România va participa la Jocurile Invictus ce se vor desfăşura, între 20 şi 27 octombrie 2018, în Australia, la Sydney, cu o echipă formată din 15 ­mi­litari răniţi în teatre de operaţii din Afganistan. Doi dintre ei sunt Eugen Mănăilă şi Bogdan Dragomir, militarii buzoieni care au reprezentat România la Jocurile ­Pa­ralimpice Invictus de la Toronto şi care se antrenează acum să reprezinte cu onoare România şi la Sydney.

Evenimentul cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Echipa României se află la a doua participare, după ce, la ediţia anterioară a Jocurilor desfă­şurată la Toronto, a obţinut rezultate remarcabile.

Proiectul „Invictus Team România” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană, valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii. Acţiunea îşi propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport şi să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la ­pro­blematica militarilor răniţi şi a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezen­tare naţională, „Invictus Team România” îşi ­pro­pune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

DISTRIBUIȚI
loading...