• Artista buzoiancă a fost invitată de onoare la Conferința la nivel înalt din cadrul UE privind incluziunea Rromilor

Postură onorantă pentru râmniceanca Doinița Ioniță! Cea mai populară voce din cadrul ultimului sezon al showului X-Factor a fost invitată, săptămâna trecută, la Conferința la nivel înalt privind cadrul UE al strategiilor naționale pentru incluziunea romilor, eveniment ce s-a desfășurat sub auspiciile primei pre­ședinții a Consiliului UE asigurată de România și exercitată pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019. Artista în vârstă de 17 ani a avut onoarea de a intona, în des­chiderea conferinței găzduită la Palatul Parlamentului, imnul României, cât și al Rromilor, aplaudată fiind chiar de către mi­nistrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. Oficialul a evidențiat necesitatea stimulării solida­rității și coeziunii Uniunii Europene prin politici de combatere a discriminării și asigurării egalității de șanse.

Președinția României a Consiliului UE își propune să construiască pe eforturile depuse în cadrul pre­ședințiilor slovacă și austriacă, care au reușit cu succes să avanseze problema­tica tinerilor romi și cea a atitudinilor anti-rome, alături de Comisie. Pe baza acestora și a concluziilor evaluării UE, “Conferința la nivel înalt privind cadrul UE privind strategiile naționale pentru incluziunea romilor”  își propune să construiască pe lecțiile învățate de statele membre, de la momentul adop­tării Cadrului UE pentru Strategiile Naționale de Integrare a Romilor până în 2020 și să le încurajeze pe acestea să se angajeze pentru un proces de incluziune a romilor post-2020.

„Unei singure ființe din viața mea îi datorez tot ceea ce am”  

La evenimentul de mare amploare, Doinița a fost însoțită din nou de mama ei, cea care i-a fost alături din prima clipă în care talentata buzoiancă a dorit să se afirme prin vocea și talentul ei. Mama Doiniței a participat la toate competițiile muzicale pe care fata ei le-a câștigat și, cu ocazia zilei Femeii, Doinița a recunoscut că, fără mama ei, și fără familie, nu realiza nimic din cea are până acum.

 „Unei singure ființe din viața mea îi datorez tot ceea ce eu am și ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naștere, m-a crescut m-a educat și m-a învățat să muncesc și să iubesc. Nu există cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mamă! La mulți ani cu ocazia zilei de 8 martie! La mulți ani  și surorilor mele dragi, Marina și Puica! La mulți ani tuturor femeilor, să ne trăiți!!!”, a scris Doinița pe Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...