Ionel Turturică, conducă­torul FC Buzău, nu vede noua echipă de fotbal a orașului ca fiind urmașa defunctei Gloria, nici clona acesteia, deși jucă­torii antrenați de Gabriel Ibriș vor evolua pe stadionul „Gloria“, în culoriile fostului club.

   Oficialii FC Buzău nu s-au arătat interesați de palmaresul și emblema Gloriei.

   FC Buzău a preluat juniorii C, D și E ai clubului Gloria Buzău, practic toți jucătorii sub 16 ani, în timp ce LPS Buzău a „înregimentat“ juniorii repu­blicani, adică cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani.

   Ionel Turturică nu a vrut să spună care este modalitatea prin care FC Buzău a intrat în posesia jucătorilor și nici dacă a plătit ceva către executorul judecătoresc al Gloriei.

   Mai mult, FC Buzău va beneficia de toate utilitățile complexului sportiv „Gloria“ în contul datoriei pe care Ionel Turturică o are de recuperat de la clubul lui Tulpan.

   Conducătorul FC Buzău nu a vrut să dezvăluie numele celorlalți membri fondatori, chiar dacă autoritățile buzoiene și-au arătat intenția de a finanța în viitorul apropiat noua entitate.

   Turturică a mai precizat că FC Buzău nu se dorește a fi continuitoarea Gloriei Buzău. FC Buzău este condusă de Ionel Turturică, în postura de președinte, și de Gabriel Ibriș, în cea de antrenor.

Echipa condusă de Ibriș întâlnește duminică Viitorul Vernești

  Prima partidă disputată de noua echipă a Buzăului va avea loc duminică, în nocturnă. Fostul căpitan al Gloriei, în pre­zent antrenorul buzoienilor, se așteaptă ca noua entitate să fie întâmpinată cu brațele deschise de suporterii buzoieni.

   FC Buzău a fost înscrisă în Liga a V-a de Buzău, iar președintele Ionel Turturică se așteaptă ca echipa să ia parte la prima ligă de fotbal județeană.

   Formația buzoiană a câș­ti­gat primul meci la „masa verde“; este vorba despre o partidă din Cupa României, iar primul joc din campionat a fost amânat din cauza fapului că buzoienii încă nu și-au definitivat lotul, aceasta fiind cea mai mare problemă a formației antrenate de Ibriș.

   Prima partidă a buzoienilor va avea loc duminică, pe stadionul „Gloria“ și va începe la ora 19,00. FC Buzău va întâlni Viitorul 08 Vernești în cadrul rundei a II-a din Seria I a Ligii a V-a.

DISTRIBUIȚI
loading...