Reprezentanții Consiliului Județean Buzău și-au amânat deplasarea în regiunea spaniolă Rioja, anunțată inițial pentru luna viitoare. Târgul de Turism nu va mai avea loc în perioada 5-7 aprilie din cauza alegerilor parlamentare anticipate din Spania declanșate ca urmare a res­pingerii proiectului de buget pe 2019, dar aleșii buzoieni au aprobat, totuși, ieri, în ședință extraordinară, participarea delegației CJ la Târgul de turism de la Rioja, urmând să fie comunicată ulterior data la care a fost reprogramat evenimentul.

Pentru Buzău este a doua participare la un târg internațional de turism în Spania, prima fiind anul trecut, în perioada 4-6 mai 2018, la Bilbao, unde au fost prezentate pliante cu obiectivele turistice din Buzău, cu Sărata Monteoru, cu Vulcanii Noroioși, zona viticolă, dar și produse tradiționale gastronomice precum Cârnații de Pleșcoi, Covrigii de Buzău, Tămâioasa de Pietroasele.

Anul trecut, conducerea județului Buzău a semnat un acord de colaborare cu regiunea spaniolă, iar o de­legație condusă de consulul roman la Bilbao, buzoianul Marian Popescu, și din care au făcut parte primul roman primar din Spania – Aurel Truță din Parama de Boedo, deputatul Adolfo Palacios Rodriguez și încă șase primari spanioli, a ­vi­zitat județul nostru. După alegerile din Spania, o delegație de la Rioja va vizita din nou Buzăul.

 

DISTRIBUIȚI
loading...