După cinci luni din acest an în care în politica locală buzoiană nu s-a petrecut mai nimic notabil – cu excepția, poate, a gâlcevii dintre Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară, pe tema hemoragiei de membri, mai mult mai puțin importantă, dinspre PNL căte PMP -, iată că începutul verii ar putea aduce o mișcare de trupe la Buzău.

Surse apropiate președintelui Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, susțin că deputatul PMP Adrian Mocanu ar fi negociat deja înscrierea sa în ALDE, nu înainte de a fi avut o tentativă asemănătoare cu formațiunea politică fondată de fostul premier social-democrat Victor Ponta, unde însă ar fi fost tratat cu refuz. Odată cu el ar putea pleca și cei care l-au însoțit în periplul politic din ultimii doi ani, de după demisia sa din Partidul Social Democrat.

Mocanu susține însă că informațiile respective sunt o „tâmpenie” și „prostii”. Pentru a fi mai convingător, el ne-a trimis, în timpul discuției, și un selfie din care reiese că, în acel moment, se afla la sediul PMP.

Totuși, informația primită de la sursele noastre este credibilă și având în vedere traseul politic greu de egalat al deputatului Adrian Mocanu: PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP. La care se adaugă și tentativa de a prelua, alături de fostul senator Ion Vasile, conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal, înaintea alegerilor locale din anul 2016.

DISTRIBUIȚI
loading...

5 COMENTARII

 1. Admirabila inteligenta beizadelei !
  I- a crescut creierul si-n obraji!
  Privire de voiajor politic neinteles!

 2. Și unde zici tu, Buzoiene, că ar trebui să fim!
  Ai o logică cam sucită! Când „amărăștenii” l-au votat pe Iohannis au fost „normali la cap”, iar când au votat pesedeul au fost „mărginași”. Bine, bine, o să-mi sari la beregată, dar ăia care l-au votat pe Iohannis nu sunt și cei care au votat pesedeul! Așa o fi, n-o fi așa, dar întreb și eu, cât de proști sunt ăia care l-au votat pe Iohannis dar n-au mai mers să voteze și oamenii lui Iohannis? Dacă stăm un picuț și cugetăm, ăștia sunt mai proști decât „amărăștenii”!

  • Este nesanatos si belicos a face o paralela intre presedinte si cei doi „mocani”. Tu poti „defila” cu un Nicolicea, Serban, Iordache, Pop, Popa, Misa, Petcu, Stroie, Dancila, cu un Toader, sau Stefanescu, cu Radulescu , dar ptr. un om cu un pic de minte, este doar o rusine.

 3. La noi nu conteaza o doctrina, o ideie, un principiu , conteaza unde iti este mai „caldut”. Se tot plimba , fataie , da din coate si pana la urma, avand sustinere materiala acumulata cu salbaticie de tata-su , se va alipi uni partid degradat acolo unde i se promite mai multa atentie. El de fapt fiind un nimeni, tata-su la pus pe liste si cu pungile de pomeni a tot batut drumurile judetului si nu era vreun amarastean sa nu stie de Mocanu. Pomenile cu papica, cipilici, tigai si felicitarile primite de „marginasi” cu ocazia unor sarbatori au facut din micul urias Mocanu, parlamentar. Un om normal la cap, se cruceste si isi face semnul sfant, dar deocamdata cam atat ne duce mintea si cu deputati de acest gen, cu un Nicolicea, Serban sau Iordachi, desigur nu vom ajunge niciodata acolo unde trebuie sa fim.

Comments are closed.