27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:48 AM

Sanatate

Două cazuri de rujeolă, confirmate la Buzău în ultima perioadă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
24.03.2017, 00:00
321

   Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), la finalul săptămânii trecute, mai exact pe 17 martie, la nivel național numărul cazurilor de rujeolă a înregistrat o creștere îngrijorătoare, cu peste 350 de asemenea situații în plus față de săptămâna anterioară. Este vorba despre 3.799 de cazuri de rujeolă confirmate până acum în 37 de județe. De asemenea, s-au înregistrat 17 decese cauzate de această boală, dintre care cinci la Arad, patru în Timiș, câte trei în județele Dolj și Caraș Severin și câte unul în Satu Mare și București.

   În acest timp, continuă, la nivel național, supracampania de vaccinare contra rujeolei la copiii cu vârste cuprinse între nouă luni și nouă ani. În județul Buzău, la finalul anului 2016 erau înregistrate cinci cazuri de rujeolă, la care s-au adăugat în acest an alte două asemenea situații, unul confirmat în februarie și unul în această lună. În ambele cazuri de rujeolă confirmate în 2017 este vorba despre persoane adulte, respectiv doi bărbați din municipiul Buzău, cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani.

   Supracampania de vaccinare în județul nostru a fost demarată de Direcția de Să­nătate Publică (DSP) Buzău pe data de 20 decembrie 2016. Potrivit precizărilor făcute de dr. Carmen Scântei, epidemiolog în cadrul DSP Buzău și coor­donator al campaniei de vaccinare contra rujeolei, efor­tu­rile medicilor, asistenților medicali și ale mediatorilor sanitari implicați în această acțiune dau rezultate și s-a reușit convingerea unora dintre părinții refractari să se răzgândească și să accepte să-și imunizeze prin vaccin copiii.

   Astfel, dacă în prima lună de derulare a acestei campanii, rezultatele indicau o recuperare în proporție de aproximativ 50 la sută a copiilor care trebuie imunizați contra rujeolei, la momentul actual s-a ajuns la o acoperire de peste 70 la sută, ceea ce ne clasează printre județele cu cele mai bune rezultate ale acestei campanii.

   Pe categorii de vârstă sunt mici diferențe. Acoperirea în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni a ajuns în această perioadă la 71,40 la sută. Copiii încadrați la această categorie de vârstă reprezintă o prioritate pentru campanie, având în vedere că prezintă cel mai ridicat risc de dezvoltare a rujeolei. În ceea ce privește categoria 1 - 4 ani, recuperarea a ajuns la 70,50 la sută. La categoria 5 – 9 ani, împărțită în segmentul copiilor cărora li s-a administrat o doză de vaccin și cei care nu au fost imunizați deloc, lucrurile stau diferit. Acoperirea copiilor imunizați cu prima doză este de 64,70 la sută, iar a celor fără nicio doză de vaccin, 72,00 la sută.

   La momentul actual, mai sunt disponibile aproximativ 1.200 de doze de vaccin ROR în teritoriu, la medicii de familie, în timp ce stocul DSP a fost epuizat, după cele două tranșe primite, una venită dintr-un alt județ care avea surplus, iar o alta direct de la Ministerul Sănătății.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker