După prima încercare de anul trecut, buzoianca Dora Gaitanovici s-a înscris din nou la selecţia naţională a concursului Eurovision cu o compoziţie proprie. Considerată una dintre cele mai promiţătoare tinere artiste din muzica românească, Dora a reuşit să se califice în semifinala concursului cu piesa „Fără tine”. Buzoianca a participat anul trecut tot cu o compoziţie proprie, „Give me a sign”, piesă pe care a cântat-o alături de Johnny Bă­dulescu, Filip Tânţăreanu şi Alexandru Vasilescu. Din păcate însă, piesa nu s-a calificat în semifinala din 2017.

„Cu această piesă, <Fără Tine>, m-am calificat în semifinala Eurovision – Selecţia Naţională 2018! Îmi doresc enorm să fiţi alături de mine! În acest cântec am pus o parte din sufletul meu! Este felul meu de a spune povestea simplă, dar atât de complicată, a fiecăruia dintre noi!”, a declarat Dora Gaitanovici pe pagi­na de Faceook.

Cel de al doilea buzoian calificat în semifinala Eurovision România de anul acesta este Dan Manciulea. Folkistul a intrat în concurs cu piesa „Rază de soare”, compoziţie proprie.

60 de piese selectate din 72 înscrise în concurs

Anul acesta s-au calificat la selecţia naţională a Eurovision 60 de semifinalişti care vor concura pentru un loc pe scena Eurovision din Lisabona. Juraţii care au ales piesele la această ediţie au fost Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă. Iniţial au fost înscrise în competiţie 72 de melodii, iar juriul a ales 60 dintre acestea.

Printre semifinaliştii calificaţi în concurs se regăsesc şi artişti cunoscuţi, precum Feli, Mihai Trăistariu, Jukebox feat Bella Santiago, Tavi Clonda sau Rafael (fost solist Iris).

În premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, finaliştii urmând a fi anun­ţaţi la începutul lunii februarie.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

 

DISTRIBUIȚI
loading...