• Andrei Rus, convocat la U19, Ștefan Nedelcu, la U18

Fotbalul buzoian tri­mite doi jucători de mare pers­pectivă la loturile naționale de juniori U19 și U18, care au în program primele acțiuni de pregătire la începutul acestei luni. Este vorba de fundașul Andrei Rus, jucător împrumutat în această iarnă de Petrolul Ploiești la Gloria, selecțio­nat la reprezentativa României U19, și de un alt fundaș, Ștefan Nedelcu, de la ­Me­talul, convocat la România U18.

Rus și colegii de la U19, calificați la Turul de Elită

Reprezentativa Under 19 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2000, va disputa, la jumătatea acestei luni, o “dublă” amicală în compania selecționatei Greciei. ,,Tricolorii” se reunesc astăzi la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor pregăti până joi, 7 februarie, când se vor deplasa în Grecia. Meciurile se vor disputa în Kaisariani și Zografou, conform următorului program:

  • 12 februarie, ora 15,00: Grecia U19 – România U19
  • 14 februarie, ora 15,00: Grecia U19 – România U19

,,Tricolorii” U19 sunt ­ca­lificați la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European sub 19 ani. România a fost repartizată în Grupa 1, unde va întâlni Irlanda, Rusia și Azerbaidjan în drumul către EURO 2019. Gazda grupei va fi Rusia, meciurile urmând a se disputa în zona Krasnodar/Soci, în perioada 20-26 martie. La Campionatul European Under 19, care se va disputa în Armenia, în perioada 14-27 iulie, se vor califica câștigătoarele celor șapte grupe, cărora li se alătură țara gazdă.

Ștefan Nedelcu, ,,dublă” amicală în Cipru cu România U18

Buzoian get beget, Ștefan Nedelcu, de la ­Me­talul, a ajuns deja în Cipru cu reprezentativa U18, pentru un stagiu de pregătire, unde “tricolorii” vor disputa și două meciuri amicale împotriva țării gazdă. Cele două partide se vor disputa pe stadionul Municipal din Paralimni, conform urmă­torului program:

5 februarie: Cipru U18 – România U18, ora 15,00

7 februarie: Cipru U18 – România U18, ora 15,00

Tinerii ,,tricolori” vor debuta în preliminariile Campionatului European Under 19 în luna octombrie, împotriva Spaniei, Serbiei și Lituaniei. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie. La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se califică primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc 3, cărora li se alătură Portugalia. La Campionatul European Under 19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor împreună cu țara gazdă, Irlanda de Nord.

DISTRIBUIȚI
loading...