27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:38 AM

Monden

De ce nu a preparat buzoianca Ellie White miel de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
21.04.2017, 00:00
532

   Artista buzoiană Ellie White a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat recent, că ea și familia ei nu prea sunt fanii mesei tradiționale de Paște, în principal pentru că nu mănâncă miel.

   Mai mult, artista a scris pe blogul său un manifest total împotriva sacrificării mieilor de Paște, din milă pentru animalele ce sunt omorâte din pură plăcere gastronomică.

   „Adevărat, când eram copil mă fascinau tradițiile de peste an din perioada sărbătorilor. Însă, când am crescut și am înțeles pe deplin ce înseamnă aceste tradiții, nu am mai fost atât de fascinată, ba chiar dezgustată. Nu susțin omorârea niciunui animal și, cu atât mai mult, a mieilor care «se sacrifică> în perioada Paștelui. Nu pot să cred că, în secolul în care trăim, încă mai suntem atât de înapoiați încât să credem că, dacă ucidem cu sânge rece un pui de animal, ne va proteja de spirite rele. Nu îmi vine să cred că ne bucurăm la o bucățică de animăluț pe care îl smulgem cu brutalitate de lânga mama lui pentru a ne umple burțile și-așa mult prea pline de cadavre”, a precizat buzoianca.

Militant împotriva „tradiției barbare“

   Ellie a completat că această „tradiție barbară și inumană” ar trebui să dispară treptat treptat, pentru că nu a murit nimeni în ziua de Paște dacă n-a mâncat drob sau friptură de miel. Și dacă nu a avut miel pe masa de Paște, Ellie a recunoscut că anul acesta nu a fost nici fanul cozonacului sau al pascăi românești, ci mai degrabă a savurat o prăjitură tot cu brânză, dar cu fructe și fără făină, pentru sănătatea familiei.

   „Anul acesta m-am gândit să vă împărtășesc și vouă una dintre rețetele de desert super ușor de pregătit și super gustoase care s-a găsit și pe masa noastră de Paște. Este vorba de clasicul Cheesecake sau prăjitura americană cu brânză peste care poți adăuga cam orice alt ingredient îți dorești: fulgi de ciocolată, fructe proaspete, orice îți place. Rețeta completă și modul de preparare sunt pe blogul meu, iar ingredientele sunt simple și puține. Aveți nevoie de biscuiți digestivi, unt, zahăr, mascarpone, smântână, ouă, puțină făină și esențe la alegere, în funcție de fructele pentru care optați. Spor la gătit, sărbătoare poate fi în fiecare zi, fără sacrificii inutile și mese copioase!”, a mai precizat Ellie White.

Comentarii

articolul de mai sus (23 Apr, 21:08)
Gh.O. NEHOIU

Aveti multa dreptate si ma alatur parerilor Dvs. In ultimii ani a luat amploare barbaria omului in relatia cu nevinovatele animale mai ales de sarbatoarea Pastelui si a Craciunului,incurajata si de mijloacele media.Din pacate mancam mult prea mult,a devenit ocupatie pentru multi conationali.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker