27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:41 PM
albosmart

Economic

Din această lună, ANAF extinde Spaţiul Privat Virtual pentru toţi contribuabilii

de Andreea STROE
Economic  |
21.06.2017, 00:00
1094

   Contribuabilii buzoieni, atât persoane fizice cât şi cele juridice, precum şi alte entităţi fără personalitate juridică, pot opta să primească, prin mij­loace electronice de transmitere la distanţă, acte admi­nistrative fiscale emise în formă electronică de organul fiscal central, precum şi alte documente, dacă accesează serviciul SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV), informează printr-un comunicat Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.

   Serviciul „Spaţiul privat virtual” a fost extins începând cu 1 iunie 2017 şi la persoanele juridice şi la alte entităţi fără personalitate juridică. Tot prin acest serviciu, la rândul lor, contribuabilii pot transmite organului fiscal, prin intermediul SPV declaraţii fiscale, contractele de cedare a folosinţei bunurilor, precum şi diverse cereri sau sesizări.

Serviciu gratuit

   Serviciile de comunicare electronică oferite prin SPV sunt gratuite şi sunt disponibile 24 de ore din 24. Pentru înrolarea în SPV, persoanele, fizice cât şi cele juridice, precum şi alte entităţi fără, persoanele fizice care au calitatea de reprezentant sau de împuternicit al unei persoane fizice, persoane juridice sau al altei entităţi fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfăşoară activităţi econo­mice în mod independent ori exercită profesii libere, care, în relaţia cu Ministerul Finan­ţelor Publice/Agenţia Na­ţională de Administrare Fiscală, se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare, vor completa formularul electronic C800, şi se identifică cu certificat digital calificat, au transmis specialiştii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi.

Ce documente se pot comunica prin acest serviciu

   Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică aprobată prin ,,Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017“ prevede ca prin SPV să se poată comunica următoarele categorii de documente: toate declaraţiile fiscale, cererile contribuabililor/plătitorilor prin reprezentanţii sau împu­terniciţii acestora, notificări, somaţii, popririle şi titlurile executorii, cereri de eliberare a cazierului fiscal, cereri de  audienţă, sesizări, petiţii, reclamaţii, solicitări privind informaţiile publice, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislaţiei fiscale, cereri pe care le pot formula, potrivit legii, aceşti contribuabili şi care sunt deja disponibile pentru persoanele fizice.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker