Se spune ca fericirea si starea de bine o cultivam in interiorul nostru, iar calitatea experientelor pe care le traim de-a lungul vietii, este un efect al iubirii si atentiei pe care ne-o acordam. In timp ce tineretea este pusa undeva pe un piedestal ca fiind cea mai fericita si colorata etapa din viata, varsta a 3-a este cumva stigmatizata, fiind asociata cu pierderea energiei, a vitalitatii, cu singuratatea si chiar cu boala.

In aceasta societate construita pe sabloane si idealuri universale, autenticul, firescul, au devenit concepte abstracte, cu prea putin ecou la nivel de masa. Publicitatea, mass media si-a castigat deja bine meritata reputatie de a denatura realul, fabricand idealuri artificiale de frumusete, sanatate si prosperitate, idealul unei vieti perfecte care iti poate deveni accesibila ca prin miracol, cu un minim de efort. Sa luam aminte, asadar, la aspectele aspectele ce tin de natura noastra umana, caci undeva in interiorul nostru se regaseste secretul de a inainta prin viata cu gratie si bucurie:

Se spune ca adevarata arta in viata unui om e sa reuseasca sa imbatraneasca frumos. Iata care sunt secretele celor care dobandesc acest lucru:

  • Sa devenim constienti de zgomotul din jur si de standardele goale de esenta, cautand sa se ne privim putin mai atent pe noi insine si pe cei din jur. Se spune ca adevarata arta in viata unui om e sa reuseasca sa imbatraneasca frumos. Bucuria de a privi un nou rasarit, de a trai noi inceputuri, undeva in amurgul vietii, este poate definitia omului frumos, a celui care si-a gasit sensul, si acea fericire si pace interioara.
  • Sa ne lasam inspirati de persoanele varstnice care emana atat de multa vitalitate si optimism, au atat de multe energie si curiozitate de a mai explora inca o bucata din diversitatea lumii. Acesti oameni sunt o reala inspiratie, caci pare ca au trait atat de multe si au dobandit o intelepciune atat de inalta, incat accepta ca defapt stiu prea putine sau chiar nimic. Sa ne privim atent parintii, bunicii, sau acel cuplu de varstnici ce inca se tin de mana, plimbandu-se agale pe aleea din parc . Poate vom intelege ca frumusetea inseamna autenticitate.
  • Sa ne ingrijim trupul, mintea si sufletul. Asemeni frumusetii, sanatatea vine din interior, fiind  cultivata si intretinuta de acea stare de echilibru, de curajul de a ne imbratisa atat defectele cat si calitatile. Calatorim in aceste trupuri pe un drum destul de scurt, insa atat cat dureaza acest voiaj, e cumva de datoria noastra sa ne ascultam cu atentie gandurile, emotiile,  dar si semnalele corpului, pe care si-au lasat amprenta, de-a lungul timpului, toate experientele noastre. Si pentru ca mereu e mai usor sa prevenim decat sa tratam, pe https://www.comenzi.ro/tensiometre gasesti aparate medicale cu care poti monitoriza cu usurinta starea ta de sanatate cat si a celor dragi.  De la bine cunoscutul tensiometru ce ne ajuta sa monitorizam constant starea de sanatate pana la aparatul auditiv poate atat esential, pentru ai nostri bunici, ce ne transpun cu mult drag in ale lor povesti desprinse din alte vremurii, dar sunt, in acelasi timp, atat de curiosi sa ne auda si pe noi povestindu-le despre lumea noastra.
  • Sa admiram autenticul. Frumusetea fiecarui om e atat de unica, atat de speciala caci este suma emotiilor traite, a bucuriilor, a supararilor, a poftei de viata ce inca le straluceste in ochii ridati de atatea zambete sincere. Sa le cautam compania, sa ne hranim mintile si sufletele din istorisirile lor, recompensandu-i cu sinceritate, recunostinta si cu grija pentru trupurile lor fragile ce adapostesc atat de multa intelepciune.

Sa ne amintim, asadar, ca viata e de cele mai multe ori mai simpla decat pare, iar momentele ce ne raman impregnate in memorie sunt cele in care am impartasit franturi de suflet cu cei dragi, am impartasit, simplu, zambete calde si sclipiri in privire.

Sursa imagine: https://pixabay.com/ro/photos/bunica-dragoste-prietenie-generaţie-453131/

DISTRIBUIȚI
loading...