27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:33 PM

Monden

De ce nu a preparat buzoianca Ellie White miel de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
21.04.2017, 00:00
1654

   Artista buzoiană Ellie White a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat recent, că ea și familia ei nu prea sunt fanii mesei tradiționale de Paște, în principal pentru că nu mănâncă miel.

   Mai mult, artista a scris pe blogul său un manifest total împotriva sacrificării mieilor de Paște, din milă pentru animalele ce sunt omorâte din pură plăcere gastronomică.

   „Adevărat, când eram copil mă fascinau tradițiile de peste an din perioada sărbătorilor. Însă, când am crescut și am înțeles pe deplin ce înseamnă aceste tradiții, nu am mai fost atât de fascinată, ba chiar dezgustată. Nu susțin omorârea niciunui animal și, cu atât mai mult, a mieilor care «se sacrifică> în perioada Paștelui. Nu pot să cred că, în secolul în care trăim, încă mai suntem atât de înapoiați încât să credem că, dacă ucidem cu sânge rece un pui de animal, ne va proteja de spirite rele. Nu îmi vine să cred că ne bucurăm la o bucățică de animăluț pe care îl smulgem cu brutalitate de lânga mama lui pentru a ne umple burțile și-așa mult prea pline de cadavre”, a precizat buzoianca.

Militant împotriva „tradiției barbare“

   Ellie a completat că această „tradiție barbară și inumană” ar trebui să dispară treptat treptat, pentru că nu a murit nimeni în ziua de Paște dacă n-a mâncat drob sau friptură de miel. Și dacă nu a avut miel pe masa de Paște, Ellie a recunoscut că anul acesta nu a fost nici fanul cozonacului sau al pascăi românești, ci mai degrabă a savurat o prăjitură tot cu brânză, dar cu fructe și fără făină, pentru sănătatea familiei.

   „Anul acesta m-am gândit să vă împărtășesc și vouă una dintre rețetele de desert super ușor de pregătit și super gustoase care s-a găsit și pe masa noastră de Paște. Este vorba de clasicul Cheesecake sau prăjitura americană cu brânză peste care poți adăuga cam orice alt ingredient îți dorești: fulgi de ciocolată, fructe proaspete, orice îți place. Rețeta completă și modul de preparare sunt pe blogul meu, iar ingredientele sunt simple și puține. Aveți nevoie de biscuiți digestivi, unt, zahăr, mascarpone, smântână, ouă, puțină făină și esențe la alegere, în funcție de fructele pentru care optați. Spor la gătit, sărbătoare poate fi în fiecare zi, fără sacrificii inutile și mese copioase!”, a mai precizat Ellie White.

Comentarii

articolul de mai sus (23 Apr, 21:08)
Gh.O. NEHOIU

Aveti multa dreptate si ma alatur parerilor Dvs. In ultimii ani a luat amploare barbaria omului in relatia cu nevinovatele animale mai ales de sarbatoarea Pastelui si a Craciunului,incurajata si de mijloacele media.Din pacate mancam mult prea mult,a devenit ocupatie pentru multi conationali.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker