27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 19:34 PM
toamna buzoiana

Economic

Din această lună, ANAF extinde Spaţiul Privat Virtual pentru toţi contribuabilii

de Andreea STROE
Economic  |
21.06.2017, 00:00
1263

   Contribuabilii buzoieni, atât persoane fizice cât şi cele juridice, precum şi alte entităţi fără personalitate juridică, pot opta să primească, prin mij­loace electronice de transmitere la distanţă, acte admi­nistrative fiscale emise în formă electronică de organul fiscal central, precum şi alte documente, dacă accesează serviciul SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV), informează printr-un comunicat Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.

   Serviciul „Spaţiul privat virtual” a fost extins începând cu 1 iunie 2017 şi la persoanele juridice şi la alte entităţi fără personalitate juridică. Tot prin acest serviciu, la rândul lor, contribuabilii pot transmite organului fiscal, prin intermediul SPV declaraţii fiscale, contractele de cedare a folosinţei bunurilor, precum şi diverse cereri sau sesizări.

Serviciu gratuit

   Serviciile de comunicare electronică oferite prin SPV sunt gratuite şi sunt disponibile 24 de ore din 24. Pentru înrolarea în SPV, persoanele, fizice cât şi cele juridice, precum şi alte entităţi fără, persoanele fizice care au calitatea de reprezentant sau de împuternicit al unei persoane fizice, persoane juridice sau al altei entităţi fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfăşoară activităţi econo­mice în mod independent ori exercită profesii libere, care, în relaţia cu Ministerul Finan­ţelor Publice/Agenţia Na­ţională de Administrare Fiscală, se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare, vor completa formularul electronic C800, şi se identifică cu certificat digital calificat, au transmis specialiştii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi.

Ce documente se pot comunica prin acest serviciu

   Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică aprobată prin ,,Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017“ prevede ca prin SPV să se poată comunica următoarele categorii de documente: toate declaraţiile fiscale, cererile contribuabililor/plătitorilor prin reprezentanţii sau împu­terniciţii acestora, notificări, somaţii, popririle şi titlurile executorii, cereri de eliberare a cazierului fiscal, cereri de  audienţă, sesizări, petiţii, reclamaţii, solicitări privind informaţiile publice, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislaţiei fiscale, cereri pe care le pot formula, potrivit legii, aceşti contribuabili şi care sunt deja disponibile pentru persoanele fizice.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Pionierul judo-ului în România, Mihai Botez, va avea un bust la Arad
Marti, Septembrie 26, 2017 19:27 PM

Memoria pionierului judo-ului și ju-jitsu-ului în România, Mihai Botez, va fi omagiată de Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, la șase ani de la trecerea sa în neființă, prin amplasarea unui bust în inima orașului de pe Mureș, informează Shihan Pavel Milovan, președintele clubului.

Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron
Marti, Septembrie 26, 2017 19:25 PM

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marți 'discursul foarte european' rostit de președintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenție în care liderul de la Elysee împărtășește abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP.

Ministrul Educației a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice
Marti, Septembrie 26, 2017 19:22 PM

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine
Marti, Septembrie 26, 2017 19:15 PM

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice marți, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect, informează agenția Xinhua.

Turiștii sunt sfătuiți să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria
Marti, Septembrie 26, 2017 19:05 PM

Directorul Agenției de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marți că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma și Maria, relatează EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Sep, 18:57 la subiect
max bengosu' a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Tocmai comentam cu un forumist pe nume ,,pixel" cum e cu salariile la bugetari iaca cum un frezor ,sculer si matriter ajunge ditamai consilierul la prefectura iar cind s-a eliberta un loc mai bine remunerat iaca ,,catindatul" ca doar nu era sa ramana mnealui fara comitie" si cam asa aprope toti bugetarii au fost plantati ,doamne si pe ce salarii!!!Cine oare sa mai vrea sa munceasca_n privat ciolacule?toti la companii de stat !
26 Sep, 16:32 Persecutatii comunismului
Mihai a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Dl. Diaconita a fost crunt persecutat de comunisti.A fost nevoit sa ramana cu studiile liceale pana la 47 de ani.Noroc cu democratia si drepturile cetatenilor europeni ca i s-a permis sa urmeze o facultate. Imediat ce l-a "lovit" dragostea de carte a tinut-o tare cu invatatura:cursuri de formare , master , etc. Probabil urmeaza in curand si un doctorat in managementul administratiei publice! Sanatate si "succesuri" d-lui Diaconita !
26 Sep, 15:42 Invitat de onoare
Absentul a comentat pentru articolul Zsolt Gyongyossy vine azi la deschiderea noului anului școlar la LPS:
Si Madam Burducea (Geta)
Google PageRank Checker