Dinamo Bucuresti s-a impus la Chiajna in fata rivalei Steaua Bucuresti cu scorul de 22-19 si a castigat titlul national la handbal masculin pentru al treilea sezon consecutiv. Finala s-a disputat dupa sistemul ,,cel mai bun din 3 meciuri”. Alb-rosii au castigat primul meci jucat la Chiajna cu scorul de 27-25 si au pierdut pe propriul teren cu 26-27.

Meciul decisiv a fost la fel de spectaculos ca si precedentele doua intalniri. Gazdele, Steaua Bucuresti, au inceput mai bine si in minutul 17 inregistrau un avans de 5 goluri pe tabela de marcaj. Oaspetii pareau debusolati, in timp ce stelistii propuneau un joc rapid, cu multa miscare, atat in aparare cat si in atac, cu recuperari si contraatacuri eficiente. Doar portarul iranian al dinamovistilor, Saeid Heidaridad, reusea sa puna frau handbalistilor ,,militari” prin paradele sale. La pauza Steaua avea un avans de trei goluri si se parea ca va reusi sa obtina  primul titlu, dupa 10 ani de asteptare.

Antrenorul dinamovist Constantin Stefan a profitat de pauza si a facut reglajele necesare, astfel incat de la cabine s-a intors o alta echipa. Mult mai agresivi in aparare si cu un portar in zi de gratie (21 de interventii in meci si procentaj de 60%), ,,cainii”, favoriti in opinia bookmakerilor agentiei de pariuri Unibet, au reusit sa intoarca rezultatul si sa se impuna pe finalul meciului.

Pentru campioni au marcat Descat 6, Mironescu 5, Komogorov 4, Mocanu 2, Gaiducenko 2, A. Esteki 2, Bera 1, iar pentru jucatorii antrenati de Ovidiu Mihaile au inscris Mihalcea 6, I. Georgescu 3, M. Johansson 2, Vegar 2, Bizău 2, Florea 1, Roșu 1, Vujici 1, Kostadinovici 1.

Iata care sunt campionii Romaniei la handbal: Daniel Bera, Novak Boskovici, Hugo Descat, Esteki Allahkaram, Esteki Sajad, Razvan Gavriloaia, Vadim Gayduchenko, Stefan Grigoras, Saeid Heidaridad, Ionut Irimus, Vitaly Komogorov, Milan Sajin, Liviu Mironescu, Marius Mocanu, Alireza Mousavi, Dan Savenco si Ciprian Sandru. Ei au fost antrenati la inceputul sezonului de Eliodor Voica si Sebastian Bota, iar din ianuarie de Constantin Stefan si Ionel Ene.

Podiumul ,,Ligii Zimbrilor” a fost completat de castigatoarea Challenge Cup, Potaissa Turda. Aceasta a invins in meciul decisiv pe CSM Bucuresti cu scorul de 21-20 si, cu scorul general de 2-1, si-a asigurat medaliile de bronz.

DISTRIBUIȚI
loading...