector școlar general din MEN, și de către profesoarele Anca Harabagiu și Liliana Ivănel, inspectori pentru proiecte europene la IȘJ Buzău.

   Competiția Școală Europeană constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în do­cumentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

   Etapa de evaluare a canditaturilor se realizează pe baza a nouă criterii anunțate. În urma rezultatelor obținute la această etapă, MEN va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului Școală Europeană, ediția 2017.

   Rezultatele finale și lista unităților de învățământ declarate câștigătoare ale competiției Școala Europeană, ediția 2017, vor fi publicate pe site-ul MEN, după data de 9 mai 2017.

Comentarii

candidatura (05 Apr, 09:13)
profu

Felicitari si ptr directoarea Alina Ilie Murgesti am inteles ca si ea participa.

Raspunde
Pentru Profu (05 Apr, 11:15)
Candidatura

Asta e o gluma, desigur. Si nici macar una buna.

Raspunde
candidatura- Știri pe surse locale( Sarulesti) (05 Apr, 12:39)
"Marea FAMILIE din Sarulesti"'

În urma rezultatelor deosebite( la câte ore se face de catre unii profesori, a simularii la evaluare, a inspecțiilor, a numirilor ISj, a se vedea și rezultatul extraodinar al directoarei la concurs , etc, etc), și Scoala Sarulesti va depune dosar ce cea mai TARE Școala, că vorba aia este localitatea unde totul este posibil.PS o sa reven cu amanunte picante și halucinante

Raspunde
Castigatori (06 Apr, 09:47)
Ok

Se participa si câștiga funcție de activitatea pe Facebook ?Atunci, Alina Ilie (Crăciun) e printre favoriti.

Raspunde
,, Familia Sarulesti' (07 Apr, 23:40)
Silvia

Da, La Srulesti am inteles ca este directoare Oglavie D. fosta mea colega de clasa din gimnaziu (corigenta in fiecare an de liceu la fostul liceu nr.8- textile) noroc cu branza tatalui ei alminteri nu vedea bacalaureat in veci! Si apoi cate si cate ,foame de litere ,cuvinte stalcite ,etc. Cei dela ISJ nu cer si diploma de liceu,numai traista?

Raspunde
??? (08 Apr, 10:16)
Famiglia

Pai ce sa faca cu diploma de liceu? Le au pe cele de la facultate(tăți).

Raspunde
OK (10 Apr, 19:00)
pentru profuuuu

Alina nu mai este de director de anul trecut, dar ce să faci dacă unii nu pot dormi de frica gândului că va fi repropusă și numită în funcție (de ce nu!? are studii universitare de stat, are gradul didactic I, este apreciată de colegi, de părinți, copiii o iubesc). Mai bine te-ai ocupa de acei copilași, că ajung in clasa a V-a analfabeți, dar nu prea ai timp și de ei, că te ocupi numai cu reclamații și drumuri la ISJ, doar, doar vei ajunge director. Nu te mai agita pentru că la studiile pe care le ai (un liceu) nimic nu te recomandă, iar cel mai grav este că nu ai caracter, nu ai principii, nu ai demnitate, fără de care un individ ca tine nu poate fi numit DIRECTOR.

Raspunde
calomnii (10 Apr, 22:11)
Alina - pentru profu

îi rog pe toți cei care mă jignesc și mă calomniază pe acest site sub diferite nume, la un dialog față in față, nu așa pe la spate ca lașii; dacă au ceva personal cu mine îi rog să nu mai implice unitatea școlară, elevii și comunitatea locală, îi aștept după cum spuneam la un dialog pentru a rezolva problema.

Raspunde
Pentru"Silvia" și ceillți comentatorii (12 Apr, 23:16)
Drept la replică

Mă d-na" Silvia " te crezi deștepta ? EU daca ești cine cred pot spune că nai prea ai reușit in viața pentru a reuși nu trebuie​ fi tare deștepta trebuie ai și multe calitate, tupeu,pile, relații, bani produse​ și să ști să te descurci în orce situații astea nu se face la niciun fel de școală că asta este România, Daca aveți curaj cind mai scrii ceva ia puneți și numele real ....lasilor

Raspunde

Stiri Agerpres

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

Retro Parada Toamnei - sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:11 PM

Retro Parada Toamnei, un eveniment care încheie sezonul 2017, se desfășoară sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România.

Afganistan: Cel puțin 56 de morți în atentatul comis împotriva unei moschei șiite la Kabul (nou bilanț)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:05 PM

Atentatul comis vineri seara de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) împotriva unei moschei șiite din Kabul s-a soldat cu 56 de morți și 55 de răniți, potrivit unui nou bilanț furnizat de Ministerul de Interne afgan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker