27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:01 AM
toamna buzoiana

Actualitate

Direcţia pentru Sport şi Tineret pregăteşte un eveniment demonstrativ de streetball

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
161

   Baschetul 3x3 este din ce în ce mai popular la noi în ţară , cu atât mai mult cu cât această competiţie figurează deja pe lista Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La Buzău au existat câteva încercări de popularizare a acestui sport, prin anii ‘90, însă destul de timid şi cam atât. Această problemă este reluată de directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Cosmin Pororo care îşi doreşte să realizeze, în cursul lunii august, o competiţie demonstrativă de streetball.

La un pas de competiţie

   Buzoienii nu mai au mult de aşteptat până să poată asista la un astfel de eveniment. Din cele prezentate de directorul DJST, trebuie ca ministerul de resort să-şi dea acceptul şi să transfere banii pe proiect. ,,Aştept aprobarea Ministerului. Banii trebuie transferaţi dintr-un proiect mai vechi care nu a fost aprobat pentru că nu a avut numărul de credite necesare către acel proiect. Către a doua jumătate a lunii august,  nu ştiu week-endul în care se va desfăşura, îmi doresc să organizez, ori în Parcul Tineretului, ori pe B-dul Nicolae Bălcescu, acest concurs de streetball. Pentru promovarea ideii de streetball în Buzău, cu nou constituita federaţie de streetball în interiorul federaţiei de baschet, dorim să promovăm şi acest gen de sport“, spune Directorul DJST, Cosmin Pororo.

O competiţie de tip eveniment

   Conducerea Primăriei Buzău îşi doreşte, ca şi conducerea DJST, de altfel, ca această competiţie să fie, de fapt, o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020. De aceea, propunerea administraţiei locale pentru un astfel de concurs,  ca şi locaţie de desfăşurare, este N. Bălcescu. Ca vizibilitate este alegerea corectă. Din punct de vedere tehnic, însă, meciurile se pot desfăşura mai bine în Parcul Tineretului. ,,Eu îmi doresc mai mult în Parcul Tineretului pentru că mă ajută suprafaţa, e mai plană şi se pretează pentru genurile acestea de acţiune. Panourile, mantinelele, tuşele, le avem noi în cadrul Direcţiei. Ar trebui să fac rost de nişte corturi, umbrele mai mari, pentru că dacă s-ar desfăşura în Parcul Tineretului, ar trebui să stea jucătorii la umbră în timpul zilei“, precizează directorul DJTS, Cosmin Pororo.

   Dorinţa organizatorilor este de a atrage cât mai mulţi copii şi tineri către sport şi spre un stil de viaţă cât mai activ, şi nu în cele din urmă, să formeze o cultură sportivă în rândul copiilor şi publicului larg. De aceea, pentru copii care vor participa la competiţie directorul DJST pregăteşte materiale promoţionale, tricouri, baloane, şepci. ,,Eu sper să fie ceva relaxant. Nu vreau scandal, nu vreau bătaie pentru premii. Vreau să fie meciuri demonstrative distracţie şi bunăvoie“, mai spune directorul DJST, Cosmin Pororo, el însuşi fost practicant al baschetului de performanţă  cu ceva ani în urmă: dublu campion naţional şi triplu campion universitar, fost membru al echipei Politehnica Iaşi. Directorul DJST mizează în realizarea acestui eveniment şi pe sprijinul colegilor din ţară care sunt arbitri ori antrenori în acest sport.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker