Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat vineri, 22 iunie, o mini-bursă a locurilor de muncă, la cererea unui angajator buzoian. Vorbim despre Greenwee International, care a oferit, în cadrul acestui eveniment, 25 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați. Deși la mini-bursă prezența a fost peste așteptări, nu aceeași satisfacție a avut-o angajatorul, care s-a ales doar cu trei șomeri ce au fost acceptați pe loc la angajare și cu alți 11 care au fost invitați la sediul firmei, pentru a vedea mai exact domeniul de activitate al acesteia.

“Cred că este a patra sau a cincea mini-bursă din 2018. În momentul în care un angajator ofertează mai mult de cinci locuri de muncă, ce stau neocupate în evidența instituției mai mult de trei zile, organizăm, cu acceptul angajatorului, aceste mini-burse. Am considerat că este mult mai rapid să facem aceste mini-burse, pentru că acei care vin, clar pentru acel angajator. 25 de locuri de muncă au fost puse la dispoziție de angajator la ultima mini-bursă, fără niciun fel de condiție, decât aceea de a lucra. A fost ceva afluență de persoane care au fost în șomaj. Din nefericire, angajate pe loc au fost doar trei persoane, pe 25 de locuri de muncă. Au mai fost în jur de 11 persoane care au fost invitate la sediul firmei, să vadă cam cum arată un loc de muncă pe care ar trebui să-l ocupe. Cei care au refuzat un loc de muncă din motive netemeinice vor fi scoși din plată”, a declarat Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

La finele lunii aprilie 2018, la nivelul județului Buzău sunt 7.092 șomeri indemnizați și 374 șomeri neindemnizați, iar în căutarea unui loc de muncă figurează un număr de 1.750 de persoane.

DISTRIBUIȚI
loading...