27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:49 AM

Actualitate

Direcţia pentru Sport şi Tineret pregăteşte un eveniment demonstrativ de streetball

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
121

   Baschetul 3x3 este din ce în ce mai popular la noi în ţară , cu atât mai mult cu cât această competiţie figurează deja pe lista Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La Buzău au existat câteva încercări de popularizare a acestui sport, prin anii ‘90, însă destul de timid şi cam atât. Această problemă este reluată de directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Cosmin Pororo care îşi doreşte să realizeze, în cursul lunii august, o competiţie demonstrativă de streetball.

La un pas de competiţie

   Buzoienii nu mai au mult de aşteptat până să poată asista la un astfel de eveniment. Din cele prezentate de directorul DJST, trebuie ca ministerul de resort să-şi dea acceptul şi să transfere banii pe proiect. ,,Aştept aprobarea Ministerului. Banii trebuie transferaţi dintr-un proiect mai vechi care nu a fost aprobat pentru că nu a avut numărul de credite necesare către acel proiect. Către a doua jumătate a lunii august,  nu ştiu week-endul în care se va desfăşura, îmi doresc să organizez, ori în Parcul Tineretului, ori pe B-dul Nicolae Bălcescu, acest concurs de streetball. Pentru promovarea ideii de streetball în Buzău, cu nou constituita federaţie de streetball în interiorul federaţiei de baschet, dorim să promovăm şi acest gen de sport“, spune Directorul DJST, Cosmin Pororo.

O competiţie de tip eveniment

   Conducerea Primăriei Buzău îşi doreşte, ca şi conducerea DJST, de altfel, ca această competiţie să fie, de fapt, o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020. De aceea, propunerea administraţiei locale pentru un astfel de concurs,  ca şi locaţie de desfăşurare, este N. Bălcescu. Ca vizibilitate este alegerea corectă. Din punct de vedere tehnic, însă, meciurile se pot desfăşura mai bine în Parcul Tineretului. ,,Eu îmi doresc mai mult în Parcul Tineretului pentru că mă ajută suprafaţa, e mai plană şi se pretează pentru genurile acestea de acţiune. Panourile, mantinelele, tuşele, le avem noi în cadrul Direcţiei. Ar trebui să fac rost de nişte corturi, umbrele mai mari, pentru că dacă s-ar desfăşura în Parcul Tineretului, ar trebui să stea jucătorii la umbră în timpul zilei“, precizează directorul DJTS, Cosmin Pororo.

   Dorinţa organizatorilor este de a atrage cât mai mulţi copii şi tineri către sport şi spre un stil de viaţă cât mai activ, şi nu în cele din urmă, să formeze o cultură sportivă în rândul copiilor şi publicului larg. De aceea, pentru copii care vor participa la competiţie directorul DJST pregăteşte materiale promoţionale, tricouri, baloane, şepci. ,,Eu sper să fie ceva relaxant. Nu vreau scandal, nu vreau bătaie pentru premii. Vreau să fie meciuri demonstrative distracţie şi bunăvoie“, mai spune directorul DJST, Cosmin Pororo, el însuşi fost practicant al baschetului de performanţă  cu ceva ani în urmă: dublu campion naţional şi triplu campion universitar, fost membru al echipei Politehnica Iaşi. Directorul DJST mizează în realizarea acestui eveniment şi pe sprijinul colegilor din ţară care sunt arbitri ori antrenori în acest sport.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker