27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 07:18 AM

Opinii

De ce îl lasă Dragnea pe Ponta să se dea în bărci?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.03.2017, 00:00
565

   Cu ce l-o fi având Victor Pon­ta pe Liviu Dragnea la mână, de acesta din urmă îi suportă toate fasoanele de dom­nișoară bătrână care face sce­ne în public amorezului ce nici măcar în vis nu i-a văzut pielea de deasupra genunchiului? Nici măcar telenovelă nu poa­te fi catalogat spectacolul de prost gust pe care îl dau cei doi în fața nației și, mai ales, în fața poporului binecredincios în valorile social-democrației cu iz de pucioasă penală. Ci un spectacol grotesc, din care nu înțelege nimeni nimic.

Pentru mult mai puțin, oameni grei din Partidul Social Democrat și-au pierdut func­țiile politice ori administrative pe care le dețineau înainte de a-și pierde capul și a face declarații publice contra ayato­llahului Dragnea.

   Am văzut că joaca de-a demisia în alb îi derutează, cel puțin la nivel declarativ, și pe unii lideri. Am văzut declarații ale unora care vor ca Ponta să revină la gânduri mai bune. Alții, ceva mai sănătoși la cap, îi cer fostului premier ca, odată cu demisia din partid, să lase și demisia din Parlament, din locul pe care nu l-ar fi ocupat dacă își punea în practică amenințarile de toamna trecută, când se prefăcea curtat de anti-europeanul Bogdan Diaconu și de penalul Sebas­tian Ghiță.

   Mai nou, adică ieri, peste toa­tă comedia a apărut și „proas­ta lui Ponta” - fostul mi­nis­tru de Finanțe, Ioana Petrescu, fata cu usturoiul și fără MTO, dacă ați uitat-o cumva -, cu un atac la adresa lui Grindeanu. Una dintre ipotezele vehiculate este aceea că Dragnea îi lasă pe cei doi clovni să se dea în bărci, pe considerentul că audiența lor este zero. Mă îndo­­iesc, Dragnea nu este atât de subtil încât să lase la vedere chiar și cea mai firavă formă de opoziție în interiorul partidului. Așa că, revin la întrebarea de la începutul acestui text.

Comentarii

FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE (11 Mar, 08:47)
Ion

Atâta timp cat acest partid nu are nici-o doctrina iar elementele de coeziune, care stau la baza, sunt de domeniul grupurilor de interese personale, unde fiecare are relații de prietenie si, oricare dintre ei, Victor, Liviu, Sorin, etc, spune un banc prost, foarte repede le sare țandăra, își întorc spatele, se așteaptă la cotitura sa si-o tragă la gioale chiar si in văzul lumii. Alții stau pe margine, așteaptă decizii prin tribunale, modificări legislative favorabile, tot de ei inventate, sau un post bine plătit pe la o instituție europeana sau națională, din linia a doua. Cel mai greu este însă sa stăpânești pornirile provincialilor cu pretenții de politicieni versați. botezați de cumetrii de interes patrimonial. Păcat ca printre ei sunt si câțiva care merita poziția de membru de partid, au potențial politic, dar sunt ținuți la mantinela de unii ca cei de la centru, atât de vocali pe la toate tv-urile plătite tot de ei. Asistam la o manipulare grosolana, extrem de periculoasa pentru o tara ca Romania, care urgent trebuie sa-si găsească drumul corect in Uniune. Acum, inconștienții joaca pe totul sau nimic, indiferent de ce dorește poporul, amăgit cu 100 de lei la pensie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Tribunalul București judecă dosarul Colectiv
Luni, Octombrie 23, 2017 06:36 AM

Tribunalul București dezbate, luni, un nou termen în dosarul Colectiv în care sunt judecați fostul primar Cristian Popescu-Piedone și patronii de la Clubul Colectiv.

Senat: Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă ar putea fi votat luni în plen
Luni, Octombrie 23, 2017 06:17 AM

Senatul ar putea vota luni proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă, act normativ înscris pe ordinea de zi a plenului la secțiunea dedicată votului final.

Nigeria: Trei atentate sinucigașe, 13 morți, 16 răniți
Luni, Octombrie 23, 2017 05:53 AM

Trei atentate sinucigașe comise de femei s-au soldat duminică seara cu 13 morți - în afara autoarelor - și cu 16 răniți în orașul Maiduguri din Nigeria, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia Scorpion (23 octombrie - 22 noiembrie)
Luni, Octombrie 23, 2017 05:00 AM

Zodia Scorpion, o zodie feminină de apă, predominant emoțională, începe pe 23 octombrie și se încheie pe 21 noiembrie. Cei născuți în această zodie au un mod de a gândi și de a acționa puternic marcat de sentimente, care de obicei sunt mult mai intense la cei născuți în această zodie, decât la nativi din celelalte zodii.

Secretarul american al apărării începe un turneu de o săptămână în Asia
Luni, Octombrie 23, 2017 04:03 AM

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, începe luni un turneu de o săptămână în Asia, unde va discuta cu aliații SUA criza legată de înarmarea Coreei de Nord, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
Google PageRank Checker