Punga de gaze se află în perimetrul VIII Urziceni Est, concesionat de Petrom, iar prima sondă de explorare Padina Nord 1 a săpat la o adâncime de peste 2.500 de metri. Potrivit presei centrale, descoperirea a fost făcută de Compania americană Hunt Oil şi Petrom şi a fost anunţată de Dorinel Ursărescu, consilierul şefului Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), într-o întâlnire cu reprezentanţi ai industriei organizată de un think-tank românesc. Zăcământul este fost explorat în parteneriat de compania americană Hunt Oil şi de Petrom, în urma unui parteneriat început în 2010, în care fiecare companie deţine 50%, iar Hunt Oil este operator.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Singurul comentariu interesant făcut de un politician în legătură cu exploatarea resurselor naturale situate pe teritoriul acestei „sărace țări bogate”, zilele acestea, a fost al lui Dragnea. Nu că s-a umflat patriotismul în el! Doamne ferește! Dar a găsit o modalitate să arate pisica stăpânilor acestei colonii și să negocieze privarea de libertate ce-l pândește, în schimbul legislației favorabile exploatatorilor de resurse, în majoritate străini, ce vor aduce bunăstare stăpânilor coloniei. Patriotul Dragnea n-a scos un cuvințel despre acest subiect în timpul guvernelor Grindeanu și Tudose! L-a lovit brusc leuca patriotismului! N-a scos un cuvințel nici măcar în timpul Guvernului Cioloș, cel care a conceput legea offshore. Dragnea a intuit unde-i doare cel mai tare pe voinicii scormonitori de gaze și a pus frână pe graba cu care doresc stăpânii să se adopte legea offshore și să se înfrupte din bunurile lăsate de Dumnezeu românilor.

  2. Parcă am o părere de rău că s-au descoperit noi resurse naturale pe acest teritoriu! Oare se alege și statul român cu ceva și implicit cetățenii ei de pe urma exploatării acestor resurse naturale? Parcă văd că, nu numai că nu ne alegem cu nimic dar, ieșim și în pagubă! Pare absurd, dar dacă facem o oareșce paralelă cu resursele de aur de la Roșia Montana și procesul intentat statului român de către compania ce urma să exploateze zăcămintele aurifere, aberațiile devin realități! Redevențe insignifiante, salarii minuscule în comparație cu ce există prin „uniunea” asta, nu prea văd cu ce ne alegem! Cu ceva tot ne alegem. Cu poluarea excesivă a mediului atât în faza de exploatare cât și cea de procesare. Nu sunt mai câștigați polonezii care nu au nici măcar 1 metru cub de gaze pe teritoriul lor dar prețurile de vânzare cu amănuntul sunt mai mici decât cele din România! Și nu este un fake news, în martie am vizitat pentru câteva zile Polonia.

  3. Si ce-i asa mare bucurie ca s-au gasit cantitati mari de gaze, oricum nu mai sunt ale noastre, ai nostri dementi guvernanti au avut grija sa „privatizeze” toate resursele, nicio tara normala la cap nu a facut asa ceva. Tara condusa de retardati ce ar trebui judecati ptr tradare si devalizarea economiei.

Comments are closed.