Unii dintre cei mai ta­lentaţi dascăli români din învăţământul public au fost selectaţi pentru a participa la cursurile Academiei „Aspire for Teachers” pentru a-şi aprofunda cunoştinţele în inteligenţa socială. Este vorba despre un modul intensiv pentru pedagogi, predat de către traineri internaţionali. Beneficiarii vor folosi metodele în şcoli pentru a veni în sprijinul elevilor când vor intra în câmpul muncii.

Cursurile Academiei „Aspire for Teachers au avut loc la Poiana Braşov în perioada 26-31 august. Printre cele 49 de cadre didactice s-au aflat şi doi profesori buzoieni.

Programul Academia Aspire este un modul pedagogic intensiv prin care se urmăreşte dezvoltarea pentru cadrele didactice înscrise în program a competenţelor pedagogice inovatoare, aliniate la cerinţele pieţei din sec XXI. Acest program reuneşte unii dintre cei mai talentaţi dascăli români din sectorul public, oameni pasionaţi de meseria lor şi care pun accent pe interesele şi nevoile elevilor lor mai presus de orice.

Cine sunt cei doi profesori buzoieni     

În cadrul acestui program au fost selectate şi două cadre didactice din Buzău, Alina-Andreea Ştefănescu de la Colegiul Agricol „Dr. C. Angelescu” şi Corina Moise-Poenaru de la Colegiul Tehnic.

Procesul de selecţie a fost unul strict şi a vizat profesorii dedicaţi, motivaţi să facă o schimbare, dar şi cu abilităţi de leadership pentru a putea disemina mai departe tehnicile învăţate în cadrul Academiei Aspire. Dintre peste 620 de aplicanţi au fost selectaţi cei mai dedicaţi şi motivaţi 23 de învăţători şi 26 de profesori din toată ţara.

„Timp de o săptămână cele 49 de cadre didactice am avut o experienţă extraordinară, am luat parte la sesiuni şi workshopuri prin care am aprofundat ce este inteligenţa emoţională, de ce este ea importantă în dezvoltarea unui elev şi cum putem forma la clasă elevi inteligenţi emoţional. De asemenea, am participat şi la cursuri de dezvoltare personală, teambuilding şi schimburi de experienţe alături de colegi motivaţi şi performanţi, speakeri şi experţi în educaţie”, a declarat prof. Alina-Andreea Ştefăne­scu de la Colegiul Agricol „Dr. C. Angelescu” Buzău.

Cadrele didactice participante au intrat astfel în comunitatea „Aspire for Teachers” şi vor avea acces în timpul anului la module online cu tematici specifice, schimburi de experienţă în ţară şi străinătate, programe de mentorat şi ,,webinarii” cu experţi în domeniu.

 

1 COMENTARIU

  1. FELICITARI CELOR DOUA TINERE PROFESOARE SI LE DORESC SA APLICE CE AU INVATAT CU SUCCES IN SCOLILE LOR! IAR PENTRU ALINA, CARE IMI ESTE COLEGA, AM NUMAI CUVINTE DE LAUDA. O PROFESOARA DE NOTA 10!

Comments are closed.