Pentru că acest eveniment de-a dreptul penibil se petrece în ţara în care guvernul taie, la rectificare, din banii alocaţi Cercetării, pentru a-i da Catedralei Mântuirii Neamului. Şi, mai mult, nu se revoltă nimeni, nici măcar cercetătorii (aici este autoplagiat, căci am mai spus, nu cu mult timp în urmă, acest lucru).

Pentru că nu ne dau afară din casă cei 43 de ­mi­lioane de euro pe care vrem să îi spargem pe un refe­rendum care vrea să statueze o stare de fapt – anormală, bineînţeles – care este înscrisă deja într-o lege, ­res­pectiv în Codul Civil. Şi, în acest fel, să întâmpinăm, cu imensă mândrie patriotică, momentul în care România va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene – de parcă nu ne-ar ajunge că avem premier pe Viorica Dăncilă -, într-un moment în care din ce în ce mai multe ţări civilizate sunt pe cale să recunoască, sau chiar au făcut acest lucru, nu doar căsătoria între persoane de acelaşi sex, ci şi existenţa celui de-al treilea gen.

Pentru că politicienii români au reuşit să compromită ideea de referendum; o dată, nepunând în aplicare rezultatele consultării populare din 2009, care a aprobat modificarea Constituţiei în sensul instituirii Parlamentului unicameral cu 300 de membri. Mai mult, aceiaşi politicieni au folosit acest instrument democratic pentru răfuieli politice mărunte, precum tentativele de înlăturare ale preşedintelui. Şi, mai mult, pentru că nimănui din aceeaşi clasă politică românească nu-i trece prin cap să aprobe iniţierea unui referendum pe tema ,,Fără penali în funcţii publice” sau pe tema aşezării în matca normală a imunităţii parlamentare.

Pentru că nu am rezolvat nici pe departe, nici măcar din punct de vedere legislativ şi al procedurii, problema abuzului domestic, fizic sau sexual, a educaţiei sexuale care să evite apariţia copiilor nedoriţi, unii concepuţi la vârsta jocului cu păpuşile, a copiilor abandonaţi, a adopţiilor.

Pentru că am ajuns din nou în situaţia ca minorităţile sexuale să fie puse la stâlpul infamiei inclusiv de instituţii precum biserica, care ar face mai bine să mearga pe burtă cu acest subiect. Şi cu altele, bineînţeles, precum abuzurile sexuale asupra minorilor.

Pentru că descreieraţii care fac propagandă deşănţată aşa-zisei familii tradiţionale încearcă să pre­zinte scenarii apocaliptice post-referendum trântit prin neprezentare, în care cohorte de homosexuali apăruţi din neant ori din crăpăturile pământului vor smulge pruncii din mâinile capului familiei tradiţionale, îmbrăcat în cămaşă ,,cu motive româneşti” şi blugi jegoşi, care îngână printre sorbiturile de votcă ieftină un psalm pe care l-a auzit Trinitas TV, acolo unde se holbează, cât este ziua de mare, consoarta sa care vizitează mai des biserica decât duşul.

Pentru că numărul doi şi numărul trei din statul român, care au făcut posibil acest referendum, ne demonstrează prin puterea exemplului cum devine problema familiei tradi­ţionale; unul experimentează deja a cincea ­fa­milie tradiţională – de nici biserica catolică nu a mai acceptat să îl cunune la ultima nuntă -, în timp ce al doilea urmează să îşi întemeieze o a doua familie, tot tradiţio­nală, bineînţeles!, cu o parteneră ceva mai tânără decât fiul din prima căsătorie. Şi, mai mult, de ochii lumii, cele două partide pe care le conduc mint lumea civilizată că nu fac niciun fel de propagandă referendumului.

Pentru că, din foame de voturi, puterea şi opoziţia – cu o singură excepţie – s-au prins într-o horă în care joacă pe aceeaşi melodie. Şi, mai mult, complicitatea merge atât de departe încât o ipotetică repetiţie a PSD-ALDE pentru fraudarea alegerilor este tolerată de ceilalţi, doar-doar vor avea şi ei câte ceva de învăţat.  

