27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:54 AM

Actualitate

Direcţia pentru Sport şi Tineret pregăteşte un eveniment demonstrativ de streetball

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
168

   Baschetul 3x3 este din ce în ce mai popular la noi în ţară , cu atât mai mult cu cât această competiţie figurează deja pe lista Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La Buzău au existat câteva încercări de popularizare a acestui sport, prin anii ‘90, însă destul de timid şi cam atât. Această problemă este reluată de directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Cosmin Pororo care îşi doreşte să realizeze, în cursul lunii august, o competiţie demonstrativă de streetball.

La un pas de competiţie

   Buzoienii nu mai au mult de aşteptat până să poată asista la un astfel de eveniment. Din cele prezentate de directorul DJST, trebuie ca ministerul de resort să-şi dea acceptul şi să transfere banii pe proiect. ,,Aştept aprobarea Ministerului. Banii trebuie transferaţi dintr-un proiect mai vechi care nu a fost aprobat pentru că nu a avut numărul de credite necesare către acel proiect. Către a doua jumătate a lunii august,  nu ştiu week-endul în care se va desfăşura, îmi doresc să organizez, ori în Parcul Tineretului, ori pe B-dul Nicolae Bălcescu, acest concurs de streetball. Pentru promovarea ideii de streetball în Buzău, cu nou constituita federaţie de streetball în interiorul federaţiei de baschet, dorim să promovăm şi acest gen de sport“, spune Directorul DJST, Cosmin Pororo.

O competiţie de tip eveniment

   Conducerea Primăriei Buzău îşi doreşte, ca şi conducerea DJST, de altfel, ca această competiţie să fie, de fapt, o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020. De aceea, propunerea administraţiei locale pentru un astfel de concurs,  ca şi locaţie de desfăşurare, este N. Bălcescu. Ca vizibilitate este alegerea corectă. Din punct de vedere tehnic, însă, meciurile se pot desfăşura mai bine în Parcul Tineretului. ,,Eu îmi doresc mai mult în Parcul Tineretului pentru că mă ajută suprafaţa, e mai plană şi se pretează pentru genurile acestea de acţiune. Panourile, mantinelele, tuşele, le avem noi în cadrul Direcţiei. Ar trebui să fac rost de nişte corturi, umbrele mai mari, pentru că dacă s-ar desfăşura în Parcul Tineretului, ar trebui să stea jucătorii la umbră în timpul zilei“, precizează directorul DJTS, Cosmin Pororo.

   Dorinţa organizatorilor este de a atrage cât mai mulţi copii şi tineri către sport şi spre un stil de viaţă cât mai activ, şi nu în cele din urmă, să formeze o cultură sportivă în rândul copiilor şi publicului larg. De aceea, pentru copii care vor participa la competiţie directorul DJST pregăteşte materiale promoţionale, tricouri, baloane, şepci. ,,Eu sper să fie ceva relaxant. Nu vreau scandal, nu vreau bătaie pentru premii. Vreau să fie meciuri demonstrative distracţie şi bunăvoie“, mai spune directorul DJST, Cosmin Pororo, el însuşi fost practicant al baschetului de performanţă  cu ceva ani în urmă: dublu campion naţional şi triplu campion universitar, fost membru al echipei Politehnica Iaşi. Directorul DJST mizează în realizarea acestui eveniment şi pe sprijinul colegilor din ţară care sunt arbitri ori antrenori în acest sport.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker