Din cele 534 autovehicule abandonate, sau fără stăpân, pentru care Poliţia Locală a primit sesizări de la începutul acestui an, 145 nu s-au încadrat în prevederile legale, 365 fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de poliţiştii locali, iar restul de 24 sunt în lucru.

Reprezetanţii Poliţiei Locale spun că vehiculele abandonate nu pot fi ridicate dacă nu ocupă domeniul public de cel puţin un an, iar proprietarul sau deţinătorul nu răspunde somaţiei poliţiştilor locali.

,,Direcţia Poliţiei Locale Buzău reaminteşte cetăţenilor care sesizează aspecte privind autovehicule abandonate pe raza municipiului Buzău că, potrivit Legii 421/2002, vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţii administrativ-teritoriale de cel puţin un an de zile, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improrie circulaţiei acestuia pe drumurile ­pu­blice, din care rezultă intenţia neechivocă a proprietarului sau a deţinătorului legal de a renunţa la exer­citarea drepturilor sale asupra vehiculului. Aceasta în condiţiile în care, în ultima perioadă, tot mai mulţi buzoieni reclamă autovehicule că fiind abandonate  într-un anumit loc de o lună, trei luni sau şase luni. În astfel de situaţii nu pot fi luate măsuri, deoarece acest lucru ar însemna încălcarea legii (…) Poliţiştii locali acţionează permanent pe această linie, fiind preocupaţi de soluţionarea cazurilor de autovehicule abandonate, pentru a elibera cât mai multe locuri de parcare, dar şi pentru că aceste maşini sunt în multe situaţii adevărate focare de infecţie.

Cetăţenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numărul de telefon 0238.955 sau la adresa de email buzaupolitialocala@ gmail.com, dacă au cunoştinţă că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locaţiile respective de peste un an de zile, aşa cum prevede legea”,  este mesajul reprezentanţilor Poliţiei Locale.

 

DISTRIBUIȚI
loading...