Fostul director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău și fostul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică al celei mai mari unități spitalicești cu paturi din județ, doctorul Ion Drăghici a încetat din viață, în această dimineață. S-a pensionat în urmă cu câțiva ani pe motive mediale. El a fost internat în urmă cu câteva zile în Spitalului Județean, iar în această dimineață inima sa a încetat să mai bată.  Doctorul Ion Drăghici a fost unul dintre cei mai apreciați specialiști în chirurgie plastică și reconstructivă, din județul Buzău. A slujit această meserie, ca angajat al celui mai mare spital buzoian, de peste 30 de ani. Doctorul Drăghici a avut o experiență bogată în conducere, ocupând după 1990 diverse funcții în structurile sistemului sanitar buzoian. Tot el a înființat la Buzău Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde a ocupat timp de două mandate funcția de președinte, respectiv de președinte al Consiliului de Administrație.

,,L-am cunoscut în anii `90, chiar în 1995, atunci eu eram elev la Postliceală și dânsul era medic chirurg, șeful Secției de Chirurgie Plastică, în stagiile pe care le-am făcut în vara aceea în secții din Spital și pe Secția de Chirurgie Plastică. Era un om deosebit, era foarte dedicat interesului general, de multe ori se uita pe sine și nu cred că a fost un om pe care să-l refuze. Era un om, ajunsese foarte cunoscut în societate tocmai pentru faptul că era foarte dedicat. A schimbat multe lucruri în spital, adică chiar cu profesionalism și cu dedicație și-a desfășurat activitatea mulți ani”, a declarat doctorul Adrian Zoican, șeful secției UPU Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. L-am cunoscut personal pe dl dr Ion Drăghici ,și nu am despre dlui decât cuvinte frumoase .M-a ajutat cu niște rețete pentru a procura medicamente compensate ,foarte scumpe și pot să spun că datorită dlui tratamentul meu nu a fost întrerupt și am putut să-l iau în continuare până când boala mi s-a ameliorat .Dar nu e vorba numai de asta ,dlui era un om cald ,prietenos vorbea frumos și avea un timbru special în voce care te câștiga de la primul cuvânt .Dumnezeu să-l aibă în pază acolo unde e ,pentru că a fost un om tare bun .

  2. Trista veste a prematurei treceri la cele veșnice a doctorului Ion Drăghici mi-a îndoliat sufletul. Nu demult îmi spunea că reputatul chirurg Irinel Popescu l-a asigurat că nu are neapărată nevoie de transplant, recuperarea sa fiind posibilă cu regim alimentar și medicamentos. Din nefericire, nu a fost. „Ce căutai tu, măi Giovani, în Israel? Veniseși la locurile sfinte să te rogi pentru bolnavii tăi?” l-a întrebat cu bine cunoscutu-i umor locvace, Florin Piersic, într-un dialog spontan, direct pe scenă, la sfârșitul spectacolului cu piesa „Străini în noapte”, în 2012. Aflam atunci că se întâlniseră cu marele actor întâmplător la Ierusalim, împreună cu doamna doctor Drăghici, și rămăseseră prieteni pe viață. Pentru tot binele făcut cu înalt profesionalism și rară omenie familiei mele, îi mulțumesc încă odată, de data aceasta, din păcate, post mortem impecabilului doctor și coordonator de sănătate publică Ion Drăghici. Fie ca Dumnezeu să-i primească sufletul bun și generos în rai cu drepții și să-i fie țărâna ușoară. Condoleanțe îndureratei și greu încercatei familii, doamnei doctor Drăghici, fiului Cristian și fiicei Oana, colega și prietena de o viață a fiicelor mele.

Comments are closed.