Producătorul de vinuri Domeniile Blaga şi-a deschis un magazin în Capitală, produsele sale intrând astfel pe piaţa bucureşteană. Domeniile Blaga este una dintre cele mai noi crame din regiunea Dealu Mare, ce explorează în prezent aproape 50 de hectare de viţă-de-vie. Plantaţiile sale se situează în zonele Finţeşti, judeţul Buzău, şi Valea Mieilor, judeţul Prahova.

Un procent de 80 la sută din suprafaţa deţinută este destinată culturii soiurilor roşii Merlot şi Cabernet Sauvignon, restul de 20 la sută revenind soiurilor Fetească albă şi Fetească regală. Primele ­vi­nuri îmbuteliate sub eticheta Domeniile Blaga sunt cele din recolta 2010, acestea fiind disponibile atât în reţelele de hipermarketuri, cât şi în magazinul propriu.

Domeniile Blaga, noua cramă boutique din regiunea Dealu Mare, a lansat oficial cinci vinuri (Fetească Regală, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Tămâioasă şi Riesling) şi două roşii (Merlot şi Cabernet Sauvignon) la ediţia din noiembrie 2012 a Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine.

Crama poate produce anual între 150.000 şi 200.000 de litri de vin şi deţine o sală de depo­zitare şi maturare la barique a vinurilor de 1.000 metri pătraţi. Crama Domeniile Blaga este în proces de extindere şi modernizare, iar plantaţiile sunt întinerite treptat prin programul Uniunii Europene de reconversie oferind oportunitatea extinderii gamei de soiuri nobile a sortimentelor şi cantităţilor de vin produse.

În localitatea Finţeşti, comuna Năieni, îşi are crama şi producătorul buzoian LacertA Winery.     

DISTRIBUIȚI