Acest text nu-și propune să-i arate cu degetul pe cei care au făcut publică o înregistrare cu primarul Constantin Boșco­deală în timpul unei partide de sex în grup (aproape) explicite cu două tinere, în primăvara anului de grație 2012. Nici să-i mângâie pe creștet pe cei care nu au făcut-o. Și nici să râdă de aceia care au scris că au primit o înregistrare video care aduce atingere vieții personale a unui demnitar, eventual fără a specifica despre cine este vorba, împingându-i, practic, pe cititori să afle cine este eroul și să caute înregistrarea. Pe de altă parte, nici nu mă pot face că acest subiect nu există.

   Așadar, trebuie să spun că, precum orice ziarist din acest oraș, am aflat că primarul Buzăului s-a transformat, din fătălăul din anul 1995, când s-a înregistrat glorioasa sa apa­riție pe firmamentul poli­ticii buzoiene, când „Costel“ turna suc în pahare la conferințele de presă ale Partidului Democrat, într-un tăuraș atins, acum, și de sindromul omului de peste 50 de ani, când vârsta tinerelor asupra cărora i se scurg ochii coboară, de la vârsta fiului său cel mare spre cea a mijlociului. La fel precum colegii mei din presa buzoiană, am auzit că unul dintre subiectele pre­dilecte din discuțiile private – de la mesele cu finii, amicii politici și afaceriștii apropiați -ale primarului Constantin Boșcodeală sunt, pe lângă mâncare și băutură, tinerele. Iar înregistrarea distribută marți seară nu face decât să confirme res­pectivele informații.

   Mai mult, coincidența face ca acea înregistrare să dateze din primăvara anului 2012, când Direcția Națională Anticorupție instrumenta de zor dosarele primarului de Buzău, îi punea sechestru pe avere și, cu siguranță, obținuse mandat de ascultare și urmărire informativă. O bună parte din filmuleț, deși sunt șanse mari să provină de la o cameră de genul celor de supraveghere „civilă“, poate fi taxată ca fiind din filajul cerut de procurorii anticorupție, iar impactul asupra opiniei publice să fie negativ, de genul „uite cu ce se ocupă și cei de la DNA“.

  Ce este cert, înregistrarea provine și a fost pusă în circulație de social-democratul Ro­bert Negoiță, în hotelul căruia s-au petrecut „ostilită­țile“, care, astfel, dă un semnal tuturor colegilor săi de partid care s-au dat în bărci în stabi­limentul său. Pentru început, a fost ales un ins deja terminat politic, respectiv primarul Boșcodeală, spre a fi exemplu tuturor care sunt la apogeul carierei, semn că lupta intestină a dat din nou pe dinafară. Ce efect va avea întreaga poveste, vom vedea. În plus, un alt lucru este evident: filmulețul va naște un val de simpatie printre electorii de sex masculin ai actualului primar și unul de compătimire printre cei de sex feminin, care vor blama „curvele care s-au băgat în sufletul omului“, dat fiind că grosul votanților lui Boșco­deală provine din rândul celor care-și cheltuie la crâșmă ajutorul social sau pupă microfonul reporterilor după o îmbrânceală la sfintele moaște.

   În rest, cum afirmam în titlu, nu ne interesează că primarul Constantin Boșcodeală a fost prins cu pantalonii în vine. Nu ne interesa nici dacă vedeam în loc de două tinere unul sau doi tineri. Nu ne interesează nici fanteziile de orice fel ale acestuia.

   Pe noi ne interesează un singur lucru: că  în cei 19 ani și jumătate de când domnește peste Buzău și-a bătut joc de acest oraș și de locuitorii săi. Și dacă în locul respectivei partide de sex în grup vedeam în înregistrare o nouă dovadă a corupției care a pus stăpânire pe administrația locală buzoiană, am fi fost de acord cu publicarea ei.

   De aceea OPINIA nu a publicat nici filmulețul în cauză și nicio imagine a dezmățului din Hotel Rin.

DISTRIBUIȚI
loading...