O poveste cu mascați, mandate de reținere în alb, celulă fără luminăși căldură, amenin­țări din partea procurorilor anticorupție dar și din partea unor indivizi neprecizați,

 cam aceasta a încercat, luni, să ser­vească opiniei publice buzoiene unul dintre cei doi denunțători și eroi principali ai flagrantului în urma căruia președintele Consiliului Jude­țean a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mităși, ulterior, arestat de Tribunalul București. Este vorba despre directorul Direcției de dezvol­ta­re regională a Consiliului Jude­țean, Dragoș Cojocea, zis „Mamulos“, un individ cunoscut în oraș pentru violențele sale verbale și fizice, cu un caracter care te face să fii bănuitor chiar și atunci când îți oferă o bomboană de ziua sa, cu care Cristinel Bîgiu s-a înhăitat parcă vrând cu tot dinadinsul să dea viață proverbului „Cine se aseamană se adună“.

Tot așa s-au înhăitat cu el și membrii familiei Mocanu, a fostului președinte al Consiliului Județean, actualmente senator PSD, el însuși judecat pentru fapte de corupție, care, mai mult, l-a condus la altar în momentul căsătoriei, l-a uns director în instituție și care a simțit pe pielea lui ce înseamnă relația de rudenie, de subordonare și de afaceri cu un asemenea individ.

Dragoș Cojocea nu a fost, în cursul zilei de luni, la serviciu, însă a fost văzut prin oraș, oprind cu scrâșnet de frâne în zona Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău și intrând val-vârtej la Serviciul Pașa­poar­te al Instituției Prefectului. Ulterior, a declarat unui site de știri că s-a prezentat la Poliție pentru a cere protecție împotriva celor care ar vrea să răzbune arestarea lui Bîgiu. Tot o poveste de adormit de copiii, întrucât, după arestarea președintelui suspendat al Consiliului Județean, cei mai mulți dintre prietenii și „prietenii“ săi, inclusiv cei care i-au mâncat din palmă, au fugit precum potârnichile.

Totuși, Mamulos are de ce se teme. Pentru că a declanșat un tăvălug care îi va mătura și pe cei care, poate, în primă fază, au aplaudat arestarea lui Bîgiu, oameni grei din tabăra social-democrată, pe care ancheta ulterioară, și de ce nu?, declarațiile din arest ale președintelui Consiliului Jude­țean, îi vor trage la fund. Oameni pe care Mamulos îi amenință acum, dar de care are de ce să se teamă, oameni care, la o adică, îl vor găsi și în gaură de șarpe. Și mai are un motiv de teamă: exonerarea de răspundere penală este valabilă strict în cazul mitei pe tema Strategiei de dezvoltare durabilă a județului pentru perioada 2014-2020. Pentru restul faptelor sale, în combinație cu Bîgiu sau cu alții de teapa acestuia, nu!

DISTRIBUIȚI
loading...