Cu toate că în ultimul timp, Spitalul Județean Buzău a scos la concurs foarte multe posturi pentru cadre medicale cu studii medii și superioare, în continuare pe anumite secții există deficit, în special de medici. Recent, Spitalul Județean Buzău a fost nominalizat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, alături de spitalele din Giurgiu, Târgoviște, Brăila și mai multe spitale din Oltenia,  ca având deficit de medici specializați în anestezie terapie intensivă

Managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, spune că și în perioada următoare se vor scoate în continuare  la concurs posturi de medici la Maternitate, dar și pe secțiile Spitalului Județean precum UPU, ATI, Boli infecțioase, adică acolo unde există deficit de personal specializat, dar trebuie respectat termenul de trei luni de zile, așa cum prevede legislația în vigoare, de la ultimul concurs până reluarea lui pentru postul ofertat care nu a fost ocupat. Și au existat destule astfel de situații în care ori nu s-a înscris nimeni în competiție, ori s-au înscris dar nu au trecut examenul, cel mai recent exemplu fiind postul de medic de la Boli Infecțioase, medicul care a candidat reușind „performanţa” de a rata de două ori examenul.

Ministrul Sorina Pintea spune că şi ministerul a făcut mai multe în ceea ce priveşte medicii tineri: „Ministerul Sănătății a scos anul trecut foarte multe locuri la rezidențiat. Un medic anestezist se pregătește într-o perioadă foarte lungă de timp. Mi s-a reproșat că ar putea să vină medici din Republica Moldova, dar că procedurile sunt greoaie”, a spus Sorina Pintea. Ministrul a explicat că procedurile nu sunt stabilite de ministrul Sănătății, ci de o comisie și că „un cardiolog în Republica Moldova face doi ani, în România face cinci ani. Este nevoie de o echivalare. De aceea durează atât de mult. Comisiile se întâlnesc periodic, sunt formate din specialiști. Cred că va fi nevoie de o anumită perioadă, doi-trei ani, până vom avea numărul de medici necesari pe Anestezie, Terapie Intensivă”.

DISTRIBUIȚI
loading...