Directorul ANIF, ­Ghe­orghe Mihalache, și-a cerut scuze în fața colegilor și a prefectului județului pentru pre­zentarea neprofesională făcută de colega sa în ședința precedentă a Colegiului Prefectu­ral, când, a susținut că lucrările de decolmatare a canalelor era finalizată, în timp ce realitatea era cu totul alta. ,,Îmi cer scuze pentru abordarea mai puțin inspirată pe care a avut-o în ședința de luna trecută pe tema cu privire la pregătirea sistemul de irigații pentru anul 2019”, a spus directorul ANIF Buzău.

,,Am solicitat  o verificare a canalului Iazul Morilor și a celorlalte două canale, pentru că au fost foarte multe reclamații”, a spus prefectul Carmen Ichim, care a așteptat de la directorul acestei instituții o prezentare corectă a situației. Potrivit prezentării făcute de re­prezentanții Direcției Apelor în ședința Colegiului Prefectural din data de 24 iunie, situația lucrărilor era undeva la 60% și nicidecum 100%, așa cum a reieșit din prezentarea anterioară a reprezentantului ANIF. “Trebuie să vedem care este starea reală. Nu venim cu lucruri nea­de­vărate”, a  mai spus prefectul Carmen Ichim.

,,Pentru canalul Iazul Morilor unde asigurăm apa de irigații pentru particularii din zona Simileasca, fondurile alocate în acest an au fost insuficiente. Din cei 12 km  de canal nu s-au putut face lucrări decât pe aproximativ 1.500 metri, lucrări pentru asigurarea secțiunii de scurgere fără ca el să fie curățat total, așa cum a prezentat colega mea, și îmi cer scuze. În ceea ce privește canalul Verguleasa, acesta a făcut parte din canalul de irigații Iazul Morilor. După ce a dispărut obiectul de activitate, au dispărut terenurile din zona CAP Buzău și acolo s-a construit, canalul a devenit nefuncțio­nal. La solicitarea celor două unități de acolo, Replastica și Avicola, am fost de acord să încheiem un contract prin care să deverseze ape convenționale Replastica și ape pluviale Avicola, cu condiția ca acestea să întrețină canalul până când noi o să reușim să obținem fondurile necesare curățării întregului canal”, a spus directorul ANIF Buzău despre situația canalelor cerută de prefectul Carmen Ichim.

DISTRIBUIȚI
loading...