27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:03 AM
opinia-balcescu

Politic

De ce nu pot organiza liberal-democraţii buzoieni conferinţa judeţeană de alegeri

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.09.2017, 00:00
632

   Organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi De­mocraţilor nu poate organiza conferinţa judeţeană pentru alegerea structurilor de conducere până când nu va avea constituite organizaţii în 85 la sută din unităţile administrativ-teritoriale buzoiene, a anunţat liderul acestei organizaţii politice, consilierul judeţean Mihai Cristescu. El a spus, vineri, la o conferinţă de presă, că, în conformitate cu dispoziţiile de la Centru, organizaţiile judeţene care nu au obţinut, la alegerile parlamentare, 6 la sută, „nu au voie să organizeze alegeri decât în momentul în care au 85 la sută din teritoriu acoperit”. Cristescu susţine că, în momentul de faţă, sunt acoperite cu organizaţii 70 la sută dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ şi că speră ca, la sfîrşitul toamnei, ALDE Buzău să poată atinge targetul pentru organizarea conferinţei judeţene.

   „După alegerile de noiembrie 2016, o parte din colegii noştri din organizaţiile din teritoriu, având în vedere că au ratat şansa de a ajunge consilieri, primari sau viceprimari, s-au retras într-un con de umbră, astfel că, în această vară, am demarat acţiunea de a-i readuce în rândul fililalei ALDE. Suntem în curs de constituire a altor organizaţii în judeţ, având în vedere că, de la centru, printr-o circulară, judeţele care au avut sub 6 la sută nu au voie să organizeze alegeri decât în momentul în care au 85 la sută din teritoriu acoperit. La ora actuială avem constituite în 61 de localităţi organizaţii locale, ceea  ce reprezintă aproape 70 la sută din total (...) Sperăm ca până în luna noiembrie să depăşim numărul de organizaţii necesare şi să organizăm la Buzău conferinţa judeţeană de alegeri a filialei ALDE”, a spus Mihai Cristescu.

   Acesta susţine că ALDE Buzău are constituite „nuclee  puternice la Vadu Paşii, To­pliceni, Robeasca, Grebănu, Valea Salciei, localitate unde avem viceprimar şi trei consilieri locali”, şi că în municipiul Rm. Sărat a fost refăcută organizaţia sub conducerea omului de afaceri Valentin Rusu, care a deschis lista pentru Senat a organizaţiei la alegerile parlamentare de acum un an.

   Cristescu susţine că mulţi simpatizanţi ai formaţiunii politice liberal-democrate preferă acest stat celui de membru, din pricina... cotizaţiei: „În baza centrală de date, la Bucureşti, avem 2.700 de membri înscrişi, dar şi câteva mii de simpatizanţi, care preferă acest statut din cauza cotizaţiei. Avem un număr de 47 de consilieri locali, doi muncipali, doi judeţeni, coabităm alături de partenerii de guvernare PSD, trei viceprimari, la Buzău, Valea Salciei şi Grebănu”.

Au şi proiecte

   Mihai Cristescu a mai spus că organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a reuşit includerea Buzăului într-un proiect-pilot privind învăţă­mântul dual metropolitan: „Acest proiect precizează şi structurează modalitatea prin care un agent economic privat doreşte să şcolarizeze forţă de muncă pentru domeniul său de activitate, în aşa fel încât să evite angajarea de personal nepregătit în domenul în care are nevoie. Prin noul proiect legistativ, agentul economic vine, îşi selectează elevii în schimbul unei burse pe care o acordă pe perioada şcolarizării, iar după terminarea studiilor, în procent de 90 la sută, cei şcolarizaţi îşi continuă activitatea acolo unde au desfăşurat şi perioada de practică”.

   Un al doilea proiect se referă la construirea unor depozite fri­go­rifice destinate legumicultorilor din zonele Limpeziş-Mihăileşti-Pogoanele şi Râmnicu Sărat. „Pentru producătorii agricoli din judeţul Buzău, mai ales în bazinele legumicole Limpeziş-Mihăileşti-Pogoanele, zona Râm­nicu Sărat, crearea unor depozite frigorifice cu ajutorul sta­tului în care producătorii să-şi depoziteze marfa care nu reuşesc să o vândă. Ni s-a confirmat, de Ministerul Agriculturii, că acest proiect este în atenţia sa, iar judeţul Buzău va fi printre primele judeţe în care se va implementa. Producătorii să depoziteze marfa cu costuri mi­ni­me în aceste depozite, ca să poată intra pe piaţă şi în sezonul rece aproape la nivelul produselor din vară, programul este în derulare a Ministerului Agriculturii, în sistem public-privat, există finaţări europene pentru utilaje şi spaţii, cu condiţia creării unor forme asociative, asociaţii, organizaţii de legumicultori, viticultori, pomicultori, în aşa fel încât să poată fi accesate fonduri europene”, a precizat liderul ALDE Rm. Sărat, Valentin Rusu.

 

Comentarii

De la ALDE la ALTE......partide! (11 Sep, 15:05)
Viespea buzoiana

Speri degeaba mai "glumetule".Probabil ca si putinii care mai sunt in aceasta "formatiune politica,vor pleca de la ALDE spre ALTE partide.dar,nu poate,ci sigur!

Raspunde
exista ALDE la Buzau ?? (13 Sep, 09:58)
gimi

nu imi vine sa cred ca macane taranoiu de la ALDE Buzau,ati dormit baieti ?unde ati fost pana acum ?

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker