27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:36 AM

Politic

Deputatul Ionela Dobrică, vizită de lucru la Bruxelles cu delegația tinerilor social-democrați

de Călin BOSTAN
Politic  |
17.07.2017, 00:00
475

   Deputatul de Buzău Ionela Dobrică, care deține și preșe­dinția organizației de tineret a PSD Buzău, a făcut parte din ­de­legația Tineretului Social Democrat România care s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vizită de lucru la Bruxelles, pe parcursul căreia delegații au participat la dezbateri în care s-a discutat despre „Europa cu două viteze”, despre tineri și oportunitățile de noi calificări pe care le aduce acestora dezvoltarea societății, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la atragerea de fonduri în turism și cultură cu reprezentanții Consiliului Local Bruges (Bruges, Belgia).

   Cina de lucru cu tema „Ega­litatea de șanse” a constituit o ocazie foarte bună de a discuta despre problemele cu care se confruntă femeile în ceea ce privește oportunitățile de angajare în funcții de conducere, plata egală pentru muncă egală și găsirea de soluții pentru schimbarea mentalității că diferențele dintre femei și bărbați constituie deficiențe pentru prima categorie și avantaje pentru cea de-a doua, se arată într-un comunicat de presă al Ionelei Dobrică.

   O a doua cină de lucru la care a participat parlamentarul buzoian, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, a avut ca punct central Agenda Digitală Europeană, unul din cei șapte piloni ai strategiei Europa 2020 a Comisiei Europene, care stabilește obiective de creștere a Uniunii până în anul 2020. Această agendă digitală dorește să exploateze poten­țialul tehnologiilor informației și comunicării, pentru a favoriza inovarea, creșterea economică și progresul societății. „Consider că această cină de lucru a fost oportună, deoarece am putut înțelege mai bine direcția în care dorește să se îndrepte Uniunea Europeană în acest domeniu și astfel să pot avea o activitate mai bună în calitatea mea de parlamentar și membru al comisiei TIC”, precizează Dobrică într-un comunicat de presă.

   Dezbaterea pe tema „Pilonul european al drepturilor sociale” a fost ultima din activitățile la care au participat membrii de­legației TSD. Acest pilon a fost prezentat de Comisia Europeană în primă­vara acestui an și se referă la crearea unei Europe mai echitabile și consolidarea dimensiunii sociale a acesteia. „Ca parte a comisiei permanente pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, această vizită de lucru a fost, din punctul meu de vedere, de un real ajutor pentru a afla direct de la sursă cât de importantă este pentru Uniunea Europeană protecția socială, echitabilitatea măsurilor aplicate pe piața muncii și mo­dul în care acestea se pot aplica în țara noatră. Am avut parte de o experiență cu adevărat interesantă și productivă, atât ca tânăr, ca membru TSD, dar și ca parlamentar”, mai spune deputatul buzoian Ionela Dobrică. 

Comentarii

stefan.iancu66@yahoo.com (17 Jul, 19:28)
Conştiinţa vie.

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

Raspunde

Stiri Agerpres

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

MDRAPFE: Ghidul Solicitantului pentru alte trei apeluri de proiecte din cadrul POR a fost modificat
Vineri, Iulie 28, 2017 11:12 AM

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis, joi, ordinul de modificare a Ghidului Solicitantului pentru alte trei apeluri de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional (POR).

ANOSR consideră necesară o nouă clasificare a universităților
Vineri, Iulie 28, 2017 11:10 AM

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România consideră necesară o nouă clasificare a universităților, în vederea unei potențiale reașezări a sistemului de învățământ superior care să conducă la o redefinire a ofertei educaționale, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker