Ca și în cazul colegilor tăi care reprezintă talpa partidului din care faci parte, nu mă aștept să te apleci prea mult asupra acestui text. Eventual suficent cât să pui pe cineva să îmi scrie pe Facebook că bostanul, oricâtă școală ar avea, tot bostan rămâne.

Sunt convins că ai muncit pentru partidul dumitale suficient de mult încât să îți meriți funcția pe care o ai acum, fie că ești lider de organizație comunală sau de cartier ori lider de structură județeană, regio­nală sau ai o demnitate în PSD la nivel național. Și te privesc, nu fără o oarecare uimire, cum faci “ceva” pe munca ta; da, este acel “ceva” pe care unii l-au făcut pe vot în decembrie 2016 și au dat ocazia formațiunii politice din care faci parte să dicteze jocurile la nivel națio­nal.

Cum și de ce faci acel “ceva” în interiorul partidului, nu este treaba mea. Dacă ai ales să fii condus de un infractor cu acte în regulă, condamnat din nou – ce-i drept, în primă instanță – și să-l susții până în pânzele albe, pentru ca el să scape de pușcărie, este exclusiv treaba domniei-tale. Și a celor care ți-au dat votul să ajungi în funcția pe care o ai. Deși, și aici s-ar putea să ai o problemă. Pentru că Legea partidelor politice – pe care sunt sigur că ai citit-o și chiar o știi pe dinafară – spune, la articolul 46, că un partid trebuie dizolvat pe cale judecătoreas­că dacă acea formațiune politică “urmărește alt scop decât cel care rezultă din statutul și programul politic al acestuia” sau dacă “scopul sau activitatea partidului a devenit ilicită sau contrară ordinii publice”. Nu este cazul să detaliem, pentru că știm amândoi despre ce este vorba.

Problema mea este însă că faci acel “ceva” și în afara partidului. Și o faci din momentul în care ai decis că una dintre camerele Legislativului poate fi condusă de același infractor. Și nu ai făcut-o ieri-alaltăieri, ci imediat după ce partidul dumitale a câștigat alegerile. Acum, același ipochimen a mai primit o condamnare și are toate șansele să devină recidivist cu acte în regulă. Bașca pușcăriaș. Iar tu ai decis că individul merită să rămână în continuare la cârma Camerei Deputaților.

Ei bine, din acest moment lucrurile se schimbă și voi spune explicit cum. Nu doar că faci acel “ceva” în interiorul partidului, dar te piși și pe mine. Și nu doar pe mine, ci pe românii din întreaga țară. Iar dumneata și toți colegii dumitale, cei ca tine – fie că ești li­der de organizație comunală sau de cartier ori lider de structură județeană, regională sau ai o demnitate în PSD la nivel național – veți transforma România într-o uriașă latrină. Și trebuie să te gândești că dacă subalternii tăi pe linie de partid poate vor accepta mirosul, alții nu au nicio obligație în acest sens.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Abia in seara asta am avut posibilitatea sa citesc ziarul, iar editorialul prezentat mă face sa va transmit, dle Bostan, felicitări. Sigur va fi citit de multa lume, problema este ca cine trebuie sa reacționeze sfidează orice opinie venita de la un ziarist, crezând ca duce in derizoriu o opinie pertinenta, punctuala, concreta despre cineva care se crede lider, si, prin faptele lui încearcă sa prosteasca un întreg popor. Cei care ar trebui sa-i semnaleze astfel de opinii, sunt complici prin nonacțiunea lor, tolerând un comportament de vătaf asupra unor supuși sui generis si care se bucura la niște favoruri tranzitorii, oportuniste si meschine.
    Aceasta abordare ar trebui sa va mențină activ in prezentarea opiniilor si analizelor politice ori de cate ori exista aceasta oportunitate. Lumea cu capul pe umeri apreciază astfel de poziții, care fac din ziariștii cu coloana vertebrală o motivare sa-si facă treaba. Asumarea poziției de ziarist este una cu totul deosebita fata de a oricărui alt cetățean. Încă odată este nevoie sa fiți apreciat. Succes! Cititorii va sunt aproape, deci nu sunteţi singur.

Comments are closed.