27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:15 PM

Politic

De ce nu pot organiza liberal-democraţii buzoieni conferinţa judeţeană de alegeri

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.09.2017, 00:00
715

   Organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi De­mocraţilor nu poate organiza conferinţa judeţeană pentru alegerea structurilor de conducere până când nu va avea constituite organizaţii în 85 la sută din unităţile administrativ-teritoriale buzoiene, a anunţat liderul acestei organizaţii politice, consilierul judeţean Mihai Cristescu. El a spus, vineri, la o conferinţă de presă, că, în conformitate cu dispoziţiile de la Centru, organizaţiile judeţene care nu au obţinut, la alegerile parlamentare, 6 la sută, „nu au voie să organizeze alegeri decât în momentul în care au 85 la sută din teritoriu acoperit”. Cristescu susţine că, în momentul de faţă, sunt acoperite cu organizaţii 70 la sută dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ şi că speră ca, la sfîrşitul toamnei, ALDE Buzău să poată atinge targetul pentru organizarea conferinţei judeţene.

   „După alegerile de noiembrie 2016, o parte din colegii noştri din organizaţiile din teritoriu, având în vedere că au ratat şansa de a ajunge consilieri, primari sau viceprimari, s-au retras într-un con de umbră, astfel că, în această vară, am demarat acţiunea de a-i readuce în rândul fililalei ALDE. Suntem în curs de constituire a altor organizaţii în judeţ, având în vedere că, de la centru, printr-o circulară, judeţele care au avut sub 6 la sută nu au voie să organizeze alegeri decât în momentul în care au 85 la sută din teritoriu acoperit. La ora actuială avem constituite în 61 de localităţi organizaţii locale, ceea  ce reprezintă aproape 70 la sută din total (...) Sperăm ca până în luna noiembrie să depăşim numărul de organizaţii necesare şi să organizăm la Buzău conferinţa judeţeană de alegeri a filialei ALDE”, a spus Mihai Cristescu.

   Acesta susţine că ALDE Buzău are constituite „nuclee  puternice la Vadu Paşii, To­pliceni, Robeasca, Grebănu, Valea Salciei, localitate unde avem viceprimar şi trei consilieri locali”, şi că în municipiul Rm. Sărat a fost refăcută organizaţia sub conducerea omului de afaceri Valentin Rusu, care a deschis lista pentru Senat a organizaţiei la alegerile parlamentare de acum un an.

   Cristescu susţine că mulţi simpatizanţi ai formaţiunii politice liberal-democrate preferă acest stat celui de membru, din pricina... cotizaţiei: „În baza centrală de date, la Bucureşti, avem 2.700 de membri înscrişi, dar şi câteva mii de simpatizanţi, care preferă acest statut din cauza cotizaţiei. Avem un număr de 47 de consilieri locali, doi muncipali, doi judeţeni, coabităm alături de partenerii de guvernare PSD, trei viceprimari, la Buzău, Valea Salciei şi Grebănu”.

Au şi proiecte

   Mihai Cristescu a mai spus că organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a reuşit includerea Buzăului într-un proiect-pilot privind învăţă­mântul dual metropolitan: „Acest proiect precizează şi structurează modalitatea prin care un agent economic privat doreşte să şcolarizeze forţă de muncă pentru domeniul său de activitate, în aşa fel încât să evite angajarea de personal nepregătit în domenul în care are nevoie. Prin noul proiect legistativ, agentul economic vine, îşi selectează elevii în schimbul unei burse pe care o acordă pe perioada şcolarizării, iar după terminarea studiilor, în procent de 90 la sută, cei şcolarizaţi îşi continuă activitatea acolo unde au desfăşurat şi perioada de practică”.

   Un al doilea proiect se referă la construirea unor depozite fri­go­rifice destinate legumicultorilor din zonele Limpeziş-Mihăileşti-Pogoanele şi Râmnicu Sărat. „Pentru producătorii agricoli din judeţul Buzău, mai ales în bazinele legumicole Limpeziş-Mihăileşti-Pogoanele, zona Râm­nicu Sărat, crearea unor depozite frigorifice cu ajutorul sta­tului în care producătorii să-şi depoziteze marfa care nu reuşesc să o vândă. Ni s-a confirmat, de Ministerul Agriculturii, că acest proiect este în atenţia sa, iar judeţul Buzău va fi printre primele judeţe în care se va implementa. Producătorii să depoziteze marfa cu costuri mi­ni­me în aceste depozite, ca să poată intra pe piaţă şi în sezonul rece aproape la nivelul produselor din vară, programul este în derulare a Ministerului Agriculturii, în sistem public-privat, există finaţări europene pentru utilaje şi spaţii, cu condiţia creării unor forme asociative, asociaţii, organizaţii de legumicultori, viticultori, pomicultori, în aşa fel încât să poată fi accesate fonduri europene”, a precizat liderul ALDE Rm. Sărat, Valentin Rusu.

 

Comentarii

De la ALDE la ALTE......partide! (11 Sep, 15:05)
Viespea buzoiana

Speri degeaba mai "glumetule".Probabil ca si putinii care mai sunt in aceasta "formatiune politica,vor pleca de la ALDE spre ALTE partide.dar,nu poate,ci sigur!

Raspunde
exista ALDE la Buzau ?? (13 Sep, 09:58)
gimi

nu imi vine sa cred ca macane taranoiu de la ALDE Buzau,ati dormit baieti ?unde ati fost pana acum ?

Raspunde

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker