La începutul acestui an, doisprezece elevi ai Colegiului Hasdeu pe care îi unea pasiunea pentru fotografie au organizat o expoziţie fotografică din dorinţa de a demonstra că se poate face artă şi fără a te gândi la câşti­guri financiare. La opt luni distanţă de la acea expoziţie, grupul s-a diminuat, dar pasiunea pentru fotografie a rămas aceea­şi. Astfel, duminică, 16 decembrie, de la ora 18,00, la Casa Berarilor, Mihai Posmagiu, Iustina Stratulat şi Denis Androne invită buzoienii la vernisajul unei noi expoziţii dedicate Centenarului.

Expoziţia se numeşte ,,În ţara-n care m-am născut. Poze cu mesaj de la Mihai, Iustina, Denis” şi încearcă să reflecte prin fotografii – instantanee, portrete şi peisaje surprinse în Buzău şi nu numai -, realizate de adolescenţii buzoieni, societatea de astăzi, cu rele şi bune.

„Prin pozele noastre am vrut să imortalizăm Buzăul de astăzi. Am fotografiat normalitatea, frumosul şi mai puţin frumosul, realitatea. Deşi sunt multe lucruri urâte în societatea de astăzi, încercăm să vedem frumosul. La 100 de ani de la evenimentul din 1918, noi am vrut ca oamenii să vadă oraşul şi prin ochii noştri”, a declarat Mihai Posmagiu.

DISTRIBUIȚI
loading...