Anchetă penală pentru distrugere desfăşurată de Poliţie, după ce, joi seară, o echipă de muncitori care efectuau săpături în câmp pentru o reţea de apă a Companiei de Apă Buzău au rupt magistrala de gaz metan Buzău Nord – Lipia.

Un utilaj care realiza şanţul pentru amplasarea ţevilor de apă a smuls efectiv conducta, fără să se facă vreo verificare prealabilă a traseului reţelei. Când au văzut grozăvia, muncitorii, îmbrăcaţi în salopete care nu purtau însemnele ope­ratorului judeţean de apă şi canalizare, şi-au abandonat maşinile şi au fugit pe câmp, departe de magistrala din care ţâşnea gazul. Au cerut însă ajutor, iar la faţa locului a fost direcţio­nată o autospecială de stingere de la ISU Buzău, dar şi echipaje de poliţie şi de jandarmi pentru a asigura perimetrul. În jurul orei 17,30, o echipă a furnizorului de gaze a oprit alimentarea magistralei DN 400 Bărbunceşti-Albeşti Moisica.

Oamenii legii au cerut documente şi urmează să stabilească dacă intervenţia era una legală. Primele date arată însă că Transgaz nu fusese înştiinţată de o astfel de lucrare, acesta nefiind de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş.

Dosarul penal vine în contextul în care operatorul judeţean de apă şi canalizare se află în mij­locul unui scandal privind furnizarea de apă de calitate necorespunzătoare la preţ de apă potabilă în mai multe localităţi ale judeţului, situaţie care durează de ani de zile, motiv pentru care primarul municipiului Buzău a solicitat Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă SA să ia măsura revocării directorului gene­ral Ionel Tescaru pentru abateri deosebit de grave în managementul acestei companii.

,,Sub conducerea ­mi­nunată a domnului manager general declarat al secolului douăzeci şi unu şi douăzeci şi doi se întâmplă tot felul de minuni. Spun treaba asta de două ani şi jumătate. Acest om nu are ce căuta acolo, pentru că nu este manager, este altceva. Şi am mai spus-o şi o repet. Această organizaţie Compania de Apă este o organizaţie aproape paramilitară. Nu este o organizaţie de servicii publice în slujba cetăţeanului buzoian, fie el din municipiu sau judeţul Buzău”, a spus, vineri primarul, municipiului Buzău, Constantin Toma, după şedinţa de îndată a Consi­liului Local, în legătură cu incidentul de joi seară.

1 COMENTARIU

Comments are closed.