Anul trecut, când s-a modificat legislaţia în domeniul ­sti­mulării forţei de muncă de a se angaja şi a agenţilor economici de a creşte oferta, s-a considerat că majorarea sumelor acordate angajatorilor i-ar putea stimula pe aceştia să-i angajeze pe cei fără experienţă şi în căutare de formare profesională. Potrivit acestor modificări, angajatorilor li se acordă, la cerere, pentru fiecare ucenic angajat, o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, ceea ce înseamnă echivalentul în lei a 250 de euro/lună, în timp ce pentru fiecare stagiar angajat se primesc câte 1.350 lei/lună, adică echivalentul a 300 de euro/lună.

Având în vedere că valoarea salariului minim brut este de 1.450 de lei, pentru fiecare dintre persoanele astfel angajate s-ar primi, practic, aproape valoarea netă a acestui salariu minim, iar banii se acordă pe toată perioada derulării contractului de ucenicie sau de stagiu.

În funcie de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu pot dura mai puţin de 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2, 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3, şi 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4.

Din păcate, toate calculele de mai sus nu au avut până  acum niciun efect  pe piaţa forţei de muncă de la Buzău. Directorul AJOFM, Ionel Tociu, spune că cei mai mulţi dintre angajatori ar avea o problemă în a asigura partea teoretică a pregătirii în cazul în care ar  dori să încheie contracte de ucenicie. „Această componentă de pregătire teoretică nu o au mulţi angajatori pentru că ei nu au mai făcut aşa ceva până acum. Ei trebuie să se autorizeze. Pentru ca să se autorizeze trebuie să fie un angajator de talie mare care să aibă un inginer, adică o parte de pregătire superioară, care să fie lector la partea de pregătire teoretică din partea societăţii, un maistru sau un tehnician care să fie partea care să predea dar să şi asiste la procesul de pregătire practică. Autorizarea înseamnă nişte curricule de curs care trebuie alaborate şi asimilate”.

Pe de altă parte, angajatorii trebuie să ia în calcul şi beneficiile unui contract de ucenicie, pentru că, spune directorul AJOFM Buzău, prin astfel de contracte angajatorii  vor putea forma forţa de muncă pe specificitatea tehnologică a lui, ca angajator. „Este o oportunitate şi eu sper că, până la urmă aceste contracte vor fi onorate”, spune directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Explicația lui Tociu seamănă cu explicația șefului de la CNAIR, se surpă autostrăzile din cauza solului, companiile străine constructoare au la ele în țară alte tipuri de soluri, de parcă vapoarele construite în străinătate au probleme în apele teritoriale românești!
    Realitatea este că sistemul privat este de tip sclavagist. Angajatorul privat are impresia că este Dumnezeu, că dacă a creat un loc de muncă trebuie să i se ridice statuie în Piața Daciei. Chiar dacă iese binișor la vopsea cu cheltuielile și rămâne și profit, nici nu concepe să-l împartă cu angajatul! Angajatul trebuie să se mulțumească cu salariul minim pe economie, după mintea angajatorilor, dar niciunul dintre angajatori nu este dispun nici măcar să se dea jos din pat pentru un salariu minim pe economie! Cei care-și vând forța de muncă au de ales, de când am intrat în UE. La muncă în UE cu prima viteză.
    Este înjurat pesedeul că nu face autostrăzi, dar dacă mergi pe șantierele firmelor constructoare străine abia de vezi 100 de muncitori și vreo 70 de utilaje în funcțiune. Licitațiile sunt făcute, banii sunt alocați, exproprierile rezolvate, lipsește forța de muncă. De ce? Din cauza salarizării mizere, comparată cu cea existentă în UE, aia cu prima viteză. Ia să ofere angajatorii străini salarii la jumătatea celor din Germania, ia să vedeți câți români se întorc acasă din pribegie! Dar n-o să vedeți! Salarizarea mizeră este tocmai sursa principală a profiturilor fabuloase ale străinilor ce vin p-aici, chipurile să ne civilizeze, să ne mântuiască! Și cel mai trist lucru este că și bruma de angajatori români (câți au scăpat de ciurul Codrulei) îi copiază pe străini, că de … ce-s mai proști!

Comments are closed.