Închisoare cu executare pentru patronul unei firme de internet, acuzat de procurori că, în ianuarie 2016, a lovit intenţionat cu maşina un angajat al societăţii Electrica. Denis Toader, fratele fostului consilier local Florin Toader, fin al fostului primar Constantin Boşcodeală, a fost condamnat de instanţa de fond, Tribunalul Buzău, la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru loviri şi alte violenţe, după ce a fost dispusă schimbarea juridică a faptelor, el fiind trimis în judecată pentru tentativă de omor. De asemenea, Denis Toader a fost obligat de instanţă la plata a 25.000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale, victimei Dumitru Andronescu, 3.800 lei cheltuieli judiciare şi 1.040 lei onorariu apărător. Decizia nu este definitivă şi poate fi apelată în zece zile de la comunicare. Apelul va fi judecat la Curtea de Apel Ploieşti.

Denis Toader, cunoscut ca patron al firmei de servicii de internet NanoNet Buzău, a fost trimis în judecată în fe­bruarie 2016 pentru tentativă de omor, după ce a lovit cu maşina un angajat al societăţii Electrica şi apoi ar fi sărit cu pumnii asupra lui, lovindu-l în zona feţei. Iniţial, acuzaţiile au fost de lovire sau alte violenţe, dar ulterior procurorii au continuat cercetările pentru tentativă de omor.

Administratorul firmei de internet Nanonet, Denis Toader, fratele mai mare al fostului consilier municipal PSD Florin Toader, care, în luna ianuarie 2016, ar fi lovit intenţionat cu maşina un angajat Electrica, apoi l-a luat la pumni, a fost trimis în judecată o lună mai târziu, la sfârşitul lunii februarie, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Buzău.

Denis Toader s-a aflat sub control judiciar, după ce a stat mai multe luni în arest la domiciliu, primind iniţial acordul judecătorilor Tribunalului Buzău de a merge la frizer, la dentist sau la avocat, în fiecare sâmbătă. Ulterior, Curtea de Apel Ploieşti a desfiinţat aceste prevederi.

Administratorul NanoNet a fost reţinut pe 28 ianuarie 2016 de poliţişti, sub acuzaţia de tentativă de omor, iar a doua zi a fost plasat în arest la domiciliu. El a fost acuzat de muncitorii din echipa de intervenţie a furnizorului de electricitate că a dat intenţionat cu maşina peste un coleg de-al lor, după care l-a luat la pumni. Toader s-a apărat însă, spunând că a fost doar un accident şi i-a acuzat, la rândul său, pe angajaţii Electrica de furt de cablu. Muncitorul lovit a ajuns la spital, unde medicii au constatat că a fost victima unui accident rutier şi a unei agresiuni.

În acea zi, Toader a mers la Gherăseni, după ce a aflat că echipa de intervenţie a furnizorului de electricitate efectuează o lucrare şi degajează reţeaua stradală. Scos din sărite că muncitorii ar fi umblat şi la cablurile de internet ale firmei sale, despre care se spune că ar fi fost montate ilegal pe stâlpii de electricitate, Toader l-ar fi lovit cu maşina pe unul dintre muncitori. Cel puţin aşa au acuzat angajaţii, care au spus că Toader a dat cu maşina intenţionat peste muncitorul care era lângă un stâlp.

Probleme şi pentru fratele său

Scandalul în care a fost implicat Denis Toader, administratorul societăţii NanoNet, soldat cu reţinerea sa şi apoi cu plasarea în arest la domiciliu, a readus în atenţia opiniei publice şi cazul în care a fost implicat fratele său mai mic, Florin Toader.

În vara lui 2015 Florin Toader a fost implicat, de asemenea, într-un mare scandal, fiind acuzat de mai multe tinere care au lucrat la terasa sa din Drăgaică de faptul că le-a violentat, le-a vorbit urât şi chiar le-a hărţuit sexual făcîndu-le avansuri sub diferite forme. Iniţial, patru tinere au făcut plângere la Poliţie, dar în cele din urmă doar una dintre ele şi-a menţinut declaraţia.

Pe de altă parte, imediat după declanşarea scandalului, au apărut speculaţii potrivit cărora conflictul ar fi fost produs artificial de persoane interesate din rândul concurenţilor din Drăgaică ai lui Toader. Speculaţiile au fost întărite şi de faptul că, pe parcursul anchetei, cea mai mare parte a fetelor şi-au retras plângerile. La începutul anului trecut, cercetările au căpătat o turnură interesantă. Procurorul de caz a decis schimbarea încadrării faptei, din lovire şi alte violenţe, în purtare abuzivă. În prezent este aşteptat un raport medico-legal pentru continuarea cercetărilor în dosar, document care ţine pe loc soluţionarea cazului. În urma scandalului, un al doilea dosar penal a fost deschis pe numele lui Toader şi se referă la angajarea unor minore fără forme legale, sesizarea fiind făcută de Inspectoratul Teritorial de Muncă în urma unei anchete specifice.

DISTRIBUIȚI
loading...