Şi, în fine, pentru că nu am intenţia de a gira vreo tentativă ca politicienii ori vreo altă categorie de cetăţeni a acestei ţări să pună în discuţie libertatea omului de a face exact ceea ce doreşte şi cu cine doreşte în dormitor. Sau pe masa din bucătărie.

DISTRIBUIȚI
loading...

9 COMENTARII

 1. Pentru ca nu ești roman adevărat!

  Toată masa media, toți politicienii și toți cei care nu votează DA – duc război împotriva familiei, a copiilor și a României!

 2. Caline, ce sa zic? Bostan… asta e. Toate alea 3-5 argumente rasuflate repetate iar si iar fara a sta cineva sa isi foloseasca propriul creier. Ma mir ca ai uitat sa o bagi si pe aia cu familia traditionala vulgara, grotesca, violenta. Cit despre costuri, ce sa zic? Da-i naibii pe toti care vor ceva. Daca noua, astora „destepti” ni se pare inutil, nu ar trebui sa ii ignoram? Mai da-i in ma-sa cu drepturile lor. Mare cacat un amarit de drept Constitutional, de a cere modificarea Constitutiei, prin referendum. Decidem noi ca aia „e” prosti si ii ignoram. Bravo frate! Sint mindru de tine, Bostane!

 3. Un referendum nu este consultativ, ci obligatoriu de pus in lege. Daca referendumul din 2009 a fost votat si validat, legiuitorii au datoria sa-l implementeze imediat, adica sa-l transpuna in lege. Este singurul instrument democratic prin care tot poporul decide intr-o chestiune de importanta nationala. Daca el nu se pune in lege, toata democratia e praf in ochii populatiei!

  • Sunt si de consultare ,cel din 2009 era de consultare,sau de aprobare,ca acesta.Ce s-a votat in 2009 trebuia transpus intr-o lege de modificare a Constitutiei care URMA A FI APROBATA DE UN REFERENDUM.Basescu a avut si timpul si puterea de a face asta,dar acela a fost doar o cacealma pentru a castiga voturi.

 4. Cu sau fără referendum țara e condusă de servicii.Politicienii sunt doar niste marionete.Sforile le trag alții.

 5. Eu voi merge la referendum si voi spune DA!
  1. A nu merge la referendum este in primul rand o palma data eroilor din ’89 care au redat libertatea acestei tari. Cu toata tergiversarea, in ’89 s-a varsat sange pentru libertate, indiferent ce se mai discuta.

  2. Referendumul se face oricand este necesara consultarea populatiei. La fel a fost si propunerea de trecere la Parlamentul unicameral si la reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane, in 2009. La fel in 2012. Bani pe referendumuri s-au mai dat si nu s-au comparat cu National Arena? sau macar cu pretul gazonului pus acolo de cateva ori…?

  3. Petre Tutea spunea ca „o baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica fata de un laureat al premiului Nobel ateu, baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor”.

  Hai, mai, Caline, zi tu mai tare ca Tutea!

 6. Nici macar un om bolnav nu poate sa vorbeasaca de rau Bisercia!
  „biserica este mama neamului romanesc” spunea un geniu al acestui popor – cine esti tu sa jignesti si sa vorbesti de rau casa lui Dumnezeu de pe Pamant?
  sau poate ai facut mai mult bine decat Stefan, Mircea, Brancoveanu – care au zidit biserici, spre binele poporului si nu spre prostirea lui, cum se insinueaza!
  ..biserica a ramas cam singura care nu prosteste poporul si poate de aceea nu e vazuta bine de unii…

 7. Pentru ca habar n-ai,Referendumul din 2009 era o cacealma a idolului tau Basescu,NU ERA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI,era o CONSULTARE IN VEDEREA MODIFICARII CONSTITUTIEI.Basescu a avut si timp si putere sa transpuna in fapt acea consultare.Trebuia sa faca doar o initiativa legislativa in Parlament,se vota o LEGE DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI ,urma un REFERENDUM la care intrebarea era IDENTICA cu a prezentului Referendum,doar Legea suna altfel.Sechelele de la Stefan Gheorghiu sunt definitive.

Comments are closed.