27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:30 AM

Opinii

De ce îl lasă Dragnea pe Ponta să se dea în bărci?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.03.2017, 00:00
475

   Cu ce l-o fi având Victor Pon­ta pe Liviu Dragnea la mână, de acesta din urmă îi suportă toate fasoanele de dom­nișoară bătrână care face sce­ne în public amorezului ce nici măcar în vis nu i-a văzut pielea de deasupra genunchiului? Nici măcar telenovelă nu poa­te fi catalogat spectacolul de prost gust pe care îl dau cei doi în fața nației și, mai ales, în fața poporului binecredincios în valorile social-democrației cu iz de pucioasă penală. Ci un spectacol grotesc, din care nu înțelege nimeni nimic.

Pentru mult mai puțin, oameni grei din Partidul Social Democrat și-au pierdut func­țiile politice ori administrative pe care le dețineau înainte de a-și pierde capul și a face declarații publice contra ayato­llahului Dragnea.

   Am văzut că joaca de-a demisia în alb îi derutează, cel puțin la nivel declarativ, și pe unii lideri. Am văzut declarații ale unora care vor ca Ponta să revină la gânduri mai bune. Alții, ceva mai sănătoși la cap, îi cer fostului premier ca, odată cu demisia din partid, să lase și demisia din Parlament, din locul pe care nu l-ar fi ocupat dacă își punea în practică amenințarile de toamna trecută, când se prefăcea curtat de anti-europeanul Bogdan Diaconu și de penalul Sebas­tian Ghiță.

   Mai nou, adică ieri, peste toa­tă comedia a apărut și „proas­ta lui Ponta” - fostul mi­nis­tru de Finanțe, Ioana Petrescu, fata cu usturoiul și fără MTO, dacă ați uitat-o cumva -, cu un atac la adresa lui Grindeanu. Una dintre ipotezele vehiculate este aceea că Dragnea îi lasă pe cei doi clovni să se dea în bărci, pe considerentul că audiența lor este zero. Mă îndo­­iesc, Dragnea nu este atât de subtil încât să lase la vedere chiar și cea mai firavă formă de opoziție în interiorul partidului. Așa că, revin la întrebarea de la începutul acestui text.

Comentarii

FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE (11 Mar, 08:47)
Ion

Atâta timp cat acest partid nu are nici-o doctrina iar elementele de coeziune, care stau la baza, sunt de domeniul grupurilor de interese personale, unde fiecare are relații de prietenie si, oricare dintre ei, Victor, Liviu, Sorin, etc, spune un banc prost, foarte repede le sare țandăra, își întorc spatele, se așteaptă la cotitura sa si-o tragă la gioale chiar si in văzul lumii. Alții stau pe margine, așteaptă decizii prin tribunale, modificări legislative favorabile, tot de ei inventate, sau un post bine plătit pe la o instituție europeana sau națională, din linia a doua. Cel mai greu este însă sa stăpânești pornirile provincialilor cu pretenții de politicieni versați. botezați de cumetrii de interes patrimonial. Păcat ca printre ei sunt si câțiva care merita poziția de membru de partid, au potențial politic, dar sunt ținuți la mantinela de unii ca cei de la centru, atât de vocali pe la toate tv-urile plătite tot de ei. Asistam la o manipulare grosolana, extrem de periculoasa pentru o tara ca Romania, care urgent trebuie sa-si găsească drumul corect in Uniune. Acum, inconștienții joaca pe totul sau nimic, indiferent de ce dorește poporul, amăgit cu 100 de lei la pensie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Dosarul nord-coreean: Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:11 AM

Statele Unite ale Americii se tem că Rusia ar putea umple golul pe care l-ar lăsa China dacă aceasta din urmă ar fi să se îndepărteze de Coreea de Nord, a declarat marți ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters.

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker