Nu am crezut niciodată în coincidenţe, drept pentru care mi se pare cam cusută cu aţă albă povestea reţine­rii în Costa Rica a celor două dive ale infracţionalităţii româneşti, Elena Udrea şi Alina Bica. Mai precis momentul în care acest eveniment s-a produs, dat fiind că ambele vampe s-au ascuns tot timpul la vedere, într-un stat cu care România nu are convenţie de extrădare, de unde, din când în când, mai dădeau şi cu tifla – când nu dădeau naştere unor fiinţe umane – Justiţiei române prin postări pe reţelele de socializare.

Cum şi-o fi băgat Aghiuţă coada de tocmai acum s-a emis alerta roşie de către Interpol România, într-un moment în care conducătorii de partid şi de stat au o nevoie mai mare decât de aer de un eveniment care să ţină naţia în faţa televizoarelor şi să nu bage de seamă că în ţară ,,se petrec lucruri”?

Cum ar fi decizia finală a coaliţiei privind modalitatea în care infractorul Dragnea va fi scăpat de puşcărie. Sau replierea după cele două zile în care premierul României a fost umilit în faţa tuturor statelor şi instituţiilor europene, singurii încântaţi de prestaţia Vioricăi Dăncilă fiind ea însăşi, mentorul ei politic, infractorul Dragnea, şi, bonus, propaganda rusă (era cât pe-aici să scriu ,,sovietică”). Ori fraudarea re­fe­rendumului, considerat de acelaşi infractor din fruntea Partidului Social Democrat şi a Camerei Deputaţilor ,,un act de independenţă faţă de Uniunea Europeană”.

În ceea ce le priveşte pe Elena Udrea şi pe Alina Bica, sunt doar curios cum le va trata propaganda oficială a PSD şi a guvernului: drept victime ale “statului paralel” pe care doar amnistia şi graţierea le va putea scăpa de puşcărie, sau doar ca pe simple infractoare care, spre deosebire de Liviu Dragnea, merită să-şi ispăşească pedeapsa.

DISTRIBUIȚI
loading...