Începând de luni, odată cu debutul noului an şcolar, operatorul municipal de transport în comun va pune în circulaţie autobuze pe o nouă linie preorăşeanească. Maşinile Trans Bus de pe linia 12 vor avea capete de linie în cartierul Micro XIV şi în comuna Gălbinaşi, iar cele de pe traseul 114 vor pleca din Zona Industrială şi vor avea acelaşi punct terminus.

Acest lucru a devenit posibil după ce consilierii judeţeni au aprobat, joia trecută, o hotărâre prin care s-au emis licenţe pentru cele două trasee, care vor fi operate prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mărăcineni”. Noua linie 12 va parcurge traseul Micro XIV-Centru-Has­deu-Gară-Şoseaua Brăilei-Tăbă­răşti-Gălbinaşi-Bentu, în timp ce autobuzele liniei 114 vor asigura transportul angajaţilor din societăţile care funcţionează în Zona Industrială şi care locuiesc în aceleaşi localităţi. Autobuzele vor avea frecvenţa de o oră, iar de serviciile acestora vor beneficia atât angajaţii societăţilor din Bariera Brăilei, cât şi cei ai Avicola.

Conform conducerii Trans Bus, următoarele linii preorăşeneşti pe care va funcţiona operatorul municipal de transport în comun vor fi pe direcţiile Stâlpu şi Ţinteşti.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Sa circule intot judetul, sa fie un transport civilizat nu ca acum se merge cu toate troacele clai peste gramada.in tot judetul un singur operator de transport.

Comments are closed.