27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:46 AM
dragaica

Monden

De ce nu a preparat buzoianca Ellie White miel de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
21.04.2017, 00:00
1106

   Artista buzoiană Ellie White a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat recent, că ea și familia ei nu prea sunt fanii mesei tradiționale de Paște, în principal pentru că nu mănâncă miel.

   Mai mult, artista a scris pe blogul său un manifest total împotriva sacrificării mieilor de Paște, din milă pentru animalele ce sunt omorâte din pură plăcere gastronomică.

   „Adevărat, când eram copil mă fascinau tradițiile de peste an din perioada sărbătorilor. Însă, când am crescut și am înțeles pe deplin ce înseamnă aceste tradiții, nu am mai fost atât de fascinată, ba chiar dezgustată. Nu susțin omorârea niciunui animal și, cu atât mai mult, a mieilor care «se sacrifică> în perioada Paștelui. Nu pot să cred că, în secolul în care trăim, încă mai suntem atât de înapoiați încât să credem că, dacă ucidem cu sânge rece un pui de animal, ne va proteja de spirite rele. Nu îmi vine să cred că ne bucurăm la o bucățică de animăluț pe care îl smulgem cu brutalitate de lânga mama lui pentru a ne umple burțile și-așa mult prea pline de cadavre”, a precizat buzoianca.

Militant împotriva „tradiției barbare“

   Ellie a completat că această „tradiție barbară și inumană” ar trebui să dispară treptat treptat, pentru că nu a murit nimeni în ziua de Paște dacă n-a mâncat drob sau friptură de miel. Și dacă nu a avut miel pe masa de Paște, Ellie a recunoscut că anul acesta nu a fost nici fanul cozonacului sau al pascăi românești, ci mai degrabă a savurat o prăjitură tot cu brânză, dar cu fructe și fără făină, pentru sănătatea familiei.

   „Anul acesta m-am gândit să vă împărtășesc și vouă una dintre rețetele de desert super ușor de pregătit și super gustoase care s-a găsit și pe masa noastră de Paște. Este vorba de clasicul Cheesecake sau prăjitura americană cu brânză peste care poți adăuga cam orice alt ingredient îți dorești: fulgi de ciocolată, fructe proaspete, orice îți place. Rețeta completă și modul de preparare sunt pe blogul meu, iar ingredientele sunt simple și puține. Aveți nevoie de biscuiți digestivi, unt, zahăr, mascarpone, smântână, ouă, puțină făină și esențe la alegere, în funcție de fructele pentru care optați. Spor la gătit, sărbătoare poate fi în fiecare zi, fără sacrificii inutile și mese copioase!”, a mai precizat Ellie White.

Comentarii

articolul de mai sus (23 Apr, 21:08)
Gh.O. NEHOIU

Aveti multa dreptate si ma alatur parerilor Dvs. In ultimii ani a luat amploare barbaria omului in relatia cu nevinovatele animale mai ales de sarbatoarea Pastelui si a Craciunului,incurajata si de mijloacele media.Din pacate mancam mult prea mult,a devenit ocupatie pentru multi conationali.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

Tenis de masă: Victorii pe linie pentru români, în preliminarii, la Mondialele din Germania
Marti, Mai 30, 2017 00:38 AM

Jucătorii români au obținut victorii în fazele preliminare, luni, în prima zi a Campionatelor Mondiale individuale de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania).

Vasilescu: Bugetarii nu trebuie să fie speriați; ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020
Marti, Mai 30, 2017 00:29 AM

Bugetarii nu trebuie să fie speriați, pentru că ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020 sau de 43 de miliarde de lei până în 2022, a declarat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de "omul cu cel mai bun job din lume"
Marti, Mai 30, 2017 00:04 AM

Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ''celui mai bun job din lume'', organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker