• Fortius, surclasată de Dunărea Călărași

Una caldă, alta rece pentru echipele buzoiene în Cupa României la futsal. Prim divizionara SCM Gloria și divizionara secundă Fortius au evoluat, week-endul, trecut în optimile de finală ale competiției și doar prima a avut motive de satisfacție la final. Într-un meci disputat sâmbătă seară la Gheorgheni, Gloria a întâlnit penultima clasată în Liga a 2-a, Inter, dar misiunea buzoienilor n-a fost chiar atât de simplă așa cum părea din momentul tragerii la sorți.

La pauză a fost egal, 2-2, însă în partea secundă experiența superioară a elevilor lui Iulian Trăsnea a înclinat balanța în favoarea oaspeților, care au mai marcat de două ori și au făcut pasul în sferturile de finală, scor final 2-4. Duminică, în Sala Sporturilor din Sărata Monteoru, a fost rândul celor de la Fortius să intre în scenă, însă deznodământul confruntării cu prima divizionară Dunărea Călărași, una dintre cele mai puternice echipe din Liga I, a fost unul dezolant. După un meci fără istoric, disputat practic la o singură poartă, echipa buzoiană a fost surclasată, scor 1-12, de formația vizitatoare, care s-a calificat în sferturile de finală. Cele două formații locale de futsal se întorc acum în campionat.

În Liga I, în etapa a 15-a, duminică, de la ora 16,30, la Sala Sporturilor, Gloria va întâlni lidera clasamentului, Autobergamo Deva, iar în Liga a 2-a, tot duminică, în etapa a 12-a, Fortius o va înfrunta, în deplasare, pe United 2 Galați.

FC Buzău – Avântul Zărnești, finala Campionatului Județean de futsal

A doua ediție a Campionatului Județean de futsal a ajuns aproape de final. În urma semifinalelor disputate la Sala Sporturilor, FC Buzău și Avântul Zărnești își vor disputa titlul de campioană în finala programată la sfârșitul acestei săptămâni, în timp ce pentru „bronzul” competiției se vor lupta Voința Limpeziș și Gloria Vadu Pașii. FC Buzău a trecut cu scorul de 3-2 după executarea loviturilor de departajare de Voința Lim­peziș, iar Avântul Zărnești a învins-o cu 4-2 pe Gloria Vadu Pașii.